CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 1972|Reply: 10

Tolonglah jaga laluan kenderaan masing-masing

[Copy link]
Post time 24-3-2018 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Saya ni dah naik menyampah dan meluat dan risau dan takut dan dan lagilah ...dengan pemandu-pemandu tak kiralah dari basikal ke lori.

Ada sesetengah ni macam apa yer saya nak cakap ..senang nak kasi orang faham ‘macam jalan ni bapak dia yang punya’ kot takpun diorang boleh melompat kalau tiba-tiba ada kenderaan depan diorang agaknya.

Ramai yang tak kenal garisan putih di jalanraya agaknya.  Takpun macam tak faham bahasa kalau iyepun ada garisan putih untuk saya berhenti itu tak bermakna engkau yang dibenarkan lalu masuk simpang boleh suka suki pegi masuk laluan saya.  Saya nak berhenti di mana?  Garisan berhenti kat depan lagi tapi engkau masuk laluan saya ...segala ‘B’untuk engkau.

Bila saya hon mesti engkau tak faham kan?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 24-3-2018 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul you.. biase nye lori.. makan jalan sebelah.. kalo kete atau motor mesti tgh texting... jgn la msg/whatsapp on road..
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2018 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
siapa cepat dia dapat konsepnya.. ai dah malas dah pikir ikut peraturan... samade ai hon kuat2, potong dia balik dan pandu agak slow supaya dia berakal sikit,  ataupun ai bawak laju2 supaya dia takde ruang untuk menyelit... yg paling tak best pengalaman ada tiga sekarang... tak bagi signal, u turn kat merata2 sampai ganggu lalu lintas, dan memandu atas line tengah supaya dia buleh masuk lane yg paling cepat bergerak... memang celaka sngt perangai... mostly the sepets do this...
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2018 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Hihihi.comel je omelan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-3-2018 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 24-3-2018 07:45 PM
Betul you.. biase nye lori.. makan jalan sebelah.. kalo kete atau motor mesti tgh texting... jgn la  ...

Bukan apa kan ...heran betul jenis manuse camni ...confident giler takde keta akan masuk simpang tiba-tiba.  

Kalau dah tetiba menghadap tu camner tu?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-3-2018 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
marumaru replied at 24-3-2018 09:42 PM
siapa cepat dia dapat konsepnya.. ai dah malas dah pikir ikut peraturan... samade ai hon kuat2, poto ...

Baru ni lepas tol ...adalah satu keta ni Toyota Camry putih .  Sejak lepas tol tu saya kat belakang dia menunggu apa nak dibuatnya.  

Saya perati bawa kereta slow macam tak decide lagi nak ke kiri ker kanan..saya ni nak kena masuk kiri ..tunggu tunggu orang belakang pun dah potong saya.  

Saya tengok dia tak ke mana ..saya pun masuklah kiri dengan cara berhemah ..masa saya dah masuk kiri tu tiba-tiba perasan  kereta dia menyenget ...nak masuk kiri juga ...takde signal apa pun instead dia pulak hon saya????

WTF ...bodoh ker apa?  Patut saya yang hon dia ...saya sebelah keta dia dah pun masa tu ...saya dah di laluan saya ...dia yang menyenget nak masuk tiba-tiba.

Mentang-mentang petang tu saya bawa keta kenit saya....amboi amboi amboi.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-3-2018 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Comellah bila tak kena apa ...

Kalau jadi ...suara singa pun keluar hehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-3-2018 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Agaknya ramai tak nampak line putih tu kot ...agaknya nak tukar kaler apa ek?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 25-3-2018 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Meols paling tak tahan pesen tak reti pakai signal..
Omgggg rasa nak pegi tanya je sekolah ke tak..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-3-2018 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Signal diorang dah jual.  

Kalau kat area saya ni lampu merah pun orang langgar aje.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-3-2018 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringin sangat nak tahu kenapa diorang ni suka masuk laluan orang...dah terbiasa sangat atau tak kisah kalau ada kereta lalu?

Sad to say even kawan saya pun buat macamni..kadang tu naik kereta dia drive ..saya jadi seram ...sebab macam banyaklah benda yang tak patut dia buat.  But the strange thing is driver lain takde pulak hon marah ker apa.  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

14-8-2022 05:19 PM GMT+8 , Processed in 0.436106 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list