CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: pakatanrakyat

CUEPACS TUNTUT 2 BULAN BONUS

[Copy link]
Post time 21-5-2010 08:22 PM | Show all posts
duit claim g kusus pon xdpt2.....huh..ntah bile leh dapat bonus.swsta xperlah...ada company kaya leh bagi banyak RM.tp gomen semenjak 2 menjak ni macam daif tahap gaban...asik2 menteri g luar negara ..tapi rakyat dlm negara nak mintak aper pon susah..duit gomen bagi belanja hal lain plak
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2010 03:39 PM | Show all posts
dpt xdpt keje mcm biasa jer...
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2010 12:41 PM | Show all posts
bersyukurla sbb masih ade gaji dan pekerjaan.....
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2010 10:26 PM | Show all posts
i mewakili penjawat awam gred J17 MENOLAK PERMOHONAN BONUS 2 BULAN sebulat suara jika gred gaji kami dapat semakan semula.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2010 08:57 AM | Show all posts
bonus 2 bulan ke 3 bulan ke tak penting...yang penting penyelarasan gaji nanti naiklah banyak sikit gaji kakitangan sokongan macam kami ni....bonus tu sementara je...yg penting gaji naik,baru cashflow bulan2 xde problem...tapi kalau nak bagi aku rembat jer
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2010 03:51 PM | Show all posts
dah lama i tunggu semakan gaji. tiap2 tahun sama je "KITA MINTAK SEMAKAN GAJI DIA BAGI BONUS BUAT PUJUK HATI" tapi sejak tahun lepas lain macam sikit la, jgn mimpi naik gaji...
...penjawat awam dimaki "TAKDE MORAL KE DOK MINTAK2 NIH??? "

so, i sarankan kpd semua rakan2 se-penjawat awam kita sama2 tunjukkan SIAPA YG TIADA MORAL pada PRU-13 nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2010 04:30 PM | Show all posts
tolong lah ...mmg tak nafikan ada yang rajin tapi yang 70% hampeh..sebulan pun dah kira ok..ni nak 2 bulan..hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2010 02:29 PM | Show all posts
Reply 27# jajanodin


   ko keja gomen ke?apa hak ko hina kakitangan awam?keja swasta senang la ckp..time aku keja swasta,kalau x dpt cuti raya aku berenti jer.
keja gomen ni sebelah kaki dah dlm jel ko tau tak,silap sikit je habisla.kitorang ni jaga kepentingan awam.ada ko buat ic kat company swasta?lesen ko renew sapa yg luluskan?surat beranak register dengan saper?kalo org rompak rumah ko,ko repot ngan saper?jalan rosak sapa yg repair?anak ko antar sekolah private la,itu pun kalau mampu,tu x kira lagi berapa ramai yg x dpt sambut raya ngan family tiap2 tahun,semua sbb nak pastikan rakyat malaysia x terkapai-kapai masa musim perayaan

lain kali pakai akal la kalau nak komen.jgn tau nak kondem org je.kalau dah pandai sgt pegi la carik mana2 tanah kosong bukak negara sendiri baru tau susah senang
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2010 11:41 PM | Show all posts
Reply 28# sw00sh

setuju...
aku dulu pun suka dok kutuk org keje gomen, siap ckp tak nak keje gomen lagi bila dh grad..
mungkin Allah nak tunjuk kt aku, sekali jer  aku apply dan dpt interview (ingat nak test jer...) aku terus dapat keje gomen..
sangat laa besar tanggungjawab tu sebenarnya, lagi2 akujanji dgn ydp agong tuh..
sprm kalau nak tangkap pgawai awam senang jer, dorg check pegawai tu sign tak akujanji,,
klu sign jer, terus dorg leh dakwa..

aku ni kdg2 tpaksa tolak ketepi hal peribadi..sampai parents aku bising kdg2 balik lewat, keje sabtu ahad, sebulan seminggu jer kt umah..
aku jwb, tak buat nnt rakyat marah lak...
dorg pun senyap...

mcm esok, aku g outstation der meeting..so aku plan nak drive..
ayah aku tak kasi..dia soh nek kapal terbang sbb bln posa, aku lak pmpuan..
btekak jgk la, cmner nak nek kapal terbang, duit jbtn tak cukup, arahan soh berjimat
(fyi, tahun ni sangaaat la daif sbb byk bajet kena potong..)
last2, ayah aku spons tiket which is takkan dpt claim balek pnya la
wpun aku ni pemegang waran, takkan la nak ambik kesempatan..
anak buah drive/naik bas, aku sedap jer nek kapal terbang
mau nnt kena audit ke sprm ke, naya jer masuk jel..

tu baru contoh kecik jer. byk lagi ..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2010 11:44 PM | Show all posts
oh ye, balik ke psl bonus

klu ada, syukur..kalau tak de pun syukur...

cuma harap blanja mengurus tu dpt dinaikkan
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 09:26 PM | Show all posts
ade ke x bonus nih sebenrnye?
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2010 10:30 AM | Show all posts
nak bonus, nak bonus....
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2010 11:34 AM | Show all posts
itulah ramai yg melompat n marahkn org2 gomen ni..kekadang yg diaorg tgk dok goyang2 kaki tu brape kerat je,nape xtgk yg dok brtungkus lumus ni,kitaorg weekend pun kena keja tau dh la xleh claim duit,,kekadang keja tu fisabillilah jek..tp ada org nk paham,usahkn ckp terima kasih,maki lg ada la..
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2010 12:56 AM | Show all posts
Reply 33# elok12


   betul la...kadang yg goyang kaki tu bukan nye malas,sbb keja dah siap dan tak tau nak buat ape....kakitangan bawahan mana boleh nak buat keja sesuka hati,kena maklumkan kat ketua dulu..kalau tak maklum dan  jadi benda yg x sepatutnya,menjawab lah
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2010 01:57 PM | Show all posts
Reply  elok12
kadang yg goyang kaki tu bukan nye malas,sbb keja dah siap dan tak tau nak buat ape
sw00sh Post at 26-8-2010 00:56

btol2...kan best kalo dpt siapkan keje dgn tepat dan cepat pastu boleh rilek...salah ke..as long as keje siap...
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2010 02:16 PM | Show all posts
btol2...kan best kalo dpt siapkan keje dgn tepat dan cepat pastu boleh rilek...salah ke..as long a ...
ruffleen Post at 26-8-2010 13:57



   bos aku salu cakap...kalau keja dah siap u all borak2 ker,gelak2 ker sukati u all lah....best tak bos aku
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2010 02:25 PM | Show all posts
bos aku salu cakap...kalau keja dah siap u all borak2 ker,gelak2 ker sukati u all lah....best tak bos aku
sw00sh Post at 26-8-2010 14:16

hehehe best2sama la mcm bos aku, dia x kisah pun aku nak berporum ke main fb ke, janji keje siap on time. salah ke kalo kita siapkan keje lebih awal? mcm aku keje kat bhgian latihan,busy time ada training je. training ikut jadual. kalo training dibatalkan atau ditangguhkan, x ke hip hip huraayyyy namanya tu. bukan salah kitorg kalo training kene tunda/batal.

kdg2 aku bwk keje balik ke umah utk disiapkan. so kat ofis kalo ada mende2 urgent, dah ada masa free x payah nak kelam kabut dah.
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2010 06:42 PM | Show all posts
Reply 14# sajer

ko sepatutnya bersyukur kerana dpt menikmati bnyk kemudahan lain sbg penjawat awam. mmg gaji susah nak naik dan bonus pun x sebnyk swasta, tapi dr segi kemudahan tu dan jaminan masa tua dah ada. bersyukurlah

aku sendiri pun keje swasta b keje gomen. aku akui mmg perit tambah2 lagi aku dpt offer letter SPA sewaktu company tempat aku keje tu dah hampir gulung tikar. mmg tepat pada masanya. alhamdulillah
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2010 07:09 AM | Show all posts
byk bajet di potong

kira gomen kita mmg tgh xde duet la nie..adekah akn bertukr jd mc negara greek?
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2010 11:14 PM | Show all posts
mmm...
cian org gomen...
gaji x sama dengan swasta....
aku rasa mmg patut pun dibayar 2 bulan...
kita semua merasa bonus berbulan2...
biarlah org gomen pun rasa gak....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 04:39 AM GMT+8 , Processed in 0.078441 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list