CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 53185|Reply: 70

Hyundai Getz

[Copy link]
Post time 30-12-2004 05:50 AM | Show all posts

ARCHIVE

Edited by Michi at 28-1-2024 01:32 PM

ARChive
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-12-2004 06:01 AM | Show all posts
okay gak, cheap model berbanding kawan dier yg bernama Honda Jazz...
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2004 05:51 PM | Show all posts
berape harga hyundai getz ni ek...?
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2004 08:42 AM | Show all posts
Dulu mac 04,masa uda beli harganya RM62K,dengar sekarang dah naik around 3K sebab tambah body kit.Kereta ni oklah untuk jalan bandar and as 2nd. car.1.3 pick-up slow sikit berbanding dengan 1.6 sebab body sama besar dan sama berat.Kalau nak beli, eluk beli 1.6.
Service and spare-parts murah.Uda buat di Glenmarie.
Reply

Use magic Report

filebox This user has been deleted
Post time 31-12-2004 09:46 AM | Show all posts
braper harger yg 1.3cc.? aku ingat nak angkat satu.. bini aku nak sgt pakai..
Reply

Use magic Report

vios_cun This user has been deleted
Post time 31-12-2004 11:16 AM | Show all posts
Aku rasa 1.3 harga dia +- RM 60 K. Dan Harga yang 1.6 +- RM 84 K.
Tapi ini harga yang CBU punya. Tak tau lah kalu dah ada yang CKD.
Bagi aku Rega kereta nih mahal tak ingat. Dari beli yang 1.3 punya, baik aku beli kereta proton. Beli Gen -2 ker atau Waja ker.

Kalau nak compare kualiti kereta hyundai dengan kereta proton kedua-duanya sama saja. Lagi pon kereta korea ni 2nd value dia jatuh mendadak, tak ingat punya.

Go to malaysia car..............H***P Proton........:bgrin:
Tapi aku tak nak pakai kereta proton.............:stp:
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 31-12-2004 11:34 AM | Show all posts
Getz 1.3
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2004 01:52 PM | Show all posts
Originally posted by vios_cun at 2004-12-31 11:16 AM:
Kalau nak compare kualiti kereta hyundai dengan kereta proton kedua-duanya sama saja. Lagi pon kereta korea ni 2nd value dia jatuh mendadak, tak ingat punya.


aku setuju pasal quality korean car ni... kakak aku baru je beli hyundai accent .. baru seminggu pakai.. semua getah(plastik kot?) warna silver kat dashboard dia tanggal... terpaksa pulak gam dgn superglue.. :agr: .. dah le semua joints kat dalam kereta tu ada tanda mcm pakai marker.. susah nak hilangkan..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-12-2004 03:57 PM | Show all posts
Harga Getz 1.3 ialah RM62K. Pada uda,Getz lebih baik dari Proton.Dulu pun pernah pakai proton.Getz CBU,manakala Hyundai Accents CKD,so ada perbezaan sikit dengan finishing dan quality.
Dari segi service, Hyundai memang bagus.Dulu kereta uda ada masalah bunyi brek.So hantarlah kat SC dia,dia suruh tinggalkan kereta,beri kereta replacement sebab engineer dari Korea sendiri nak periksa kereta uda.Sekarang ni masalah tu dah pun settle.
Berbanding dengan kereta proton uda dulu, baru beli belum setahun dah asyik mati-mati aje,3-4 kali hantar SC tapi tak settle juga.Frust betul terus jual.
Lepas jual, terus tak pakai proton, beli kereta continental dan getz ni sebagai 2nd. car.
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2004 09:43 PM | Show all posts
Originally posted by Michi at 31-12-2004 09:32 PM:
ic... :hmm:
uda nak tanya
getz ni tinggi tak?
i mean... macam kete kembara, tu lagi tinggi dari kete cam wira kan... maksudnye.. kita nak tengok depan ngan belakang tu senang tak??
me ingat  ...


michi, seat dia tinggi sikit jer. tapi bila duduk rasa selesa gak la. kembara tinggi lagi
dari getz.

ff:
dapat tak kopi aritu? akak dah lupa nak tanya.
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2005 06:42 AM | Show all posts
Originally posted by Michi at 1-1-2005 12:09 AM:
kak rani pakai getz  ke?? senang tak parking??  me ni bukan pandai sangat..
tinggi sikit ? cam kenari tu tinggi sikit ke dari kete biasa?

alar.. biasakan diri.. lama-lama ok lar parking.. sedangkan orang pakai MPV yg panjang pong bleh parking, inikan plak gets yg kontot nieh..
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2005 10:11 AM | Show all posts
Originally posted by Michi at 1-1-2005 12:09 AM:
kak rani pakai getz  ke?? senang tak parking??  me ni bukan pandai sangat..
tinggi sikit ? cam kenari tu tinggi sikit ke dari kete biasa?

[img]http://forum.cari.com.my/images/smilies/off2.gif[ ...


akak pakai atos dgn wira je. tapi penah gi jamu mata kat showroom hyundai, ingat
nak tukar getz la tapi bila tgk belakangnya sempit mcm atos gak..so kansel je la.

seat atos dgn kenari lebih kurang sama, mmg tinggi sikit dari kete sedan mcm wira
nih. masa peknen dulu duk drive wira, bila masuk kandungan 6 bln mmg susah nak
keluar dari kete. sbb tu asben beli atos lak, utk ronda2 kat kl ni. senang parking.
boleh selit2 lak tu time jammed.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2005 06:36 PM | Show all posts
Michi,
Yelah,Getz lebih kurang sama tinggi dengan Atoz.Tapi belakangnya lebih selesa dari Atos.Cuma yang leceh sikit - tak nampak muncung kereta.Kalau nak parking,main agak-agak aje.Wira tu, rendah sangat tapi nampak muncung dan senang nak adjust masa parking.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2005 08:40 PM | Show all posts
Originally posted by uda at 2-1-2005 06:36 PM:
Michi,
Yelah,Getz lebih kurang sama tinggi dengan Atoz.Tapi belakangnya lebih selesa dari Atos.Cuma yang leceh sikit - tak nampak muncung kereta.Kalau nak parking,main agak-agak aje.Wira tu, renda ...

most car pattern skang nie bulat-bulat kat bahagian bucu, disadvantage dier, muncung tak dapat, just name it, Honda, Mitsubishi, Ford.. memang takbleh nampak punyer.. wira, perdana pong takbleh nampak.. yg nampak cuma saga lms kete kebal jer
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2005 08:47 PM | Show all posts
kat sini banyak info pasal Getz...

http://www.getzclub.com.my

...menarik..
Reply

Use magic Report

Karisma This user has been deleted
Post time 26-1-2005 02:28 PM | Show all posts
Originally posted by Anas at 31-12-2004 11:34 AM:
Getz 1.3


tu colour asal ker, cat lain ? cun ler merah tu. menawan lagi!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Karisma This user has been deleted
Post time 26-1-2005 02:31 PM | Show all posts
walau apa bentuk pun, aku rasa brand honda lebih class lagi.

pada aku lah.

peminat lain pada honda, jangan marah plak.
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2005 10:32 PM | Show all posts
Originally posted by Michi at 26-1-2005 09:12 PM:
kereta yg bentuknya macam getz?
honda jazz, chevrolet, apa lagi ekk?? sebab saya selalu tersilap kalau nampak pada jauh....
bentuk diorang ni akan2 sama kan?
price pun lebih kurang jugak ke??
a ...


Selalu singgah kat showroom, sampai dealer dah kenal...Hari tu tanya kat dealer, harga Getz 1.3 dah naik RM4K ....tak lama lagi dia kata naik RM2K lagi...mmmm..tapi still cheaper than Jazz and Chevrolet Aveo..
Minat Getz hitam, dark blue, red, yellow...
Awak minat color apa? :bgrin:
Reply

Use magic Report

Karisma This user has been deleted
Post time 27-1-2005 07:07 PM | Show all posts
Originally posted by Michi at 26-1-2005 09:12 PM:
kereta yg bentuknya macam getz?
honda jazz, chevrolet, apa lagi ekk?? sebab saya selalu tersilap kalau nampak pada jauh....
bentuk diorang ni akan2 sama kan?
price pun lebih kurang jugak ke??
a ...


ada lagi, tetapi aku pun tak tahu nak sebut.

tengok di j raya tahu lah.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2005 07:57 PM | Show all posts
Originally posted by Michi at 27-1-2005 04:23 PM:
minat hitam dan hijau epal tu...silver pun lawa.

tapi kalau beli mesti yg hitam...


btw.. nak tanya CKD ngan CBU tu apa ya?? :hmm:


CKD = complete knocked down = kereta luar yang dipasang tempatan

CBU = complete built unit = kereta yang diimport seketul dari luar

orang kata CBU kawalan mutunya lebih dari CKD.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-7-2024 06:27 AM GMT+8 , Processed in 0.057747 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list