CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 8670|Reply: 45

JIZZZ... KLONG! KLONG! Pertandingan Cerpen/ Novel Ogos - September 2010...

[Copy link]
Post time 1-8-2010 01:01 AM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by AceHand at 1-10-2010 00:34



01. Pertandengang ini terbuka kepada sesiapa sahaja termasoklah bagi bukang manusia atau sebuah objek...

02. Tempoh pertandingan adalah bermula daripada 01 Ogos 2010 hingga 30 September 2010...

03. Cerpen/ Novel yang dikarang dalam tempoh pertandengang secara otomatik layak bertandeng jika kena dengan tema...

04. Cerpen/ Novel yang dikarang sebelom 01 Ogos 2010 tidak akan dipandang walaupong dengan sebelah telinga...

05. Tema adalah bebas tapi mestilah mempunyai ceciri berikot...

- Sempena dengang bulan kemerdekaan ni kena serapkan unsur 'semangat kemerdekaan' walaupong sedikit... Terpulang kepada penulis camne...

- Mesti ada adegan puasa sempena dengang bulan puasa yang bakal menjelang... Walau bagaimanapong adegan hari raya tidak diwajibkang... Terpulang kepada penulis jugak...

- Sekurang kurangnya harus ada 7 watak daripada forumer dalam berdaftar dengan CARI... Lebih tidak mengapa... Nama daftar bukannya nama sebenar...


06. Nama watak yang ingin dimasokkang dalam citer mesti disenaraikang pada posting pertama sebagai tujuang memudahkang rujukang...

07. Penulis boleh menambahkang watak pada bebila masa dirasakang perlu dengan syarat membuat update susulan pada post senarai watak...

08. Watak forumer tidak semestinya worang... Boleh jadi hapa saja mengikot kreativiti penulis...

09. Pemenang akan ditentukang dalam proses undi yang akan diadakang pada bulan Oktober 2010...

10. Sebarang pertanyaang termasoklah dalam bahasa isyarat bolehlah ditanya kat sini...


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-8-2010 05:56 PM | Show all posts
Choopp... watak pacik Acehengg sebagai penjahat pencincang daging ..
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2010 05:58 PM | Show all posts
pokcik ace, ceciri yg perlu dimasukkan dalam novel tu adakah kesemua ceciri yg disenaraikan atau pun salah satu dr ceciri tersebut?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-8-2010 10:43 PM | Show all posts

Hah! Hah! Hah!

Post Last Edit by AceHand at 1-8-2010 22:44
Choopp... watak pacik Acehengg sebagai penjahat pencincang daging ..
bintang Post at 1/8/2010 17:56




Ko nak bagi aku watak kuceng yang curi burger pong takpe... Heh! Heh! Heh! Syarat jangang lupa senaraikang dulu semer watak yang ada tu kat posting pertama untok tujung rujukang...


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-8-2010 10:47 PM | Show all posts

Hmmm...

pokcik Ace, ceciri yg perlu dimasukkan dalam novel tu adakah kesemua ceciri yg disenaraikan atau pun ...
bunick Post at 1/8/2010 17:58




Semer tetiga ciri mesti ada...

01. 'Semangat kemerdekaan'...
02. Adegan puasa...
03. Watak forumer...


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2010 12:12 AM | Show all posts
nk adegan raya
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 2-8-2010 12:21 AM | Show all posts
pergh requirement nya bleh buat penulis tarik rambut tensen dah ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2010 01:17 AM | Show all posts
Pokcik Ace....Kita sokong dengang membaca semua cerpen disini
Nak mengarang kita x pandai
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 2-8-2010 01:37 AM | Show all posts

Hmmm...

nk adegan raya
jingga007 Post at 2/8/2010 00:12





Tak salah kalau letak pong...




Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-8-2010 01:39 AM | Show all posts

Errr...

pergh requirement nya bleh buat penulis tarik rambut tensen dah ni
hunt_fear Post at 2/8/2010 00:21





Susah sangat ke...?


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-8-2010 01:40 AM | Show all posts

Errr...

Pokcik Ace....Kita sokong dengang membaca semua cerpen disini
Nak mengarang kita x pandai
qimi08 Post at 2/8/2010 01:17





Kalau baca jer bila nak dapat kredit lebih... Heh! Heh! Heh!


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2010 03:10 AM | Show all posts
tema bulan puasa , tema makan2 dan adegan buka puasa yang best
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2010 09:41 AM | Show all posts
Kalau baca jer bila nak dapat kredit lebih... Heh! Heh! Heh!


Jizzz... Klong! Klong!
AceHand Post at 2-8-2010 01:40

Pokcik klu dok komen kaw2 baik punyer x dpt tacang pun
habis kuat satu je
(tengah rajin mengumpul credit)
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2010 09:59 AM | Show all posts
Pokcik klu dok komen kaw2 baik punyer x dpt tacang pun
habis kuat satu je
(tengah rajin mengum ...
qimi08 Post at 2-8-2010 09:41



    baguih gak tu kak qimi
komen kaw2 , dpt tacang
dok gitu pok cik ace
boleh ler, boleh ler
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2010 01:37 PM | Show all posts
baguih gak tu kak qimi
komen kaw2 , dpt tacang
dok gitu pok cik ace
boleh ler, boleh le ...
iwimz Post at 2-8-2010 09:59



  yes..yes...kita sokong usulan  cik iwimz dan k.qimi
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2010 01:38 PM | Show all posts
pergh requirement nya bleh buat penulis tarik rambut tensen dah ni
hunt_fear Post at 2-8-2010 00:21



kpd penulis2 sekelian..bawak bersabar yea...
kang nak smpai raya ..dah tak ada rambut...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-8-2010 01:42 PM | Show all posts
yes..yes...kita sokong usulan  cik iwimz dan k.qimi
cerry_ice Post at 2-8-2010 13:37

Bersemangat cerry .......
nak cari tacang lebih
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2010 02:18 PM | Show all posts
Sorry, akk bling tak join utk bulan August atas sebab-sebab yang tersendiri, biar kawan-kawan lain pulak yang meletuskan idea-idea gempak untuk merayakan bulan merdeka. Akk blings nak habiskan apa yang belum tersingkap dan terungkap di dua rumah yang tgh dalam pembinaan.....dah lah lappy aku masuk kedai, tak tau bila boleh siap
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2010 02:30 PM | Show all posts
Ko nak bagi aku watak kuceng yang curi burger pong takpe... Heh! Heh! Heh! Syarat jangang lu ...
AceHand Post at 1-8-2010 22:43


Hah,,, plankton pencuri resepi krebi petti
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2010 10:15 AM | Show all posts
Bersemangat cerry .......
nak cari tacang lebih
qimi08 Post at 2-8-2010 13:42


bukan cerry je yg bersemangat, rasa sumer kot..
semangat mengumpul tacang sempena bulan pose n bulan kemerdekaang g2...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-7-2024 01:07 PM GMT+8 , Processed in 0.065428 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list