CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 8795|Reply: 59

[Dunia] Cip Pengesan ditemui dalam kulit Tentera Israel yang Terbunuh

[Copy link]
Post time 23-7-2014 11:57 AM | Show all posts |Read mode


23/7/2014

Briged Al-Qassam menemui potongan cip pengesanan pada salah seorang tentera Israel yang terbunuh, benda ini di perolehi di bawah kulit tentera Israel yang telah mati tersebut, lapor Mi'raj News Agency.

Adakah semua tentera Israel diletakkan cip ini? Apa tujuannya? Jika betul ianya cip pengesan, maka tawanan askar Israel itu mungkin dapat dikesan kedudukannya oleh pihak Israel. Wallahu a'lam.

Update dari Aman Palestine


Cip papan elektronik ini ditanam di dalam setiap kulit pasukan khas Israel bagi mengelakkan mereka diculik oleh tentera pejuang Palestine.

Pengalaman peperangan yang lalu tahun 2008 menyaksikan 2 orang tentera Israel yang diculik berjaya dikesan dan di bom oleh pesawat Israel kerana terdapat cip ini di dalam badan mereka.

Kerana itulah pengumuman penculikan ini hanya boleh diumumkan pada malam penculikan.
[Aman Palestine / Resalanet]

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-7-2014 11:59 AM | Show all posts
Canggih jugak puak yahudi Israel ni...elok xpayah tawan kasi habes jek...
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2014 12:01 PM | Show all posts
Yahudi punya tekno memang hebat nampaknya. so kena belajar dari situ, yakni meng'upgrade" pihak bridged Al-Qassam pula.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2014 12:02 PM | Show all posts
macam tu kalau baik x payah tawan.....tembak je. unless dia suka rela nak keluarkan cip tu.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2014 12:04 PM | Show all posts

Kulit Tu Dah Ijo Sebab Dah Busuk Ka?

Ee.. geli den polident.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2014 12:05 PM | Show all posts
dah la kna tawan pastu kna bomb plk dgn geng sendiri
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 23-7-2014 12:13 PM | Show all posts
idadzira posted on 23-7-2014 12:02 PM
macam tu kalau baik x payah tawan.....tembak je. unless dia suka rela nak keluarkan cip tu.

betul...setuju..

israel nie nie terlalu 'kiasu' dalam bab keselamatan.... sikit silap pun tak blh...nampaknya mcm diorang sanggup bunuh tentera sendiri kalau ditawan
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2014 12:14 PM | Show all posts
dah macam cite universal soldier pulak tanam2 cip
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 23-7-2014 12:16 PM | Show all posts
bukan susah , siat bagian yg ada cip
tepek kat tank, rumah,  markaz asokar yisrael
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2014 12:21 PM | Show all posts
Padan muka kena taruk cip macam sial
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2014 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
BotakChinPeng posted on 23-7-2014 12:21 PM
Padan muka kena taruk cip macam sial

Dah mcm robot hamba suruhan je askar israhell ni ada tanam2 cip gitu
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2014 12:29 PM | Show all posts
RED 666 posted on 23-7-2014 12:26 PM
Dah mcm robot hamba suruhan je askar israhell ni ada tanam2 cip gitu

hahahaaa.

tiap kali tertekan sikit bahagian kulit itu akan rasa sakit plak
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2014 12:30 PM | Show all posts
cip GPS tuk pengesanan la tuh.  Nanti senang mereka nak ambush kat kubu Hamas.  Kalau tak dpt ambush mereka terus kasik bom wpun tawanan mati.

Hamas pernah kena bom sblm ni.  Tak silap sekali atau 2.  Tawanan pun mati.

Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2014 12:37 PM | Show all posts
silap2 semua banduan2 palestine yang dibebaskan semua dah di chipped kan....
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2014 12:47 PM | Show all posts
macm spesis haiwan terancam
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2014 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Langkah awal Israhell ke arah mencipta tentera cyborg
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-7-2014 12:55 PM | Show all posts
cecite posted on 23-7-2014 12:16 PM
bukan susah , siat bagian yg ada cip
tepek kat tank, rumah,  markaz asokar yisrael

masalahnya bahagian kulit mn nak tau cip tu ditanam...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-7-2014 01:05 PM | Show all posts
otai_g posted on 23-7-2014 12:55 PM
masalahnya bahagian kulit mn nak tau cip tu ditanam...

ada bagian cip dibuat dari metal, guna metal detector kot

Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2014 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
cecite posted on 23-7-2014 01:05 PM
ada bagian cip dibuat dari metal, guna metal detector kot

Ni RFID...rasanya bukan metal. A good friend of mine buat PhD pasal benda ni.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2014 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagi best..Bila nk tangkap wat hostage,siat kulit smua biar tercabut smua cip..baru cash.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Tyra
aaanf14Tyra
Views : 6165 Replies : 34
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 188601 Replies : 4293
Kes Rogol & Bunuh Budak 5 Tahun Oleh Ayah Angkat Berumur 66 Tahun. Suami Isteri Dah Direman.
ainiz81Kes Rogol & Bunuh Budak 5 Tahun Oleh Aya
Views : 8992 Replies : 177
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 29384 Replies : 211
TENDER TERPILIH..... Bunga-bunga Cinta Rasuah Madani telah berputik...
Perwira2022TENDER TERPILIH..... Bunga-bunga Cinta R
Views : 3662 Replies : 20
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 103730 Replies : 2884
[ENA/Disney+ 2024] CRASH - Lee Min Ki, Kwak Sun Young, Heo Sung Tae
Rahah[ENA/Disney+ 2024] CRASH - Lee Min Ki, K
Views : 3996 Replies : 32
Ex Laki Irma Hasmie yg Helok kawin Lain
bottomproEx Laki Irma Hasmie yg Helok kawin Lain
Views : 90417 Replies : 632
Restoran Kantan Datin Isma
AngelFreakyAFRestoran Kantan Datin Isma
Views : 40560 Replies : 248
"Bukan taknak bayar,tapi aku tengah susah sekarang"-Wanita berang DBKL Minta Selesaikan Bil Sewa RM124 Tertunggak Selama 8 Bulan
YgBenar"Bukan taknak bayar,tapi aku tengah susa
Views : 2564 Replies : 5

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-6-2024 12:44 AM GMT+8 , Processed in 0.096628 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list