CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Hot Topic Lihat artikel

"Stand With Israel" - Messi

11-7-2014 04:51 PM| Diterbitkan: admin9| Dilihat: 26574| Komen: 185

Description: Satu Gambar Yang Menjadi Viral Kebencian Penyokong Argentina Dan Messi Ialah Gambar Pemain Itu Memegang Sehelai Kemeja-T Dengan Tertulis Perkataan “Berdiri Bersama Israel“.




Biarpun Argentina sudah pun menjejakkan kaki ke final Piala Dunia FIFA edisi 2014 di Brazil, bintang prolifik pasukan itu Lionel Messi sudah pun menerima kecaman hebat dari jutaan penduduk dunia khususnya orang Islam.

Ribuan orang mula mematikan sokongan ke atas pemain itu dan pasukannya Barcelona ekoran tersebar gambar pasukan dari La Liga itu sebenarnya menyokong Israel dan rejim Zionis.

Gambar berkenaan diambil ketika pasukan Barcelona dan Messi melawat Israel tahun lepas sebagai misi keamanan termasuk memberi harapan baru kepada rundingan damai antara Palestin dan Israel.





Beberapa keping gambar Messi yang juga Ketua Pasukan Argentina beramah mesra dengan Perdana Menteri Zionis Benjamnin Netanyahu.


Satu gambar yang menjadi viral kebencian penyokong Argentina dan Messi ialah gambar pemain itu memegang sehelai kemeja-t dengan tertulis perkataan “Berdiri Bersama Israel“.

Gambar itu dikatakan dirakam ketika FCB berkunjung ke bumi Palestin pada musim lalu. Ketika serangan Yahudi diperhebatkan ke atas Gaza, maka gambar berkenaan timbul kembali dan mengundang marah penyokong.

Di laman Facebook di Malaysia, kebanyakan peminat Barcelona sudah mula benci dengan pasukan itu termasuk Messi dan Argentina dan menyuarakan sokongan mereka kepada Jerman pada final nanti.

Messi dilihat begitu ceria berdiri di samping Netanyahu yang telah memberi arahan kepada askar rejimnya membunuh dan melancarkan serangan udara ke atas rejim Zionis berkenaan. 

21

Bagus
24

Marah
15

Terkejut
15

Sedih
15

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (108 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote the_killer 11-7-2014 08:02 AM
munafik2 dalam ni suka
Quote Perutkaembong 11-7-2014 08:06 AM
anugerah tuhan sedih tak dapat menutuh pungkoq2 blue eyed blond haired hanak2 hekan jews. comel dowh
Quote famri7 11-7-2014 08:07 AM
So sekarang ummah suchi berkerak mat rempit nak sembah siapa sebagai idola?..kesian ummah suchi keliru lagi..
Quote Innrukia 11-7-2014 08:10 AM
Kita tak boleh paksa org utk ikut kita.....setiap org ada kebebasan memilih.
Quote atira 11-7-2014 08:12 AM
nak tau tahap munafiq ni..
baca aje tered bola sebelah tu
Quote TuntungReturn 11-7-2014 08:18 AM
klo malaysia masuk world cup..aku nk tgk kot org jerman ngn argentina skong malaysia..pakai jersi team malaysia..:lol
Quote Lula2 11-7-2014 10:06 AM
TuntungReturn posted on 11-7-2014 08:18 AM
klo malaysia masuk world cup..aku nk tgk kot org jerman ngn argentina skong malaysia..pakai jersi te ...

org argentina ngn jerman brazil bla3 takkan sokong malaysia sbb negara diorg kan ade..msti la sokong negara sndiri..


Quote bluehedgehog 11-7-2014 10:21 AM
yahudi tu kejam tp x bermaksud apa yg hitler buat tu betul.
Quote cmf_acura 11-7-2014 10:36 AM
hidup hitlerrr
Quote damian_lee 11-7-2014 10:45 AM
German .....
Quote fifie_olin 11-7-2014 10:59 AM
btl ke ronaldo akan masuk islam..
Quote Aliaskotonggo 11-7-2014 11:02 AM


gambar asal atas
kesian Ummah melayu...senang sangat kena tipu....


Last edited by Aliaskotonggo on 11-7-2014 11:03 AM

Quote crossfire 11-7-2014 11:33 AM
Aliaskotonggo posted on 11-7-2014 11:02 AM
gambar asal atas
kesian Ummah melayu...senang sangat kena tipu....



bukan yg nie ker.......... jgn 2 ko pun tertipu.

walau apa pun, ISRAEL tetap Kawan baik abg non



Last edited by crossfire on 11-7-2014 11:36 AM

Quote Modngengade 11-7-2014 11:36 AM
respek dgn uncle bung mokhtar yg berani menyokong hitler....hidup bung....
Quote Modngengade 11-7-2014 11:38 AM
bluehedgehog posted on 11-7-2014 10:21 AM
yahudi tu kejam tp x bermaksud apa yg hitler buat tu betul.

at least hitler nmpk kejahatan yahudi....anwar?

Quote sup@rm@n 11-7-2014 11:39 AM
Last year sebelum barcelona datang malaysia, diorang singgah israel.

Ummah sunni sebok sokong diorang ni, yg diorang sokong israel
Quote annehuda 11-7-2014 11:39 AM
sejahat2 hitler tu akhirnye mampus jugak. holocaust pun stakat 4-5 thn.

tp palestin ni dr zaman aku berhingus smpi dah dewasa kerja sendiri pun masih tak settle settle lg. kekdg aku pun takjub tgk palestin ni walaupun dihimpit Allah kurniakan rezeki anak ramai, walaupun ramai yg kene bom tp ramai jugakla yg survive smpi boleh tubuhkan pasukan penentang ni.
Quote kecimpret 11-7-2014 11:40 AM
Modngengade posted on 11-7-2014 11:38 AM
at least hitler nmpk kejahatan yahudi....anwar?

cite pasal hitler pun nak meroyan nuar..baghal punya macai
Quote Aliaskotonggo 11-7-2014 11:40 AM
crossfire posted on 11-7-2014 11:33 AM
bukan yg nie ker.......... jgn 2 ko pun tertipu.

walau apa pun, ISRAEL tetap Kawan bai ...

Aku ambik tgambar tu kat sini

http://thesoccerforces.blogspot. ... nel-messi-free.html

Apparently Photos Lionel Messi "Free Palestine" False


yang free palestine geng2 messi hok dok sokong palestine buat...yang gambar stand with israel, geng2 yang benci messi pulak buat...


Ko Tengok tajuk artikel tu....

Aku takkan tertipu macam ko kena....hehehehehehe

Lihat semua komen(185)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-7-2024 09:08 PM GMT+8 , Processed in 0.224241 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top