CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Baju Raya Sulam Dan Bangunan Tinggi?

6-8-2014 03:47 PM| Diterbitkan: admin9| Dilihat: 19688| Komen: 109

Description: Menurut Fatin Ilani, Tindakan Beliau Memanjat Bangunan Tinggi Berkenaan Adalah Respon Kepada Tindakan Kebanyakan Anak-Anak Muda Yang Hanya Mengambil 'Selfie' Ketika Himpunan Solidariti 'Save The Child ...



Baru-baru ini, beberapa keping gambar seorang wanita berbaju kebaya dan lengkap bertudung yang dimuat naik ke laman Facebook telah menarik perhatian pengguna laman sosial.

Wanita berkenaan, yang hanya dikenali sebagai Fatin Ilani membawa mesej Save Gaza, Justice For MH17 dan Pray For MH17 rela gambarnya diambil di sudut-sudut berbahaya di sebuah bangunan tinggi yang tidak diketahui lokasinya di Kuala Lumpur.

Bukan wanita biasa

Jurugambar yang mengambil gambar-gambar tersebut, Keow Wee Loong memberitahu bahawa beliau terkejut Fatin Ilani bersetuju untuk memanjat bangunan tersebut dengannya.

Untuk rekod, Wee Loong merupakan jurugambar 'Spiderman' yang didenda RM1,000  beberapa minggu lalu kerana memanjat bangunan setinggi 33 tingkat hanya untuk mengibar Jalur Gemilang.


Wee Loong merupakan jurugambar rasmi kepada ahli politik, Nurul Izzah Anwar. Menurutnya, beliau bertemu dengan Fatin Ilani sekitar tahun 2013 di sebuah acara Nurul Izzah.

"Untuk Wee Loong"

Menurut Fatin Ilani, beliau bersetuju untuk memanjat bangunan berkenaan kerana jurugambar berkenaan, dan tidak mungkin melakukannya jika ianya disebabkan orang lain.

"Saya masih tak percaya saya berjaya sampai ke puncak,"

Dengan berbaju kebaya, Fatin Ilani mengambil masa 45 minit untuk memanjat bangunan tersebut.

Untuk kesedaran

Menurut Fatin Ilani, tindakan beliau memanjat bangunan tinggi berkenaan adalah respon kepada tindakan kebanyakan anak-anak muda yang hanya mengambil 'selfie' ketika himpunan solidariti 'Save The Children Of Gaza' yang diadakan pada Dataran Merdeka pada 2 Ogos lalu.

"Mereka hanya mengambil 'selfie' bersama selebriti dan kemudian balik ke rumah," dipetik dari komen beliau di laman sosial Facebook

13

Bagus
14

Marah
19

Terkejut
12

Sedih
9

Lawak
23

Bosan

Friends Rank (90 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote xtahumenahu 6-8-2014 08:58 AM
aku wonder...btol ke dia panjat ala2 spiderman ke dia naik lif?
Quote azie.dz 6-8-2014 08:59 AM
ins juta2 kot..tu pasal sanggup amik gambor atas tembok mcm tu
Quote azie.dz 6-8-2014 09:00 AM
ins juta2 kot..tu pasal sanggup amik gambor atas tembok mcm tu
Quote kucen_miang 6-8-2014 09:03 AM
so lepas dia panjat bangunan tu, yisrael berenti ke mengebom gaza?
Quote cak! 6-8-2014 09:04 AM
aku tau bangunan mana tu...tgh dlm pembinaan belakang gtower tmpat bini aku penah kerja
Quote dubuk 6-8-2014 09:07 AM
so kesimpulannya apa?
Quote zacrin 6-8-2014 09:07 AM
ahh pesen nak femes kesedaran la bagai alasan je
Quote gula_tebu 6-8-2014 09:09 AM
wowww! biar betol panjat batang-batang besi tu mcm spiderman ke panjat tangga ni? tak tercapai akal dgn kebaya boleh panjat mcm spiderman
Quote ida88 6-8-2014 09:14 AM
Utk kesedaran? Dgn membahayakan diri sendiri?
Quote budakmanentah 6-8-2014 09:19 AM
"Mereka hanya mengambil 'selfie' bersama selebriti dan kemudian balik ke rumah," dipetik dari komen beliau di laman sosial Facebook



dah tu lepas ko amik gambo tu ko g mane? g gaza jadi pejuang?
Quote vv2005 6-8-2014 09:19 AM
gayat aku ..
Quote ultra78 6-8-2014 09:21 AM
Ini ala-ala perempuan selfie atas bangunan tempoh hari. Tapi ini versi islamik la

Quote abas8888 6-8-2014 09:22 AM
kenapa nak panjat? tangga dgn lif kan ada...
Quote idadzira 6-8-2014 09:22 AM
giler glamer la tu.
Quote otai_g 6-8-2014 09:24 AM
cumel jgk si fatin ni. bergetar tulang rusuk kiri abg amran.
Quote bluehedgehog 6-8-2014 09:26 AM
nk dpt publisiti mcm yg lain2 jg la...
Quote mute 6-8-2014 09:29 AM
panjat la dek...
Quote znuyul 6-8-2014 09:33 AM
kalau jatuh cmne??ade insurans cover ke??
Quote FanTasyCreaTioN 6-8-2014 09:34 AM
budakmanentah posted on 6-8-2014 09:19 AM
dah tu lepas ko amik gambo tu ko g mane? g gaza jadi pejuang?

baru nak komen yang sama..

mula tu ok jugak la dengan keberanian dia ..
tapi ..
cam tak best ja bila ..

"Mereka hanya mengambil 'selfie' bersama selebriti dan kemudian balik ke rumah," dipetik dari komen beliau di laman sosial Facebook




Lihat semua komen(109)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-6-2024 11:02 AM GMT+8 , Processed in 0.057077 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top