CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 5616|Reply: 14

Aku dan sesuatu

 Close [Copy link]
Post time 3-8-2005 02:05 AM | Show all posts |Read mode
3rd August 2005  2.07 a.m

takleh tidor lak aku kali nih..ntahla,bermacam macam bende bermain dikepala otak aku ni.. nak dikatekan masalah bukan sebenarnye.. lebih senang jika aku klasifikasikannye sebagai peluang, peluang dimana aku dapat menggunakan otak aku ini utk berfikir sejenak. Dalam kehidupan serba canggih dan moden nih, benda baru muncul dalam sekelip mata, trend setter datang mencurah curah.. isu isu yg tak pernah kedengaran dek lubang telinga aku yg kecil nih pun sekarang nih dah hampir x muat ruang dek kerana banyak sangat isu yg sedang diperkatakan sekarang nih. Isu ayah pin laa, Isu bayi dilarikan la, Isu kemalangan helikopter la. hmm..

Jika dipandang dari sudut umum, apa kaitannye aku dgn semua ini? rasanya xde plak.. ayah pin tuh bukannye aku kenal, inikan sekali bertemu muka, bayi tuh pun bukannye ada relation atau tali persaudaraan dengan aku.. helikopter?? ermm jauh sekali nak naik menatang alah tuh... hmm.. ntahlaa.. agaknye benda2 nih dah ditakdirkan utk aku mengetahuinye.. sedikit sebanyak aku mendapat maklumat tentang apa yang sekarang terjadi pada duniaku ini..

Hidup sebagai seorang pelajar mmg tidak dapat lari dari kerja.. kerja kerja yg tidak mendatangkan duit sebaliknye menambahkan pengetahuan. betulkah?? kerja individu mahupun berkumpulan tetap dipanggil kerja... kerja yg separuh siap yg x siap yg lansung tak buat.. dipanggil kerja jugak.. hmm..
maybe hari hari yg akan datang nih aku akan pastikan aku tidak lagi membuat kerja kerja begini.. itupun kalau bukan compulsory.. kalau x kerana compulsory, masakan aku membuatnya.. secara logiknye, kerja kerja yg aku buat nih lebih dikategorikan terpaksa rela. kalau ikutkan hati xyah buat, tapi disebabkan banyak faktor mempengaruhi.. buat jugak..


[ Last edited by hardeyboyz on 3-8-2005 at 02:09 AM ]
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 3-8-2005 01:42 PM | Show all posts
3rd August 2005 1.50 p.m
hmm.. sepatutnya aku dah start meeting ngan group aku skrang nih.. janji selepas zohor.. tapi bayang pun x nampak lagi. aku fikirkan janjinye janji islam, tapi rupanya janji melayu + foreigner. padahal jawatan aku dalam group nih just as secretary, tapi ketua group pun x nampak lagi. aku gak yg sampai awal. "Belajarlah menepati masa" ,Aku teringat pesan ayah aku. " Tau cara nak tepati masa?", katanya lagi. Aku hanya menggeleng. " Sembahyanglah diawal waktu dimana azan dilaungkan". Bila aku terpikir kembali kata kata ayahku ini ada kebenarannya. Jika urusan kita dengan Allah pun kita boleh lengah2kan, inikan lagi urusan dengan manusia.

Begitulah kehidupan aku sehari hari di semester nih.. bangun pagi pergi kelas pergi meeting buat kerja, assignment, main game, ngorat awek, telepon sana telepon sini,  bisnes perfume. Kalau dipikirkan semula, aku x pernah setup jadual utk semua nih, main tibai je masa masa yg aku rasa pikirkan sesuai, kecuali untuk kelas la.

Masa berlalu bagaikan angin, 20 minit bagi budak2 group aku nih agaknye biasa kot. sat lagi kluar la pelbagai alasan alasan yg remeh temeh untuk menerangkan kelewatan masing2. agaknye kalau kene kasik surat tunjuk sebab, tiap tiap meeting akan ada surat tuh.tak apalah, aku akan terus tunggu, nasib baik la group work, kalau bukan group work, dah lama aku buat kerja individual. sekarang nih, apa yg aku harus buat adalah terus menanti...


[ Last edited by hardeyboyz on 3-8-2005 at 01:44 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2005 01:34 AM | Show all posts
heh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-8-2005 02:06 AM | Show all posts

Sembahyang

Jumaat 9.00 malam 12/8/2005

Hari nih jumaat. UIA dah isytiharkan darurat utk kesemua staff dan juga student. Maknanya mid term aku utk hari ini telah dibatalkan. Rasa best sebab xde mid term bercampur dgn rasa xbest sebab akan ada juga mid term selepas ini. Cuma sedikit lega kerana aku mempunyai lebihan masa utk mengulangkaji apa yg patutnya telah aku kaji lebih dalam  sewaktu aku mempunyai kelapangan waktu itu.Walhal kalau difikirkan akan datang kembali penyakit malasku kerna tiada environment atau lebih tepat ku katekan 搈ood
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2005 07:19 AM | Show all posts
banyak masa ko tulis ye..tahniahh..kong hee,...)
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2005 10:36 PM | Show all posts
ko tulis je lah kat blog kau tu ...boleh lah baca sama-sama...
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 15-8-2005 01:48 AM | Show all posts
Originally posted by Atomic_Omnikid at 14-8-2005 10:36 PM
ko tulis je lah kat blog kau tu ...boleh lah baca sama-sama...


hehe.. kat blog tuh lain utk tatapan kawan kawan tertentu jerk.. ramai orang kenal.. so xleh nak posting suke suke.. kat sini no boundaries.. hehehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-9-2010 09:17 AM | Show all posts
27 SEPTEMBER 2010 9.15 a.m.

Pergh... Lama sungguh aku tak update thread nih.. maklumlaa.. banyak perkara yang benar benar menyibukkan diri sehingga terlupa kewujudan thread ini. adapun title aku sudah pun bertukar dari dahulunya seorang student.. kini sudah bergelar pegawai.. tabah plak sudah bergelar ketua keluarga a.k.a suami, tanggungjawab dan rutin seharian ku kini berubah secara lansung..

moga moga aku diberi kekuatan untuk mengharungi hari demi hari. Semoga hari hari mendatang senantiasa membawa sinar kehidupan kebahagiaan dalam hidup ku.

amin ya robbal alamin..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 28-9-2010 12:12 PM | Show all posts
28 SEPTEMBER 2010 12.00 p.m

Hari ini cuaca agak mendung, walaupun kluar rumah lewat nak ke opis, tapi rasa macam pas subuh plak. mau taknye, gelap semacam ja..

Sampai je kat opis, macam biasala.. dok depan pc, bersila atas kusi, sambil belek email.. masuk keje je wajibul ghunnah cek emel.. kotkot ada urgency or apa apa event yg kene tau on the spot.

Keje dalam keadaan suhu seperti berada di dalam peti ais ini benar benr mencabar tahap metabolisma badan aku dalam menghasilkan haba bagi memastikan organ organ dalam badan aku nih berfungsi seadanya.

mujur la ada baju panas pemberian isteri terchenta, dapatla jadi penebat untuk mengekalkan kestabilan dan momentum kerja aku.

sekejap je masa berlalu..dah half day kerja utk hari ni.. jap lagi dah masuk lunch hour plak.
banyak lagi kerja dalam tunggakan ni..adeh

log out.
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2010 12:15 PM | Show all posts
wah hardy....tak sangka rajin gak nulis...how's life??
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-9-2010 02:08 PM | Show all posts
wah hardy....tak sangka rajin gak nulis...how's life??
cmf_blingblings Post at 28-9-2010 12:15 PM



    life like tis je la.. hehee.. dah lama x nulis..baru nak ringan2kan jari ni balik..
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2010 02:42 PM | Show all posts
fewit...dey, ni naik blk umah ni sbb dpt ilham mase open hse baru ni ke?? hehehehehe..
jap nak panggei diorg yg lain masuk sini la...
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2010 02:58 PM | Show all posts
pewitt sini rupanye tempat bertapa hehehe....
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2010 03:11 PM | Show all posts
yeay!!

terbaikkkkkkkkkkkkkkk!!!


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-9-2010 12:52 PM | Show all posts
29 September 2010 12.44 p.m

     Aku banyak mengelamun arini...fikiranku terawang awang memikirkan seribu satu persoalan yang tidak ku pasti akan temui jawapannya. mungkin jawapan yang ada pada persoalan yang sedang bermain di kepalaku ini bersifat temporary dan bukannya ultimate solution. Ayahku pernah berkata "berfikir sejenak adalah lebih baik dari sembahyang sunat 2 rakaat." maka itu aku berfikir.. tapi makin lama ku pikir makin jauh aku menggelamun memikirkan kejadian yang blom pasti akan berlaku..mungkin kerana aku nih jenis yang critical thinking, tu pasal la banyak je termenung bersendirian...

    kadang-kadang apabila kita berfikir dalam situasi yang tegang.. maka kita tak jumpa apa penyelesaian yang kita nak..bukan makin selesai, tapi makin serabut jadinye. biasanya kita akan berfikir lebih lama jika isu yang sedang dalam perbincangan diantara kepala dan otak nih banyak mendatangkan side effect ataupun memberikan impak yang besar dalam apa jua keputusan yang  bakal kita buat nanti.


log out.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Pulis Minta Bantuan Kesan Kanak-Kanak Perempuan,Albertine Leo Jia Hui,  Enam Tahun Dilapor Hilang di Iskandar Puteri
YgBenarPulis Minta Bantuan Kesan Kanak-Kanak Pe
Views : 36454 Replies : 51
TAKZIAH: Isteri Wan Saiful meninggal dunia akibat kanser
mojarean_XTAKZIAH: Isteri Wan Saiful meninggal dun
Views : 4583 Replies : 8
Khai Bahar bawa BF g Sarawak
leftenanhensemKhai Bahar bawa BF g Sarawak
Views : 56948 Replies : 83
Warga KL paling murung, stress
JoyahMengayahWarga KL paling murung, stress
Views : 7509 Replies : 75
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 21169 Replies : 348
Lelaki hampir muflis dipergunakan abang ipar guna nama buat pinjaman bank pembelian kereta baharu Rm100k.Wajar atau tidak
YgBenarLelaki hampir muflis dipergunakan abang
Views : 35696 Replies : 40
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92700 Replies : 1045
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 31786 Replies : 218
Sejauh mana GIGIHNYA  korang
fahdramliSejauh mana GIGIHNYA korang
Views : 75006 Replies : 396
JOM test mata korang?
fahdramliJOM test mata korang?
Views : 32221 Replies : 173

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-7-2024 09:40 PM GMT+8 , Processed in 0.136117 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list