CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Hot Topic Lihat artikel

Mercy Malaysia Hantar Pasukan Ke Gaza

11-7-2014 04:38 PM| Diterbitkan: admin9| Dilihat: 8708| Komen: 43

Description: Pasukan Itu Akan Menyediakan Bekalan Perubatan Termasuk Ubat-Ubatan Penting, Peralatan Jahitan Pembedahan, Peralatan Pakai Buang Perubatan Ke Hospital Tempatan Dan Pusat Perubatan.
Mercy Malaysia hantar pasukan ke Gaza


KUALA LUMPUR - Mercy Malaysia bersedia menghantar pasukan ke Semenanjung Gaza, sebagai tindak balas terhadap krisis kemanusiaan ekoran serangan udara besar-besaran oleh rejim Israel, sejak awal minggu ini.

Pasukan itu akan menyediakan bekalan perubatan termasuk ubat-ubatan penting, peralatan jahitan pembedahan, peralatan pakai buang perubatan ke hospital tempatan dan pusat perubatan.

"Mercy Malaysia akan bekerjasama dengan rakan kongsi jangka panjang tempatan Al-Emaar Society, El-Wafa Rehabilitation Team dan Palestinian Orphans Home Association untuk memberi bantuan perubatan yang diperlukan serta menilai keperluan lain penduduk yang terjejas, seperti makanan dan makanan.


“Penyelaras Negara Mercy Malaysia, Dr Khamis Elessi telah menyaksikan bedilan bertubi-tubi dan serangan udara yang semakin meningkat sejak Isnin dan tiada tanda berhenti," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Oleh kerana, keadaan semakin meruncing, MERCY Malaysia memaklumkan ia juga telah mengaktifkan "Palestin Relief Fund" dan akan bekerjasama dengan Media Prima Bhd untuk mengutip dana buat penduduk yang terjejas di Semenanjung Gaza.

Ia juga menggesa rakyat Malaysia untuk menyokong usaha menyediakan bantuan kepada mereka yang memerlukan.

"Penduduk Palestin dianggarkan sebanyak 1,816,379, kini sedang diserang Israel sejak Isnin (7 Julai 2014). 'Operation Protective Edge' dilancarkan oleh Angkatan Pertahanan Israel terhadap Semenanjung Gaza.

lebih daripada 440 serangan udara, meriam dan roket dalam tempoh 24 jam yang telah membunuh rakyat Palestin (2/3 daripada mereka adalah wanita dan kanak-kanak di bawah umur 15 tahun) dan lebih 500 orang telah cedera," menurut Mercy Malaysia. 

13

Bagus
15

Marah
24

Terkejut
19

Sedih
14

Lawak
21

Bosan

Friends Rank (106 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote BotakChinPeng 11-7-2014 09:08 PM
Aku ada gak derma
Quote lavafasting 11-7-2014 09:18 PM
Penyokong yahudi malaysia sure rasa kecewa n marah sgt kat mercy  ni..

Quote sigila 11-7-2014 09:24 PM
lavafasting posted on 11-7-2014 09:18 PM
Penyokong yahudi malaysia sure rasa kecewa n marah sgt kat mercy  ni..

Bang lava x apply jd sukarelawan ker
Quote lavafasting 11-7-2014 09:30 PM
sigila posted on 11-7-2014 09:24 PM
Bang lava x apply jd sukarelawan ker

Doctor dah cukup kata dorang..

Quote sigila 11-7-2014 09:34 PM
Abg lava x merayu
Quote shernazz 11-7-2014 09:35 PM
lavafasting posted on 11-7-2014 09:30 PM
Doctor dah cukup kata dorang..

Doktor mmg xcukup.tp depa perlukan kuli cm lu untuk bawak barang depa
Quote lavafasting 11-7-2014 09:36 PM
shernazz posted on 11-7-2014 09:35 PM
Doktor mmg xcukup.tp depa perlukan kuli cm lu untuk bawak barang depa

Lu sakit hati dgn wa apsal..?

Ada wa kutuk lu..ada?

Quote sigila 11-7-2014 09:41 PM
lavafasting posted on 11-7-2014 09:36 PM
Lu sakit hati dgn wa apsal..?

Ada wa kutuk lu..ada?

Rileks bang lava.... jgn marah2

Kalau jd porter pon dgn  niat ikhlas tuhan bg ganjaran gak..... x dpt pergi sebagai doctor dpt pergi jd porter pon ok per...


Quote shernazz 11-7-2014 09:41 PM
lavafasting posted on 11-7-2014 09:36 PM
Lu sakit hati dgn wa apsal..?

Ada wa kutuk lu..ada?

Ade ati nak sentap rupanya...hahaha..
Quote shernazz 11-7-2014 09:42 PM
sigila posted on 11-7-2014 09:41 PM
Rileks bang lava.... jgn marah2

Kalau jd porter pon dgn  niat ikhlas tuhan bg ganjaran gak.. ...

Kan..biasa org banyak ilmu tahap sabarnya tinggi..ikhlas
Quote lavafasting 11-7-2014 09:46 PM
sigila posted on 11-7-2014 09:41 PM
Rileks bang lava.... jgn marah2

Kalau jd porter pon dgn  niat ikhlas tuhan bg ganjaran gak.. ...

nasib baik lu tolong cool....

kalau tak lunyai si malbari wa hamtam hari baik bulan baik ni...



Quote sigila 11-7-2014 09:48 PM
shernazz posted on 11-7-2014 09:42 PM
Kan..biasa org banyak ilmu tahap sabarnya tinggi..ikhlas

Bang lava ilmu nyer terlampau tinggi kaka..... sebab tu kdg2 dia mcm isim sikit....
Quote jojo67 11-7-2014 09:53 PM
shernazz posted on 11-7-2014 09:35 PM
Doktor mmg xcukup.tp depa perlukan kuli cm lu untuk bawak barang depa

...tergelak akak baca...kalu org biasa mcm akak ni boleh ka sertai depa....teringin gak nak ikut buat amal kebajikan cam ni....
Quote sigila 11-7-2014 09:54 PM
lavafasting posted on 11-7-2014 09:46 PM
nasib baik lu tolong cool....

kalau tak lunyai si malbari wa hamtam hari baik bulan baik ni...
...

Darah pahlawan abg lava amat diperlukan di gaza.... kasik lunyai zionis....
Quote biosfree 11-7-2014 09:55 PM
Lobai2 muktazilah PAS....ade yg join ke..atau kecut
Quote kecimpret 11-7-2014 09:57 PM
biosfree posted on 11-7-2014 09:55 PM
Lobai2 muktazilah PAS....ade yg join ke..atau kecut

Mercy tu pemuda UMNO ka?
Quote lavafasting 11-7-2014 09:58 PM
sigila posted on 11-7-2014 09:54 PM
Darah pahlawan abg lava amat diperlukan di gaza.... kasik lunyai zionis....

pahlawan pun kena pakai otak...

kalu kompem mati katak baik santau dari jauh je...



Quote sigila 11-7-2014 09:59 PM
jojo67 posted on 11-7-2014 09:53 PM
...tergelak akak baca...kalu org biasa mcm akak ni boleh ka sertai depa....teringin gak nak ikut ...

Cuba kak jojo tanyer dorang... dulu waktu misi 2-3 tahun lepas dorang ader offer cuma kena byr rm7500 utk tiket dan penginapan....
Quote serafina 11-7-2014 10:00 PM
kecimpret posted on 11-7-2014 09:57 PM
Mercy tu pemuda UMNO ka?

Haha! Well said..

Lihat semua komen(43)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-6-2024 09:40 PM GMT+8 , Processed in 0.064585 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top