CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Tip Jadi CEO Umur 30 Tahun Adalah Surat Sokongan Armada?

14-9-2021 11:18 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 6117| Komen: 21|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Apabila seorang pemuda memperkenalkan dirinya sebagai Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) dalam usia yang masih muda, pastinya timbul pertanyaan dalam kalangan netizen.



Foto : TikTok


Apabila seorang pemuda memperkenalkan dirinya sebagai Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) dalam usia yang masih muda, pastinya timbul pertanyaan dalam kalangan netizen.

Namun, apabila dirinya mendapat jawatan itu kerana perkaitan politik, ianya mengundang rasa marah dengan sistem melobi yang masih diamalkan sehingga sekarang.

Katanya kerana surat sokongan, ya ke?





Ada yang mendakwa semuanya bermula dengan surat sokongan dan sekarang berderet jawatan GLC yang diperolehi golongan mereka. Malahan, turut dikepilkan bukti tersebut.



Begitu juga dengan perubahan golongan ini yang dahulunya tiada apa-apa, tetapi kini berderet jawatan sudah disandang.


Foto : twitter

Padanlah entah apa-apa kata mereka.


"Patut la idea-idea GLC, agensi2 kerajaan hauk memanjang. 5-10 tahun sama ja.
"CEO drama melayu. Elok musk beli Tesla umur 34 tahun. Kita ada anak muda melayu yang lagi genius dari Elon."

Foto : IG

Sampai bila perkara ini terus berlaku. Anda rasa macam mana? - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih
3

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote JunkMail 14-9-2021 11:23 PM
Jap jap... Mona tu sapa pulakkkk?
Quote matchstick 14-9-2021 11:30 PM
Putus nafsu Aku nk Komen pasal tajuk. Ntah ape2 azza ni pon tepek komen nurtizen utk thread Ava Mona td kot
Quote sharlenetexas 14-9-2021 11:33 PM
Ava vanja pulak yg enteprem?
Quote edayildiz 14-9-2021 11:37 PM
mona allen ngn avaa vanja pulak dah? laki ni abg dorg ke pulak
Quote kotakominami 14-9-2021 11:52 PM
Hah..kumpul la jawatan tu selagi boleh....itu amanah....pepandai le jwb nanti....nok kutok lebih kang takut mati kobid pulak...bak kate member kt putrajaye..." saye tak redho"
Quote Whitney72 15-9-2021 12:02 AM
Hebat sgt ke kepala otak dia org ni sampai boleh jadi pengrah sana, board sini..tunjuk lar sikit Annual Report tu..untung rugi ke camna...klau positif ok lar..klau kelaut sah2 elaun atau gaji buta ja
Quote orion_pax 15-9-2021 12:11 AM
Duit elaun maaa…sapa taknak..lantak laa nak cakap apa ponn
Quote tobobon 15-9-2021 12:47 AM
Dlm surat tu pandai pulak dia minta dilantik sbg ahli lembaga pengarah katanya

Meols pun nak juga jadi ahli lembaga pengarah..bukan banyak kerja pun..yg penting tiap kali board meeting ..kena datang..dpt allowance..untunglaaa

At least jadi ceo ada kerja sikit nak kena buat
Quote Orix 15-9-2021 01:25 AM
Asalkan bukan dap………… konsepnya
Quote nakkomenjugak 15-9-2021 02:37 AM
baya2 iol jadik CEO?

huntong laaaaaaaaaaaaa
Quote FOTHER-MUCKER 15-9-2021 03:32 AM
Kawan saya dahulu rasanya berumur bawah 30 dah jadi ceo satu company yang besar di kl tu dan sampai umur 45 tahun dah retired.

Sekarang dah berumur 60 lebih.
Quote ResellerMaxis 15-9-2021 06:43 AM
Whitney72 replied at 15-9-2021 12:02 AM
Hebat sgt ke kepala otak dia org ni sampai boleh jadi pengrah sana, board sini..tunjuk lar sikit Ann ...

Peneraju ni terima fund government je. Xde jual apa apa pun. Memang untung je lah.
Quote mama_neko 15-9-2021 12:40 PM
yayasan peneraju banyak buat free courses untuk working bumiputera yang nak tambah skills or tukar kerjaya to data science and stuff... aku pernah apply dah, tapi sbb kena retrenched before aku dpt start class, terus aku disqualified.. hahhahaha
Quote Cari-Azza 15-9-2021 04:18 PM
nakkomenjugak replied at 15-9-2021 02:37 AM
baya2 iol jadik CEO?

huntong laaaaaaaaaaaaa

uols muda lagi rupanya
Quote Cari-Azza 15-9-2021 04:22 PM


in case korang tak terbaca thread nie, dasat eh! reply


[attach]591564[/attach]

Quote isbritneybich 15-9-2021 06:27 PM
wow sejenis tak malunya, dah viral kot dia dapat sebab surat sokongan, lagi mau buat tiktok hauk camni. dahla hambar gila videonya

dik, orang work their way from the bottom. kalau CV kau start2 dah jadi board member, tu dipandang sinis je di kalangan professionals. i mean, dah la yayasan, bumiputera lak tu. tinggi sikit je dari jadi CEO kompeni yang bapak kau punya.

well, i guess among your circles mungkin kau boleh gebang kot. tapi hati2 yah kalau jumpa malays yang true professionals grads top unis bagai, takut kau dipandang sinis jah. set2 yang ni sama kuat membawang nye, just that it's done in impeccable english yah
Quote TeropongThaico 15-9-2021 07:51 PM
Wow.... Only in Malaysia
Quote Cari-Azza 15-9-2021 08:16 PM
isbritneybich replied at 15-9-2021 06:27 PM
wow sejenis tak malunya, dah viral kot dia dapat sebab surat sokongan, lagi mau buat tiktok hauk cam ...




Kan? Dengan bangganya menunjuk2, something wrong somewhere


Quote cmf_premierleag 15-9-2021 08:17 PM
gitula bangsat2 dlm umno bersatu armada ni sume
ceo low class

Lihat semua komen(21)


ADVERTISEMENT


Artikel Terpanas Minggu ini

ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

4-3-2024 05:27 PM GMT+8 , Processed in 0.186357 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top