CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 2446|Reply: 745

[Lain-lain] ...Chit Chat Humanitary...

[Copy link]
Post time 10-1-2022 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salam...

Ada kisah bencana, bantuan, misi dan sewaktu dengannya?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2022 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah cik seri dah jd mod semula

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-1-2022 07:30 PM | Show all posts
noor2 replied at 10-1-2022 06:28 PM
Tahniah cik seri dah jd mod semula

Sapa ntah suruh admin lantik...pe cite banjir @ bencana?
Ada tempat utk buat sumbangan?
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2022 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 10-1-2022 07:30 PM
Sapa ntah suruh admin lantik...pe cite banjir @ bencana?
Ada tempat utk buat sumbangan?

Baguslah tu....cik.seri pun mmg bagus dlm menjalankan tugas sbg mod sebelum ni...sentiasa rancak bod cik seri disamping murah tacang...

X arif ttg cerita banjir...cuma baca kisah2 kat youtube dan CI saja
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-1-2022 07:34 PM | Show all posts
Terbaca bod sinun...Deltacron pulak...mana lah Megatron...


Ni dok dendiam...


Seramai 39 rakyat Malaysia terkandas di London selepas didapati positif COVID-19 menjelang penerbangan pulang ke tanah air.


Angka itu diperoleh daripada pejabat Pesuruhjaya Tinggi Malaysia di London setakat 5 Januari lalu, selepas menerima 27 maklumat daripada rakyat Malaysia di bandar raya berkenaan mewakili mangsa terbabit.

Daripada 27 maklumat itu, hanya satu membabitkan kemasukan ke hospital untuk rawatan lanjut manakala yang lain tidak dapat pulang kerana belum menerima sijil pulih bagi membolehkan mereka menaiki penerbangan.

Pesuruhjaya Tinggi Malaysia di London berusaha menawarkan bantuan kepada semua rakyat Malaysia yang terkandas walaupun sekatan menimbulkan cabaran baharu kepada mereka yang ingin membantu.

Dalam pada itu, rakyat Malaysia yang menetap di London berusaha membantu mangsa yang terkandas dengan menyalurkan bantuan makanan, sokongan moral dan sebagainya.

Pengusaha restoran Putera Puteri, Noor Amy Ismail, menyediakan bungkusan makanan untuk dihantar kepada sebuah keluarga yang terkandas.

"Kami menerima maklumat daripada rakan di Malaysia menyatakan ada keluarga terkandas, kami berusaha membantu mereka," katanya.

Difahamkan, keluarga terbabit menunggu penerbangan pulang ke Malaysia sebelum disahkan positif COVID-19 dengan seorang daripada ahli keluarga itu dimasukkan ke hospital dan mendapat bantuan alat pernafasan.

Selain itu, sebuah keluarga yang sedang pulih daripada COVID-19, terpaksa membayar kos beberapa ujian saringan bagi anak mereka yang berusia dua tahun.

Mereka bernasib baik kerana mampu membayar kos ujian saringan terbabit dan berupaya mendapatkan tempat penginapan sementara.

Sejak Disember tahun lalu, United Kingdom (UK) merekodkan peningkatan mendadak kes positif COVID-19 terutama membabitkan varian Omicron.

Justeru, rakyat Malaysia yang berhasrat melancong ke UK dinasihatkan mengambil maklum kadar jangkitan yang meningkat dan merancang semula perjalanan.

https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2022/01/909666/positif-covid-19-39-rakyat-malaysia-kandas-di-london
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-1-2022 07:35 PM | Show all posts
noor2 replied at 10-1-2022 06:33 PM
Baguslah tu....cik.seri pun mmg bagus dlm menjalankan tugas sbg mod sebelum ni...sentiasa rancak b ...

Hari tu abang tersangkut banjir kat Chemor...huhu...
.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2022 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 10-1-2022 07:34 PM
Terbaca bod sinun...Deltacron pulak...mana lah Megatron...



Sentiasala jaga kesihatan...insyaallah kita akan dijauhkan dgn penyakit merbahaya...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2022 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 10-1-2022 07:35 PM
Hari tu abang tersangkut banjir kat Chemor...huhu...
.

Chemor banjir meh.....x tahu pulak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-1-2022 07:37 PM | Show all posts
noor2 replied at 10-1-2022 06:36 PM
Sentiasala jaga kesihatan...insyaallah kita akan dijauhkan dgn penyakit merbahaya...

6 tahun lagi katanya...jenuh..huhu...
Mujo kita berdua dah booster...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-1-2022 07:38 PM | Show all posts
noor2 replied at 10-1-2022 06:37 PM
Chemor banjir meh.....x tahu pulak

Ni tahun lepas...banjir kilat...pesat membangun kan...
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2022 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 10-1-2022 07:37 PM
6 tahun lagi katanya...jenuh..huhu...
Mujo kita berdua dah booster...

Alhamdulillah...setelah booster rasa makin sihat adalah...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-1-2022 07:45 PM | Show all posts
noor2 replied at 10-1-2022 06:39 PM
Alhamdulillah...setelah booster rasa makin sihat adalah...

Haah...ringan badan...
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2022 10:46 PM | Show all posts
kat hometown di Johor ada yang terjejas antaranya daerah Bukit Kepong dan Penchu. bekas MB Johor kerap update kat FB kawasan jagaan nya yg terjejas banjir.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2022 11:38 PM | Show all posts

betulke aftr booster ringan badan? boleh slim down ke uolls?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2022 11:39 PM | Show all posts
seribulan replied at 10-1-2022 07:34 PM
Terbaca bod sinun...Deltacron pulak...mana lah Megatron...

baca ni la tadi sampai tak leh tdur niii
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-1-2022 07:27 AM | Show all posts
noor2 replied at 10-1-2022 06:39 PM
Alhamdulillah...setelah booster rasa makin sihat adalah...


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-1-2022 07:28 AM | Show all posts
farhana008 replied at 10-1-2022 09:46 PM
kat hometown di Johor ada yang terjejas antaranya daerah Bukit Kepong dan Penchu. bekas MB Johor ker ...

Masih banjir lagi ye...kalau tahu link bantuan memana share ye...sharing is caring

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-1-2022 07:29 AM | Show all posts
minahsenget replied at 10-1-2022 10:38 PM
betulke aftr booster ringan badan? boleh slim down ke uolls?

Takde le slim down...kale turun naik sujud tu...cargas je

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-1-2022 07:29 AM | Show all posts
minahsenget replied at 10-1-2022 10:39 PM
baca ni la tadi sampai tak leh tdur niii

moh berdoa dijauhi bencana ini semua...

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 12:42 PM | Show all posts
Edited by farhana008 at 11-1-2022 12:43 PM

Update banjir di Johor oleh ADUN Bukit Kepong, Parlimen Pagoh. 8/1/2022

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2022 05:40 PM GMT+8 , Processed in 0.227985 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list