CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Restoran terapung di Langkawi tetap dikunjungi lps tular Ikan siakap RM1,196.80

   Close [Copy link]
Post time 9-11-2021 11:41 PM | Show all posts
KIM.K replied at 9-11-2021 06:24 PM
Sis tinot mesti dah rimas dgn manak kan
Ce chuol bagi sepatah dua nasihat kat manak hyper ni
Tak t ...

iols biaq pi dia jahh.. kome lerr dok reply2 balik kat dia tuh yg jadi rimas..
mana komen yg tak patut, report jahh.. lama2 dia pandai la nak jaga diri drp buat komen tahpape..
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 11:43 PM | Show all posts
akubest replied at 9-11-2021 07:16 PM
pada pendapat aku kan
ikan tu kan kan ikan hidup sauk bila nak makan kan

spekuan nih mcm betui jahh..
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts
imatt replied at 9-11-2021 11:02 AM
Ikan merah memang sedap. Bagi aku ikan tongkol fresh goreng kunyit lagi sedap. Crusty kat luar, ju ...

Akak culture shock dan rengsa dengan nasi lemak Terengganu, ada ka patut depa pi bubuh ikan tongkol sebagai pengganti kepada  ikan bilis dalam nasi lemak, menyumpah-nyumpah akak selama 3-4 hari dengan nasi lemak Terengganu yang hazabedah tu, i hate ikan tongkol
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
tikusmontok replied at 9-11-2021 11:20 AM
Sama ngan iols, pencinta ikan esp ikan2 yg byk tulang..parang, terubuk..goreng garing2 sodappp

Akak terpaling tak suka kalu tercekik tulang
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
tikusmontok replied at 9-11-2021 11:27 AM
Konsep kongsi rezeki ngan kucing sis
Iols suka semua laksa, perlis, penang, kedah, johor, saraw ...

Laksa Johor tu bukannya laksa, tetapi spageti Jawa
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts
ciksom replied at 9-11-2021 06:30 PM
Kenapa tokey tak tulis dlm menu rm160 = 1kg. Kan senang. Kekadang kalau pergi melancong perut lapar  ...

Mana boleh tulis macam tu? Nanti orang tahulah tricknya
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 12:38 AM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 9-11-2021 11:53 PM
Akak culture shock dan rengsa dengan nasi lemak Terengganu, ada ka patut depa pi bubuh ikan tongko ...

Adik ke kakak ni..ada je nasi lemak ikan bilis kat ganu ni..beritahu penjual siap2 nak nssi lemak ikan bilis..nak sambal ikan bilis..klu sebut nasi lemak je mmg dpt nasi lemak ikan tongkol....back to the story...moga ada lesson learnt on both sides
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 9-11-2021 11:53 PM
Akak culture shock dan rengsa dengan nasi lemak Terengganu, ada ka patut depa pi bubuh ikan tongko ...

Itu mmg nasilemak trg

Nasi lemakikan tongkol
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 02:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tikusmontok at 10-11-2021 02:50 AM
kakikuDibibirmu replied at 10-11-2021 12:03 AM
Laksa Johor tu bukannya laksa, tetapi spageti Jawa


Hahaha jangan la, kang ndon claim pulak, tak memasal kedubes italy pun kena lempar tinja.
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 03:05 AM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 9-11-2021 11:53 PM
Akak culture shock dan rengsa dengan nasi lemak Terengganu, ada ka patut depa pi bubuh ikan tongko ...

Sis makan di ganu ke? Kalau uols mencari nasik lemak asli berbilis di sana p gerai di kaki bukit rtm, siap ada rendang daging nogori lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 04:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 9-11-2021 11:41 PM
iols biaq pi dia jahh.. kome lerr dok reply2 balik kat dia tuh yg jadi rimas..
mana komen yg tak p ...

Manak bukan kanak2 pun. Tak perlu kita pertahankan bagi pihak dia. Takyah bagi protection pun..penyakit dia yang cari sendiri. Kalau manak terasa, dia yg gigih cari masalah.

Tak tahan kalu reti la dia stop. Forum ni bukan ayah dia punya pun
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 07:08 AM From the mobile phone | Show all posts
jas7512 replied at 10-11-2021 12:38 AM
Adik ke kakak ni..ada je nasi lemak ikan bilis kat ganu ni..beritahu penjual siap2 nak nssi lemak  ...

Kedai Terengganu darul runtuh (baca Dungun) yang akak dapat nasi lemak Terengganu tu dia pergi masak ikan tongkol dalam sambal nasi lemak dan diberi nasi putih bersantan jah

Segala mak nenek yang lain-lain iaitu timun, atau IKAN BILIS atau timun atau telur rebus TAK ADA LANGSUNG!!! Sebab itu akak cukup-cukup rengsa dengan nasi lemak Terengganu nim, macam orang belajar buat nasi lemak silibus tak habis kekdahnya, hazab betullah orang Terengganu ni masak, ni tak habis menyumpah lagi ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 07:28 AM | Show all posts
KIM.K replied at 10-11-2021 04:46 AM
Manak bukan kanak2 pun. Tak perlu kita pertahankan bagi pihak dia. Takyah bagi protection pun..pen ...

kalau kome layan sgt, nnt makin menjadi pangainya.. kalau tak dilayan.. lama2 dia stop sbb takde org layan.. giteww... itu la reverse saikologi. bila hang dah tua, hang pun bakalan wat lek wat pis jahh nnt..
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 07:32 AM | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 10-11-2021 07:08 AM
Kedai Terengganu darul runtuh (baca Dungun) yang akak dapat nasi lemak Terengganu tu dia pergi mas ...
Kedai Terengganu darul runtuh (baca Dungun) yang akak dapat nasi lemak Terengganu tu dia pergi masak ikan tongkol dalam sambal nasi lemak dan diberi nasi putih bersantan jah

Segala mak nenek yang lain-lain iaitu timun, atau IKAN BILIS atau timun atau telur rebus TAK ADA LANGSUNG!!! Sebab itu akak cukup-cukup rengsa dengan nasi lemak Terengganu nim, macam orang belajar buat nasi lemak silibus tak habis kekdahnya, hazab betullah orang Terengganu ni masak, ni tak habis menyumpah lagi ni


giteww dendam kesumat bila tak dpt timun.. sampai 2 kali diungkit tak dpt..

baidewei, ada poremer habaq, nasi lemak tengganu nih kalau tak sebut sambal ikan bilis, hang dpt ikan tongkol alamatnya.. deme mmg mkn cenggitu.. nasi lemak deme berbeza lerr..
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 07:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 10-11-2021 07:28 AM
kalau kome layan sgt, nnt makin menjadi pangainya.. kalau tak dilayan.. lama2 dia stop sbb takde o ...

can you please take your isu ddlm tred lain?yg bersangkutan.....ko pun 2x5..layankhen sibangkai best friend si boya iteww buat apa? sukahati mak pak dia la dia nak layan sapa pun kheunz?

atau ko layan aku lagi pekdah...

jom ke langkawi makan siakap kukus?














kahkahkahkahkahkahkaj
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 07:40 AM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 9-11-2021 11:53 PM
Akak culture shock dan rengsa dengan nasi lemak Terengganu, ada ka patut depa pi bubuh ikan tongko ...

Terus terbayangkan sis @aechae tengah masak gulai ikan tongkol
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 07:42 AM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 10-11-2021 07:40 AM
Terus terbayangkan sis @aechae tengah masak gulai ikan tongkol

dadah musuh no.2 negara...no3 diabetis...no1 rosmah..no4 ikan tongkol
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 07:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 10-11-2021 07:32 AM
giteww dendam kesumat bila tak dpt timun.. sampai 2 kali diungkit tak dpt..

baidewei, ada porem ...

org kita dah terbesa dgn improvising makanan to suit our kpg.com taste atau the culture of the way we eat certain food dishes..bergantungan dgn kawasan negeri...begitu juga tang nasi lemak ni....

bagi aku ttg nasi lemak ini...kalau ikut asalnya...the very basics adalah nasi dan sambalnya...the rest do not really define what and how nasi lemak should be..

bak kata anak jiran aku..the very fundamental about nasi lemak is...nasi lemak has to be lemak in the very first place...otherwise it cannot be called nasi lemak

kahkahlahkahkahkah




Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 10-11-2021 07:40 AM
Terus terbayangkan sis @aechae tengah masak gulai ikan tongkol

Nasi lemak ikan tongkol special okeh!! Tp klu kedai kedekut yg xbg apa pn selayaknya dikecam sepanjang hayat sis @kakikuDibibirmu

Iols mkn yg makcik buat lengkap semua ada telur, ikan bilis, kangkung, timun etc
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 8-11-2021 06:34 PM
u duduk belah cali ke? or east coast? i mmg ada plan nak cikcur dgn kawan2 for a road trip pre-covi ...

Cali..
I tidak excaited sangat dengan NY for visit ok lah lebih suka laidback cuba juga cuba establish di LA since grad di sana tetapi balik semula ke silicon valley my 1st uni  sebab work culture dan lifestyle tidak hectic senang mahu balance   

Lupa diri sangat subjective...i bukan into shopping sangat lebih kepada to have some fun.... Girls trip selalu tidak jauh cuma cari beach  saja paling jauh mexico.... No anak no husband/bf punya type tapi sudah lebih 3 years tidak buat sebab masing busy... Habis covid baru plan...cara u and friends lebih kepada my mum dan MIL bagi 2 hari saja depa  boleh penuh kan 2 3 trolley airport since depa bff dari i kecil lagi jenis ber cuti juga sama... Mahu shopping raya or christmas depa boleh spends long  hours untuk shopping i jadi rengsa beli apa pun i tidak tahu

Ada my friend visit i dia suruh bawa ke outlet she drives nuts at that time dia baru tahu prada product if remove from the wall harga murah dan gucci sales dia punya shopping .. Memang lupa diri...  















Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-5-2022 01:19 PM GMT+8 , Processed in 0.087723 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list