CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 2695|Reply: 30

Cailie Nama Anak Ikmal Amry, Dipilih Daripada Bahasa Arab Urdu

  [Copy link]
Post time 13-1-2022 01:29 PM | Show all posts |Read mode



Selepas bergelar bapa pada 30 Disember lalu, aktor kacak Ikhmal Amry dan isterinya Najla Shamsul sepakat menamakan anak sulungnya dengan nama Cailie.

Menurut Ikmal atau nama sebenarnya Mohd Zulikmal Amry Ghazali, dia memilih nama ringkas dan pendek untuk puteri mereka kerana namanya sendiri sudah panjang.

"Sebenarnya Am ada berkongsi nama anak di IG story tempoh hari. Tapi mungkin ada yang tidak perasan kerana nama anak Am pun pendek sahaja.

"Kami memilih nama Cailie yang membawa maksud "kesayangan". Sebab nama bapak dia dah panjang, Mohd Zulikmal Amry, jadi saya rasa lebih baik sekiranya memberikan nama yang pendek sahaja untuk anak," katanya.

Walaupun pertama kali bergelar seorang bapa dan ibu, pasangan ini mengakui proses mencari nama anak mereka tidak terlalu sukar memandangkan dia dan isteri sama-sama membuat carian di Google dan berjumpa nama yang sesuai bermula dengan huruf C.





"Saya dan Najla jumpa nama Cailie itu di Google sewaktu mencari-cari nama yang sesuai sebelum kelahiran. Rasanya itu nama paling unik yang kami jumpa dan tambahan pula memang saya inginkan nama anak yang bermula huruf C.

"Kami mula membuat carian tentang maksud nama tersebut dan akhirnya menemui nama Cailie ini adalah daripada bahasa Arab Urdu yang membawa maksud "kesayangan", jelasnya lagi.





Dalam perkembangan lain, Ikmal sebelum ini sibuk di set penggambaran drama terbaharunya, Ex Aku Pontianak yang bakal ditayangkan bermula 19 Januari 2022 di saluran Astro Ria. - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-1-2022 01:46 PM | Show all posts
yelah...
tunggu penonggeng agama lopak meletop, benang semua pasal anak dia, proses bersalin, kaedah bersalin, cara punai azan / iqamah merdu, tak tau nak pilih nama apa, mintak cadangan kedua pihak keluarga nama apa yg sesuai, perangan anak yg baru sehari bila besar nanti, anak pandai bergaya mcm anak fakezura & bamtah lazat, anak pandai beraksi depan kamera, anak dah pandai sebut mak pak, anak suka masuk zouk
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Calling2 kaka @dudeberhias if u have burung berterbangan for heshe???
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 02:14 PM | Show all posts
nape i tengok wife dia muka cam janna nick
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 02:28 PM | Show all posts
Selepas bergelar bapa pada 30 Disember lalu, aktor kacak Ikhmal Amry dan isterinya Najla Shamsul sepakat menamakan anak sulungnya dengan nama Cailie.


tang mana kacaknyer?
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Letak je Kylie. Nak sedap dan femes letak jenner. Kasi melayu lagi, letak jenab.
Harap bila anak dah besar, sheol tak terserempak dengan video apak.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 03:18 PM | Show all posts
iollss x boleh tengok muka dia ni ngeri bila teringat gua tempurung tu..kahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 01:08 AM | Show all posts
cawan
cengkih
cemolot
candu
camcorder
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-1-2022 01:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Congrats… cantik gak nama Callie
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 01:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Apsal image heols cam Rio lam money heist??
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 01:42 AM | Show all posts
Kali kan bunyi dia
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 05:30 AM From the mobile phone | Show all posts
nakkomenjugak replied at 13-1-2022 02:45 PM
Letak je Kylie. Nak sedap dan femes letak jenner. Kasi melayu lagi, letak jenab.
Harap bila anak da ...

nak sedap lagi letak lah Cailie Azman.. (read: kelly azman)
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 06:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Helok jugak si ikmal amry ni tp iols yakin gambar leak tu bukan dia sbb cm lain sgt muka dia dgn yg leak tu. Harap ada leak yg real. Untungla cuci kaki kawin dgn perempuan have2.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 06:35 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 13-1-2022 01:51 PM
Calling2 kaka @dudeberhias if u have burung berterbangan for heshe???

Takde tapi iols pernah ternampak gambar lubsjubs heols yang di share acik forum... Nauzubillah min zalik berserabai, persis bontot ayam serama dengan bulu2 keliling gittew... Macam kelapa tua yang perlu di kopek pun ada.

Terus iols confirm heols straight merait... Kalau lubsjubs heols lawa persis taman KLCC dan kebun changi airport tu confirm la peponen bottom.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 06:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Ikmal ni pn nampak sdp
Kamcak
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 08:16 AM | Show all posts
cailie. sebutan guano? kaili? kail?

mcm nama anak loque- gema bimasakti- nak panggil apa? gema? bima?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-1-2022 09:05 AM | Show all posts
Ni nama terbitan ni rasenye.
Bukan amik pure dari mana2 bahasa.
Rasenye la tapi.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Simple & sedap namanya..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 14-1-2022 06:36 AM
Ikmal ni pn nampak sdp
Kamcak

Mmg sedap uols. I pernah jumpa depan2. Patut dia ni diangkat hero watak utama. Tp sbb kurang gosip org xberapa kenal
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 14-1-2022 06:35 AM
Takde tapi iols pernah ternampak gambar lubsjubs heols yang di share acik forum... Nauzubillah min ...

Uols x taste ke dgn heols ni kaka?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 03:34 AM GMT+8 , Processed in 0.098514 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list