CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 26761|Reply: 33

Perbincangan tuntutan nafkah RM5j Fauziah vs Kadar Shah belum selesai

[Copy link]
Post time 26-3-2010 11:25 AM | Show all posts |Read mode
KUALA LUMPUR: Mahkamah Rayuan Syariah Wilayah Persekutuan di sini, semalam, menetapkan 5 Mei ini untuk perbicaraan bagi mendengar permohonan penangguhan prosiding nafkah edah RM60,000 dan tertunggak RM5 juta bekas isteri Ahli Jawatankuasa Umno Bahagian Muar, Datuk Kadar Shah Sulaiman Ninam Shah.
Panel hakim yang diketuai Datuk Asri Abdullah menetapkan tarikh itu selepas dimaklumkan peguam syarie, Sulaiman Abdullah yang mewakili Kadar Shah bahawa perbincangan isu tuntutan itu masih belum selesai dan penangguhan itu tidak dapat dielakkan.
Sebelum ini, Mahkamah Tinggi Syariah menetapkan 6 Mei ini untuk sebutan semula kes tuntutan yang difailkan Datin Fauziah Haron, 53, terhadap Kadar Shah, 62, bagi membolehkan kedua-dua pihak itu berbincang berhubung tuntutan mutaah, edah, nafkah tertunggak dan harta sepencarian.
Sulaiman memohon penangguhan terhadap kes membabitkan tuntutan itu bagi membolehkan pihaknya membuat rayuan berhubung keputusan mahkamah syariah sebelum ini membabitkan isu perkahwinan dan locus standi.
Fauziah hadir ditemani wakil peguam syarie, Dorina Abdullah.
Sebelum ini, Mahkamah Tinggi Syariah membenarkan Fauziah menuntut haknya termasuk nafkah edah, mutaah dan harta sepencarian hasil perkahwinannya dengan Kadar Shah. Defendan sebelum ini membantah permohonan plaintif itu atas dakwaan Fauziah tidak mempunyai locus standi (hak) selain mendakwa perkahwinan pada 20 Januari 1980 di Jakarta Timur, Indonesia, sebagai tidak sah kerana tiada dokumen atau sijil pernikahan. Tetapi, mahkamah memutuskan Fauziah mempunyai locus standi kerana selepas 27 tahun perkahwinan kedua-dua pihak dalam keterangan mengakui dengan suci hati wujud ikatan sah. Fauziah membuat tuntutan mutaah, edah, wang yang diserahkan kepada defendan RM1.8 juta serta nafkah tertunggak dari November 2002 hingga November 2007 berjumlah RM600,000.   FAUZIAH HARON NI BEKAS RATU MALAYSIA TAHUN 70AN AKHIR BERASAL DARI JOHOR.  DAH BERKURUN BARU KELUAR CERITA TAK DE SIJIL NIKAH.......
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 26-3-2010 11:28 AM | Show all posts
Wartawan ni kalau kata budus karang marah, tapi tak perihatin betul, orang dah bercerai pun masih gunakan title Datin lagi, kes mengampu ke apa ek??????
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2010 09:44 PM | Show all posts
perghhh..ratu betul ke ni..atau ko main hentam jer
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2010 10:52 PM | Show all posts
saper ni??
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2010 11:32 PM | Show all posts
org muar...adoyaiii
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2010 11:53 PM | Show all posts
kadar shah ni yg tolong manohuru hara lari dulu kan?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 27-3-2010 12:03 AM | Show all posts
Fauziah harun ni ...Miss malaysia 1975....wakil Malaysia bertanding kat Jepun........

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2010 12:33 AM | Show all posts
[size=380x500]


kredit to
http://www.migf.com/2008/rock.html
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-3-2010 01:45 AM | Show all posts
mantap lagi makcik ni..
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2010 02:21 AM | Show all posts
Umur  dah 54  or 53 tahun dah .....
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2010 11:20 AM | Show all posts
Wartawan ni kalau kata budus karang marah, tapi tak perihatin betul, orang dah bercerai pun masih gunakan title Datin lagi, kes mengampu ke apa ek??????
dongor Post at 26-3-2010 11:28


sekarang kalau dah cerai pun masih boleh pakai title Datin etc. Macam Faridah tu walaupun dia dah cerai ngan Effendi (laki Tiara) dia masih pakai title Datin sampailah dia sendiri dapat Datuk.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2010 03:55 PM | Show all posts
fauziah haron ni ratu malaysia 1975...kalo x silap...10 kali lawa erra fazira ratu malaysia 1992...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2010 04:07 PM | Show all posts
is that her in posting #8?

acik, bawak la mengucap..
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2010 06:36 PM | Show all posts
tuntut je Datin kang laki mu dok perabih duit kat pompuan Indon je... aib tol
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2010 06:40 PM | Show all posts
thanks mod yip...

memalukan je klu baca psl laki dia kat forum Indon ....terang-terangan kena ktuk .. minah indon layan sbb duit je..  

skrg pon klu tak silap   Datin ni  jadi Interior Designer ..pernah kluar artikel kat Malaysian's Women Weekly Magazine...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2010 06:46 PM | Show all posts
jom kita carik pic dan cerita gepren pakcik yang bikin malu je orang Muo ni..... keji dan aib je kan? sib baik Datin ada skill lain, kalo nak tunggu datuk ni mau bertahun lagi nak abis tuntutan, dia kat ober d si kan, trauma kononnya sejak kes pecah umah pastu maid kene rogol....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-3-2010 06:53 PM | Show all posts
bukan takat keji ...disebabkan harta boleh dia tak ngaku kawen ...nak declare kawen tak sah ....tak pikir langsung pasal perasaan anak2 dia....


tak silap ...gepren nama eva ...nnti tepek kat cnih ..ada je gambar kat forum indon ...zmn dedulu masa gosip si bini tengku Kelantan tu tngh hot ..adalah terselit cerita dorang .... sbb datuk ni pon terlibat sama...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2010 07:41 PM | Show all posts
mantap tol mak datin sorang ni...alah setakat 5 juta tuh....
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2010 09:00 PM | Show all posts
ni dri blog Jakarta Social Blog

Si datuk ni rasanya yg diperkatakan...

MEETME  // May 21, 2008 at 10:13 am | Reply

this is another exmp that money can buy everything. bullshit deh kalian sok sebel sama gold digger, etc. i.g Jessica, who’s been dating with older men and younger men, but she needs money from her datuk (opa/ the older men), to supports her living & her life style. we all know that she hated him… she even said that opa kayak monyet, ini kan dari mulut Jessica sendiri. however, still don’t mind dating him. Tapi kalau jessica ada, you girls tetep… ber manis manis. Bukti bahwa ternyata you all are matre…For Jessica, open your eyes, realize who you truly are? perhaps by doing this you will not be so cruel ngegossibpin & fitnah orang, yg their life is much more “clean” than ur self.


memalukan Malaysia shj datuk ni ....:@

and silap nama gepren kat sana Jessica Nathalie bukan eva ...




http://jakartasocial.wordpress.com/2008/04/22/jessicas-mode/


kawan roberto cavalli lagi minah ni...patutlah 'opa kayak monyet' pon dilayannya....




* persal panggey opa...oppa bukan abg ke dlm bahasa korea...
kiranya abang kaya monyet lah maksudnya yeaa..
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2010 10:04 AM | Show all posts
perghh..
k.ea jd paparazi mag indon lak..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-7-2024 12:21 PM GMT+8 , Processed in 0.067346 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list