CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1832|Reply: 2

Mazda 808 Modifikasi Dashboard

[Copy link]
Post time 20-11-2015 08:45 AM | Show all posts |Read mode
Salam semua ...

Saya ade membeli sebuah mazda 808 tahun 1978. Lepas dah overhaul habis dan macam2 barang engine yang terpaksa ditukar sehingga kering duit simpanan saya, timbul pulak masalah baru bila batang yg untuk on lampu kat tepi steering tu patah.

Nak cari balik spare part memang takde lah kan jadi pomen modify sket dia letak suiz lampu besi kecik yang macam kat makmal elektronik tu yang boleh tolak atas bawak bila tolak bunyi tik tok tu. Haiyyy lupa plulak nak ambik gambar nak explain pun susah.

Oleh itu, mata saya agak sakit jugaklah tengok tetiba ade suiz kecik tepi steering macam orang nak switch on bomb pulak kan. Jadi, saya nak nak tanya forumner yang berpengalaman dengan kereta klassik ni, kalau saya tukar dashboard kat steering tu siap ada batang lampu dan batang wiper, agak2 dashboard kereta apa yang sesuai dan boleh masuk?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-11-2015 09:47 AM | Show all posts
ko masuk dashboard mazda 323 tahun 1985...itupun kalau ada..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-11-2015 12:06 PM | Show all posts
zulka replied at 20-11-2015 09:47 AM
ko masuk dashboard mazda 323 tahun 1985...itupun kalau ada..

Thanks for the info
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-2-2024 12:48 AM GMT+8 , Processed in 0.051808 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list