CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 7604|Reply: 45

“Kita Bukan Kaunselor..” – Linda Onn & Kudsia Kahar Ulas Isu DJ Radio Tiada Empati, Pendengar Hanya Cari Tempat Luahan

  [Copy link]
Post time 2-4-2024 07:08 PM | Show all posts |Read mode





Baru-baru ini, isu penyampai radio yang didakwa tiada empati terhadap pendengar itu telah mengundang penyampai radio Linda Onn untuk memberi pendapatnya. Linda juga berkongsi caranya untuk menjawab luahan pendengar supaya tiada mana-mana pihak yang disakiti.


Menurut Linda, pendengar yang berkongsi cerita dengan penyampai radio itu sepatutnya didengari dan bukan untuk dikomen berkenaan masalah yang diceritakan. Untuk menjaga hati semua pihak, DJ yang bertugas patutnya tahu cara yang betul untuk menjawab bagi mengelak sebarang salah faham berlaku.


"Saya akan cakap terima kasih sudi berkongsi diharapkan awak tabah mengharungi hari-hari mendatang dan awak buat keputusan sebaik-baiknya untuk diri awak. Apa sahaja keputusan awak pastinya dihormati oleh orang sekeliling."


Pada masa yang sama, bekas penyampai radio Kudsia Kahar juga berpendapat yang sama. Menurutnya, seorang penyampai radio tidak layak untuk menjadi pakar dalam kehidupan seseorang dan menghakimi atau memberi jalan penyelesaian.





Tambah Kudsia, kebanyakan pendengar hanya mahu berkongsi dan mencari tempat untuk mendengar luahan hati mereka sahaja dan bukan untuk mencari solusi.


"Tiada pendengar mengharapkan DJ sebenarnya untuk menyelesaikan masalah mereka. That is never the expectation. Itu memang daripada sejak azali lah stesen radio swasta dekat Malaysia ni sebab kita tahu dan pendengar bijak.

"Mereka tahu kita bukannya kaunselor, kita bukannya ahli psikologis atau pakar psikologis. Jadi mereka tahu kita tak akan beri mereka jawapan tapi dia nak kita mendengar. A shoulder to cry dan untuk seseorang mengatakan saya faham.
Terdahulu, selebriti Neelofa telah menerima kecaman hebat daripada pengguna media sosial apabila didakwa tiada empati ketika menasihati seorang pendengar yang berkongsi kisah tentang keluarganya."


SUMBER : TikTok/Beautifulnara
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-4-2024 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
kelopak kan bodo..astro suka sgt ngan bimbo ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Nelopakbungkos, benak, jenie dan oren is shaking
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaman nilopak dah bau2 tanah..kenapa la nak amik dia lg..
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 08:45 PM | Show all posts
bagus sangat perkongsian diorang ni. Nampak la memang bercakap guna akal. Gituu
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 08:50 PM | Show all posts
kudsia ni rupanya masih lagi bersiaran ye kat litefm.part time?..lepas gian kot
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 2-4-2024 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Dj2 berkaliber sebelum masuk dj2 pelawak, instapemes, jahlop dan sebagainya.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts

mohon hadam!!!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-4-2024 10:21 PM | Show all posts
princessmiang replied at 2-4-2024 07:39 PM
Nelopakbungkos, benak, jenie dan oren is shaking

Kahkahkah...... sekejap lagi badi p*k* masuk mengadap. Itu je la modal sheol
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 11:46 PM | Show all posts
What do you expect jawapan dari DJ dr program lawak? Dan guest yg habis takat sekolah menengah dan tidak pernah buat paper/research dan sebagainya? Yg hobi mereka bukan membaca?

Sebab tu iols x boleh dgr radio yg DJnya datang dr program2 uneducated, yg paling hebat pun membahan ketawakan orang lain..hujung2 itulah resultnya

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
hahahhaha aku suka kali ni betul² kena kepala kelopak sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 05:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Dj dulu2 mmg berkaliber..skrg kebanyakkan yg jd dj bukan org yg belajar dari bidangnya..itulah silapnya mengambil org yg bukan sepatutnya.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 05:55 AM | Show all posts
btol kata Kudsia
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 06:01 AM From the mobile phone | Show all posts
So ape komen jah? Dia kan defensive and terpaling. Oh nabil pon kena jugak dlm tu. Berikan la sepatah 2 kata
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 06:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Adan uker jah

Kudsia kt kalau dia ada masa kejadian dia akn direct call utk sound bodo 2 ekor tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 06:56 AM From the mobile phone | Show all posts
alesandra replied at 2-4-2024 08:50 PM
kudsia ni rupanya masih lagi bersiaran ye kat litefm.part time?..lepas gian kot

Haah terdengar kudsia kat litefm aritu.. segmen lagu2 dari old movies..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-4-2024 07:40 AM | Show all posts
fadz84 replied at 3-4-2024 06:56 AM
Haah terdengar kudsia kat litefm aritu.. segmen lagu2 dari old movies..

yessza dia jadi dj kat lite Fm , tak boleh terima bila phat fabes jadi DJ lite , lagu mak aii hauk
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 08:17 AM | Show all posts






#bodo


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 08:37 AM | Show all posts

hahahaha..mmg mcm bodoh selipar dia..skg air drinking water lopa tu masuk eco da..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 09:07 AM | Show all posts
aku pun dh tak dgr radio2 femes ni...bnyk ketawa yg tak kelakar bagi aku...semua lawak bodoh...aku dgr mutiara fm skrg sbb rasa mcm kt kampung ...hilang la rindu nk blk kampung...mutiara fm ptg2 ada ceramah agama...bnyk gak dpt ilmu yg berguna...aku dh rimas dgn pelawak2 ni...semua syok sndr...kelopak ni pun sama la...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

30-5-2024 04:42 AM GMT+8 , Processed in 0.075105 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list