CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 116|Reply: 0

[Pulau Pinang] Harap JPN lulus lembaga pengelola sementara SK Assumption

[Copy link]
Post time 10-1-2022 08:28 AM | Show all posts |Read mode
Harap JPN lulus lembaga pengelola sementara SK Assumption
| | 09 Januari 2022


Pasukan petugas bersama Save Assumption School berharap Jabatan Pendidikan Negeri (JPN) Pulau Pinang segera meluluskan pendaftaran lembaga pengelola sementara untuk Sekolah Kebangsaan (SK) Assumption di Butterworth dalam usaha menyelamatkan sekolah berkenaan.


GEORGETOWN - Pasukan petugas bersama Save Assumption School berharap Jabatan Pendidikan Negeri (JPN) Pulau Pinang segera meluluskan pendaftaran lembaga pengelola sementara untuk Sekolah Kebangsaan (SK) Assumption di Butterworth dalam usaha menyelamatkan sekolah berkenaan.


Jurucakap Pasukan Petugas Bersama Vernon Fernandez berkata lembaga pengelola sementara yang terdiri daripada wakil Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG), Persatuan Alumni Assumption Butterworth dan pemilik tanah, telah dibentuk tahun lepas sebagai platform untuk menyelesaikan isu sekolah dan premis itu.


Menurut Fernandez, pasukan petugas berkenaan juga dibentuk serta-merta susulan mesyuarat yang diadakan bersama pegawai Kementerian Pendidikan pada Sabtu, memaklumkan penutupan sekolah itu berkuat kuasa 28 Februari selepas 89 tahun beroperasi.


“Pasukan petugas bersama Save Assumption School komited untuk memastikan kesejahteraan dan kebajikan pelajar tetap menjadi keutamaan dan mencari penyelesaian yang membolehkan mereka menamatkan sekolah rendah tanpa sebarang gangguan atau pengalaman negatif,” katanya.


Pada Sabtu, pada mesyuarat bersama pegawai dari JPN Pulau Pinang, Fernandez berkata, para hadirin dimaklumkan bahawa lesen sekolah akan dibatalkan selepas penutupan kerana pemilik tanah persendirian (Sri Avenue Sdn Bhd) telah meminta tanah dan bangunan dikembalikan ‘secepat mungkin’.- BernamaArtikel Penuh : https://www.sinarharian.com.my/a ... ntara-SK-Assumption
© 2018 Hakcipta Terpelihara Kumpulan Karangkraf

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-5-2022 07:32 AM GMT+8 , Processed in 0.078215 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list