CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 10380|Reply: 98

Percutian Serba Mewah Hairul Azreen Dan Hanis Zalikha- Naik Helikopter, Pusing-Pusing Pergunungan Salji

  [Copy link]
Post time 10-8-2022 02:44 PM | Show all posts |Read mode
Macam dah jadi trademark, Hanis Zalikha dan Hairul Azreen mesti akan bercuti dengan penuh kemewahan.


Baru-baru ini pasangan tersebut berkongsi gambar dan video percutian mereka di kawasan pergunungan bersalji.


Foto: IG




Walaupun tak menyatakan lokasi, ramai yang teka mungkin ianya di New Zealand.


Menurut Hanis, ini adalah percutian pertama anak keduanya, Alisa ke luar negara.




  



“Pertama kali kami terbang ke luar negara selepas tiga tahun. Waktu untuk percutian keluarga dan akan ada salji yang menyeronokkan. Ahamdulillah,” tulisnya di Instagram.


Apa yang menarik perhatian adalah mereka dilihat bersiar-siar menggunakan helikopter.


Malah katanya segala perancangan percutian ini dibuat saat akhir.




  



Di ruangan komen ramai yang tumpang gembira.


Kata mereka tak mampu pergi dapat tengok orang lain dapat jejak ke sana pun dah cukup.


  



“Mewahnya rezeki,"antara komen.


Sebelum ini mereka pernah menjadi bualan sebab ke Pulau Redang naik helikopter.


Tak cukup dengan itu bercuti dengan jutawan Tan Sri Vincent Tan atas kapal layar mewah dan naik jet peribadi.


Wah, melimpah ruah rezeki. Syukur, nanti jangan lupa keluar mengundi ya, tak gitu? -CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-8-2022 02:46 PM | Show all posts
aku tumpang hepi dgn kemewahan org  lain tp harapnye ade la tolak epf atau insurans yg utk retirement plan ye..sbb nnt aku jugak yg berdosa terpaksa mengecam korg
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 02:48 PM | Show all posts
bdk serdang dh menduniaaa
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 02:53 PM | Show all posts
mujur lepas nak renew passport ritu kan
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Takder mahalnyer naik heli pusing2 nz
Iols golongan marhaen pun pernah
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 03:09 PM | Show all posts
mak nani ok ke tuuu?
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 03:15 PM | Show all posts
bungarose replied at 10-8-2022 03:08 PM
Takder mahalnyer naik heli pusing2 nz
Iols golongan marhaen pun pernah

kahkah yeke. ingat mahal nak mati
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejak pos daiyan pasal rumah baru tu..
Da boleh agak dah akan kuar hz ni.. flex jgn xflex kekayaan..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-8-2022 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Meols sebenarnya macam nak bukak thread berkaitan herol ni. Kat tiktok ramai dah syak sultan pemurah yg selalu bagi gifts dekat tiktokers sampai berpuluh ribu tu sebenarnya si herol ni. Pulak tu sultan pemurah ada up video naik heli atas pergunungan salji. Sama macam family keks ni up semalam.

Make sense je spekuan herol ni sultan pemurah. Dah lama meols sus dari mana datang sumber kekayaan family ni. Mewah semacam hidup tu. Bagi free duit berpuluh ribu kat tiktokers very the MO aktiviti mendobi ya.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 03:22 PM | Show all posts
jangan risau ...marhean pun mampu la

kebanyakan tourist yang ada rezeki lebih, memang ambik pakej gini..

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
ayukpingu replied at 10-8-2022 03:22 PM
jangan risau ...marhean pun mampu la

kebanyakan tourist yang ada rezeki lebih, memang ambik p ...

Tak la mahal mana ponn..
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 03:38 PM | Show all posts
Tak mahal pun. Mampu je orang lain pun nak buat macam tu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 03:40 PM | Show all posts
iols heran mana retis2 mcm depa dpt duit untuk berjoli begini ye di jaman inflation naik ni.

i pun nk jalan obersi sept ni tp i keroje penat lelah kumpul duit, takde mcm deme ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
ayukpingu replied at 10-8-2022 03:22 PM
jangan risau ...marhean pun mampu la

kebanyakan tourist yang ada rezeki lebih, memang ambik p ...

Tq la share uolls.. boleh la i menabung sambil berangan dulu
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Seronok dan kagum tgk family ni..meols mampu tido bgn tido bgn je every weekend..nk bergerak knpim duit keluar mencurah2
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 04:11 PM | Show all posts
Mewah kehidupan bagi rakyat marhaen yg xmampu... Terfikir jugak mcm mana depa cari rezeki duit boleh ke sana ke mari .. bukan sikit2 kos tu...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-8-2022 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Syok la anak2 dia. Dapat parents soft gini. Moga aku pun Allah limpahkan rezeki macamni, boleh kongsi rezeki dgn org lain. Aamiin.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 04:27 PM | Show all posts
syoknya bercuti
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
HZ ni macik tak syak kekayaan dia
Sebab dia biasa cakap pernah dapat 5 juta kot untuk job duta produk

Pastu produk tudung dan lelain tu
Pendapatan laki syok sendiri dia tu

Kalau nak dibanding dengan Daiyan
D
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2022 04:32 PM | Show all posts
Boleh je.. duit berlakon jadik hero, duit jual produk..

Kalau pergi NZ mcm ni dlm 50-60k. kot

Tiket kapal terbang satu kepala dlm 4-5k kalau beli awal haritu, kalau lambat sikit dlm 6-7k sekepala. kata ahh average 6k (campur kanak2), kalau berempat 24k..

Accomodation satu malam average 7-800, kalau 10 malam 8k.. Kalau tidur dalam Motorhome (campur2 hotel dah jimat sikit). Sewa motor home 10 hari dlam 7k, + mkn2, kata ahh 5k gak.. total kos dlam 44k.. pastu campur naik heli dlm 1k per adult + 2 kids, kata ah 3k, tak sampai 50k excluding shopping..  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-2-2023 12:55 AM GMT+8 , Processed in 0.115263 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list