Elle_mujigae Publish time 22-11-2014 11:59 PM

tiba tiba rasa nak beli barang rumah secara pukal.. yang macam ni..

http://2.bp.blogspot.com/-v8nF2EAlRYQ/UnPoIXf7leI/AAAAAAAAEg8/QQ8rmcyLzT8/s1600/IMG-20130926-WA0003.jpg


10 liter harga dia rm30 je.. boleh jimat banyak ni...

kena belajar berjimat dari sekarang....huhu...{:pooro

Elle_mujigae Publish time 23-11-2014 12:02 AM

anniez08 posted on 22-11-2014 11:57 PM static/image/common/back.gif
waalaikumussalam elle..
n baik je.. elle?..

Alhamdulillah N sihat...kita pun baik baik sahaja....:loveliness: ni kita baru habis try jahit bekas pensil..projek malam minggu gitu.. tapi tak jadi seperti yang diharap..hehe..

anniez08 Publish time 23-11-2014 12:06 AM

Elle_mujigae posted on 23-11-2014 12:02 AM static/image/common/back.gif
Alhamdulillah N sihat...kita pun baik baik sahaja.... ni kita baru habis try jahit bek ...

elle mmg suka menjahit kan?..
elle mmg berbakat.. sb x semua org berbakat tauelle..
cam n..mmg x reti nk menjahit.. pandai jahit butang tertanggal je..;P

anniez08 Publish time 23-11-2014 12:07 AM

Elle_mujigae posted on 22-11-2014 11:59 PM static/image/common/back.gif
tiba tiba rasa nak beli barang rumah secara pukal.. yang macam ni..




elle.. ritu kan.. kakak n pown beli yg ni gak tau..
wangi gak tu.. ntah mana ntah dia beli..
tahan lama gak..

Elle_mujigae Publish time 23-11-2014 12:11 AM

anniez08 posted on 23-11-2014 12:06 AM static/image/common/back.gif
elle mmg suka menjahit kan?..
elle mmg berbakat.. sb x semua org berbakat tauelle..
cam n..mmg ...

yes..kita suka jahit menjahit..{:mlblossom:}


terima kasih atas pujian itu..lebih kepada minat actually bakat tu slow slow gilap....ceewah..hehe..

N pandai jahit butang pun dah kira ada skil tau..:loveliness:not easy to sew a button...teringat pula kat rajah ni..ada technique dia rupanya....huhu..

http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/83/dd/d3/83ddd35c749afc98bdf6ce81424736a4.jpg

anniez08 Publish time 23-11-2014 12:12 AM

sebab kita berada di umah flora..

nk tepek lagu ni la..:loveliness:

F30pm0Yji1Y

bianglala Publish time 23-11-2014 12:13 AM

Elle_mujigae posted on 22-11-2014 11:59 PM static/image/common/back.gif
tiba tiba rasa nak beli barang rumah secara pukal.. yang macam ni..




elle, kat tempat kita.. RM27 rasanya. ada sebuah van tu selalu jual tepi jalan. susun ikut kaler.

anniez08 Publish time 23-11-2014 12:14 AM

Elle_mujigae posted on 23-11-2014 12:11 AM static/image/common/back.gif
yes..kita suka jahit menjahit..




bakat tuelle.. x semua org ada.. tu satu anugerah..:loveliness:

uish.. elle .. n x pandai la jahit butang camtu..
dia simpul2 ke?..:o


Elle_mujigae Publish time 23-11-2014 12:15 AM

anniez08 posted on 23-11-2014 12:07 AM static/image/common/back.gif
elle.. ritu kan.. kakak n pown beli yg ni gak tau..
wangi gak tu.. ntah mana ntah dia beli..
ta ...

oh ye ke..sama je kan macam yg beli kat supermarket tu..takut juga rosak pakaian ke kalau guna yg takde jenama ni..huhu.....senang kan sekali beli 10 kg...tapi takut cepat habis je sbb nampak banyak so kita akan tuang dalm kuantiti yg besar...:lol:

i google tadi ada ramai juga orang jual pencuci secara pukal mcm ni..targetnya orang yang ada kedai dobi...

bianglala Publish time 23-11-2014 12:15 AM

Elle_mujigae posted on 22-11-2014 11:51 PM static/image/common/back.gif
so far yg i perasan Tesco yang ada servis penghantaran macam ni.... kalau Carrefour atau Aeon tak...

hipermarket memang selalu bersaing, mesti ada idea dan strategi nak tarik pelanggan, kan.

kat tempat elle ada speed mart.. (rasanya tu kot namanya).

bianglala Publish time 23-11-2014 12:17 AM

Elle_mujigae posted on 22-11-2014 11:46 PM static/image/common/back.gif
dua ke tiga hari juga la abang kita menggilap pahar tembaga tu..hehe...

a'ah berat... so hari...

actually mmg trend sekarang ke bertunang dah macam nikah persiapan nya..huhu dah berapa kali i pergi majlis tunang dan i kata dalam hati, macam dah sesuai utk terus langsung akad nikah je..memang grand majlis tunang sekarang kan.. mungkin sebab tu ada orang nak terus nikah je. cuma tak merasa la pulak title "tunang orang". ;P

bianglala Publish time 23-11-2014 12:17 AM

anniez08 posted on 22-11-2014 11:07 PM static/image/common/back.gif
rasa nya skang ni da masuk musim tengkujuh kowt kan?..
ari2 mesti ujan..

tengok berita tak tadi.. banyak kerang kat Pantai Marang, Terengganu... ombak besar.

anniez08 Publish time 23-11-2014 12:19 AM

Elle_mujigae posted on 23-11-2014 12:15 AM static/image/common/back.gif
oh ye ke..sama je kan macam yg beli kat supermarket tu..takut juga rosak pakaian ke kalau guna yg...

a'ah.. sama gak.. sb skang ni ada 1 kat umah n..
wangi dia tetap sama.. tu la .. kalo nk tuang dia..
terpaksa la guna penutup botol dinamo yg sebnar..
kang tertuang byklak.. rugi je..:lol:

tul tu.. dia target ntuk kedai2 dobi tu..
tp da dorg jual kat luar.. kita pown bleh beli gak..
tumpang sekaki..;P

bianglala Publish time 23-11-2014 12:19 AM

anniez08 posted on 22-11-2014 11:06 PM static/image/common/back.gif
tu la.. dia pown x pasan kowt org amek gamba..
tp bebudak mmg bkn kisah pown.. dorg blom tau malu ...

masa madu sekolah rendah dulu la. masa tu buku berapa ringgit je.. buku cerita yang nipis tu. biasanya orang yang jual tu buat kat kantin, nanti cikgu bagi masa untuk pergi beli. :loveliness: madu dulu sekolah ...yang boleh dikatakan masa tu.. sekolah pedalaman.

bianglala Publish time 23-11-2014 12:21 AM

anniez08 posted on 22-11-2014 10:59 PM static/image/common/back.gif
n suka yg ni....




kalau kerja gomen boleh mintak wad kelas 1 kan.. boleh mintak yang dalam bilik.. sebilik 4 orang atau sebilik sorang. kalau kat hospital sini, yang sebilik sorang tu hujung sekali dalam wad tu.. :L

dah masuk hari ketiga kan kakak kat hospital.

anniez08 Publish time 23-11-2014 12:21 AM

bianglala posted on 23-11-2014 12:17 AM static/image/common/back.gif
tengok berita tak tadi.. banyak kerang kat Pantai Marang, Terengganu... ombak besar.

owh..n x tgk berita tadi..
sb balik pown da lebih kul 9..
kerang2 tu di bawa ombak ke besar ke pantai ke?..:o

anniez08 Publish time 23-11-2014 12:24 AM

bianglala posted on 23-11-2014 12:19 AM static/image/common/back.gif
masa madu sekolah rendah dulu la. masa tu buku berapa ringgit je.. buku cerita yang nipis tu. bias ...

owh.. mmg org yg jual buku tu selalu dtg kat sekolah ntuk jual buku eh madu?..
mmg harga dia murah2 camtu?.. n bygkan sekolah pendalaman cam best je..
sejuk dan tenang dgn pokok2 kan?..:loveliness:

bianglala Publish time 23-11-2014 12:24 AM

passss the salt. :lol:

6_-xTxP1hD4


Elle_mujigae Publish time 23-11-2014 12:27 AM

bianglala posted on 23-11-2014 12:13 AM static/image/common/back.gif
elle, kat tempat kita.. RM27 rasanya. ada sebuah van tu selalu jual tepi jalan. susun ikut kaler.
...

wahh lagi murah kat sana....siap jual guna van lagi..biang pernah beli tak?

tah la,kita mcm dah insaf sikit recently, sebelum ni tak pandai bajet bajet ni..now nak start belajar merancang perbelanjaan dapur..{:7_433:}

anniez08 Publish time 23-11-2014 12:28 AM

bianglala posted on 23-11-2014 12:21 AM static/image/common/back.gif
kalau kerja gomen boleh mintak wad kelas 1 kan.. boleh mintak yang dalam bilik.. sebilik 4 orang a ...

a'ah.. itulah kelebihan ntuk org yg keje gomen ni..
kelebihan dorg dari segi hospital dan perubatan..
tapi kan madu.. kakak n kata kat katil dpn dia tu
ada sorg cikgu gak tau.. dia pown gomen gak..
dia x tau yg dia pown dpt keistimewaan yg sama..
dia kena servik cancer taw.. dia gunakan insuran somi dia..
sian plak.. sb dia mmg x tau.. dia sepatutnya free sb dia keje gomen
tp dia da guna somi dia punya insuran lak..

Pages: 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 27 28 29 30
View full version: •• Floria •• V8


ADVERTISEMENT