CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 13034|Reply: 56

Mintak Tips - camne nk memulakan perbualan dgn org yg kite baru nak kenal

[Copy link]
Post time 19-1-2011 12:41 PM | Show all posts |Read mode
salam....

nih bukan prob aku benanyer, ade member aku yg mintak tlg post, aku jadik pak sanggup jek...

Dua tiga minggu neh, aku salu terserempak dgn sorang mamat neh time bekfas di cafe, tp aku neh kire kaki
bekfas kt luar gakla, xpnh2 pon nmpk dia b4 dis. Tp lately neh asik terserempak jer,entahla mebbi jodoh kuts,
(haha-perasan giler plak )
Urm, mslhnyer,aku tingin sgt nk tegur ngn dia, tp aku neh ada sejenis sipat yg korang mungkin takde, iaitu
aku sgt2 pemalu la kalu dgn org yg aku suke , pastu nk tegur plak...adeih...tp kalu cm org tuh aku tade feel,
selamba jer aku tegur. Tp neh lain plak...dia pon asik pandang2 aku jer..f.y.i, dia pon lone ranger jgk cm aku.
Mengikut kata ahkak indon yg juai air tu,dia kata mamat tuh salu jer bekfas sorang2,
mesti order barli suam+nasik lemak+telur tiga suku (mohtip aku sebut menu yg dia makan??? haha).

So berbalik pd topik, kami asik bertentang mata jerla kt cafe tuh, tp kdg2 aku senyum, diapon senyum,
tp kadang2 aku curi2 pandang, bile dia pandang jgk, trus aku wt pandang tmpt len..haha "



so mintak tlg korang kalo ada tips x cmna membe aku neh nk setat perbualan neh, dier sgt2 nk kenai mamat neh la..tp malu, tatau nk tegur cmna, and nak cakap apa...


segala pendapat amat dihargai...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-1-2011 12:49 PM | Show all posts
ko buat jiwa kental je
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2011 12:50 PM | Show all posts
sebagai permulaan, ko senyum la. pastuh tegur, sorang je ke? ataupun, saya selalu nampak awak kat sini. kalau dia jawab sorang, kau reply , nak bekfes sama tak?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2011 12:52 PM | Show all posts
Reply 1# hBk


    buat2lah tnye jln ke??huhu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-1-2011 12:52 PM | Show all posts
ko buat jiwa kental je
cik.panda Post at 19-1-2011 12:49


errr, koreksen cipan, bkn aku tp membe aku...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-1-2011 12:54 PM | Show all posts
sebagai permulaan, ko senyum la. pastuh tegur, sorang je ke? ataupun, saya selalu nampak awak kat si ...
cik.panda Post at 19-1-2011 12:50


errr, ayat mcm stalker jek....
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 19-1-2011 12:55 PM | Show all posts
errr, koreksen cipan, bkn aku tp membe aku...
hBk Post at 19-1-2011 12:52



   takpe, boleh je, suruh buat gitu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-1-2011 12:55 PM | Show all posts
Reply  hBk


    buat2lah tnye jln ke??huhu...
keyzgurlz Post at 19-1-2011 12:52


tanye ape ye?"bang,toilet kat mane ek?"
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-1-2011 12:55 PM | Show all posts
errr, ayat mcm stalker jek....
hBk Post at 19-1-2011 12:54



   abes da selalu bump dia pun mesti notice kan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-1-2011 12:57 PM | Show all posts
takpe, boleh je, suruh buat gitu
cik.panda Post at 19-1-2011 12:55


langkah seterusnyer selepas wat jiwa kental? :cf: :cf:
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2011 12:57 PM | Show all posts
langkah seterusnyer selepas wat jiwa kental?
hBk Post at 19-1-2011 12:57



   jiwa kental diperlukan untuk buat tips2 di post #3
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-1-2011 12:58 PM | Show all posts
abes da selalu bump  dia pun mesti notice kan
cik.panda Post at 19-1-2011 12:55


tu la...
aku ade gak soh dier senyum2...
tp smpai bile nk senyum2 je kan...
xtau la kot2 mamat nih xperasan org senyum kat dier...
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2011 01:01 PM | Show all posts
tu la...
aku ade gak soh dier senyum2...
tp smpai bile nk senyum2 je kan...
xtau la kot2 mama ...
hBk Post at 19-1-2011 12:58



   wa takut2 senyum2 lama2 jadi angau sorang2
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2011 01:06 PM | Show all posts
Reply 8# hBk


    bkn tnye toilet..tnye la cam cmner nk g ke stu tempat tu dr citu??cth dr ctu nk ke ikea ke?mna2 jerla..
    pastu bila dia bg respon...mulakanlah langkah..tnye la dia..slalu nmpak bekfes cni?duk kat area cni ke??
    ndak sribu daya,xndak seribu dalih
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2011 01:10 PM | Show all posts
senyum punyer senyum ushar punya ushar sekali ko approach dia..............dia nk jual insurans ngan ko..hah amekkkkkkkk ko ahahahahahah........
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2011 01:32 PM | Show all posts
ayat dia mcm ni  "hye..salam perkenalan..boleh berkenalan smpai berkekelan?"hahaha try la..gud luck!!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 19-1-2011 02:13 PM | Show all posts
Reply  hBk


    bkn tnye toilet..tnye la cam cmner nk g ke stu tempat tu dr citu??cth dr ctu nk ...
keyzgurlz Post at 19-1-2011 13:06


errr, neh kat opis, so ape yg patut ditanye utk mulekan perbualan?
xkn nk tanye camne nk gi ikea kot...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-1-2011 02:17 PM | Show all posts
senyum punyer senyum ushar punya ushar sekali ko approach dia..............dia nk jual insurans ngan ...
makadek Post at 19-1-2011 13:10


erk,bley jadik... sbb dier keje pon kat tpt insuran....
nk clash la....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-1-2011 02:21 PM | Show all posts
ayat dia mcm ni  "hye..salam perkenalan..boleh berkenalan smpai berkekelan?"hahaha try la..gud luck! ...
john_pablo Post at 19-1-2011 13:32


errrr....
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2011 05:32 PM | Show all posts
gamble jerk tegur
nak okay xnak sudah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-5-2024 11:14 AM GMT+8 , Processed in 0.079601 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list