CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Hot Topic Lihat artikel

Cip Pengesan Ditemui Dalam Kulit Tentera Israel Yang Terbunuh

24-7-2014 09:57 AM| Diterbitkan: admin9| Dilihat: 13113| Komen: 59

Description: Briged Al-Qassam Menemui Potongan Cip Pengesanan Pada Salah Seorang Tentera Israel Yang Terbunuh, Benda Ini Di Perolehi Di Bawah Kulit Tentera Israel Yang Telah Mati Tersebut, Lapor Mi'Raj News Agency ...



Briged Al-Qassam menemui potongan cip pengesanan pada salah seorang tentera Israel yang terbunuh, benda ini di perolehi di bawah kulit tentera Israel yang telah mati tersebut, lapor Mi'raj News Agency.

Adakah semua tentera Israel diletakkan cip ini? Apa tujuannya? Jika betul ianya cip pengesan, maka tawanan askar Israel itu mungkin dapat dikesan kedudukannya oleh pihak Israel. Wallahu a'lam.

Update dari Aman Palestine


Cip papan elektronik ini ditanam di dalam setiap kulit pasukan khas Israel bagi mengelakkan mereka diculik oleh tentera pejuang Palestine.

Pengalaman peperangan yang lalu tahun 2008 menyaksikan 2 orang tentera Israel yang diculik berjaya dikesan dan di bom oleh pesawat Israel kerana terdapat cip ini di dalam badan mereka.

Kerana itulah pengumuman penculikan ini hanya boleh diumumkan pada malam penculikan.


13

Bagus
10

Marah
4

Terkejut
4

Sedih
16

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (60 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote N0name 23-7-2014 11:59 AM
Canggih jugak puak yahudi Israel ni...elok xpayah tawan kasi habes jek...
Quote deanswify 23-7-2014 12:01 PM
Yahudi punya tekno memang hebat nampaknya. so kena belajar dari situ, yakni meng'upgrade" pihak bridged Al-Qassam pula.
Quote idadzira 23-7-2014 12:02 PM
macam tu kalau baik x payah tawan.....tembak je. unless dia suka rela nak keluarkan cip tu.
Quote tumpanglalu74 23-7-2014 12:04 PM
Ee.. geli den polident.
Quote apitkl 23-7-2014 12:05 PM
dah la kna tawan pastu kna bomb plk dgn geng sendiri
Quote leylapple 23-7-2014 12:13 PM
idadzira posted on 23-7-2014 12:02 PM
macam tu kalau baik x payah tawan.....tembak je. unless dia suka rela nak keluarkan cip tu.

betul...setuju..

israel nie nie terlalu 'kiasu' dalam bab keselamatan.... sikit silap pun tak blh...nampaknya mcm diorang sanggup bunuh tentera sendiri kalau ditawan
Quote Yoongie 23-7-2014 12:14 PM
dah macam cite universal soldier pulak tanam2 cip
Quote cecite 23-7-2014 12:16 PM
bukan susah , siat bagian yg ada cip
tepek kat tank, rumah,  markaz asokar yisrael
Quote BotakChinPeng 23-7-2014 12:21 PM
Padan muka kena taruk cip macam sial
Quote RED 666 23-7-2014 12:26 PM
BotakChinPeng posted on 23-7-2014 12:21 PM
Padan muka kena taruk cip macam sial

Dah mcm robot hamba suruhan je askar israhell ni ada tanam2 cip gitu
Quote BotakChinPeng 23-7-2014 12:29 PM
RED 666 posted on 23-7-2014 12:26 PM
Dah mcm robot hamba suruhan je askar israhell ni ada tanam2 cip gitu

hahahaaa.

tiap kali tertekan sikit bahagian kulit itu akan rasa sakit plak
Quote a_gen2 23-7-2014 12:30 PM
cip GPS tuk pengesanan la tuh.  Nanti senang mereka nak ambush kat kubu Hamas.  Kalau tak dpt ambush mereka terus kasik bom wpun tawanan mati.

Hamas pernah kena bom sblm ni.  Tak silap sekali atau 2.  Tawanan pun mati.

Quote razhar 23-7-2014 12:37 PM
silap2 semua banduan2 palestine yang dibebaskan semua dah di chipped kan....
Quote PEPPERMAN 23-7-2014 12:47 PM
macm spesis haiwan terancam
Quote RED 666 23-7-2014 12:50 PM
Langkah awal Israhell ke arah mencipta tentera cyborg
Quote otai_g 23-7-2014 12:55 PM
cecite posted on 23-7-2014 12:16 PM
bukan susah , siat bagian yg ada cip
tepek kat tank, rumah,  markaz asokar yisrael

masalahnya bahagian kulit mn nak tau cip tu ditanam...

Quote cecite 23-7-2014 01:05 PM
otai_g posted on 23-7-2014 12:55 PM
masalahnya bahagian kulit mn nak tau cip tu ditanam...

ada bagian cip dibuat dari metal, guna metal detector kot

Quote scorpionkiki 23-7-2014 01:07 PM
cecite posted on 23-7-2014 01:05 PM
ada bagian cip dibuat dari metal, guna metal detector kot

Ni RFID...rasanya bukan metal. A good friend of mine buat PhD pasal benda ni.
Quote famri7 23-7-2014 01:11 PM
Lagi best..Bila nk tangkap wat hostage,siat kulit smua biar tercabut smua cip..baru cash.

Lihat semua komen(59)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-5-2024 04:05 AM GMT+8 , Processed in 0.053725 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top