CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

22-Carat Gold Vada Pav, Menu Tular Bersalut ’Emas’

3-9-2021 01:33 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2792| Komen: 4

Description: Sebuah restoran di Dubai tular selepas memperkenalkan menu baharu bernama ’22-carat Gold Vada Pav’ dalam Instagram rasminya.
Sebuah restoran di Dubai tular selepas memperkenalkan menu baharu bernama ’22-carat Gold Vada Pav’ dalam Instagram rasminya.

Menariknya, hidangan dijual dengan harga 99 dirham (RM112) itu kelihatan seperti disalut emas.



Kredit foto: The Quint

Bagi menyediakan hidangan itu, vada diisi dengan truffle mentega dan keju, sebelum dicelup ke dalam adunan yang kelihatan seperti cecair berwarna emas.

Kemudian, hidangan itu digoreng dalam kuali dengan minyak panas.

Vada Pav dihidangkan bersama keledek goreng dalam kotak kayu mewah dan minuman mint lemonade yang diisi dalam gelas tinggi.



“Kami sangat gembira mengumumkan pelancaran menu baharu pertama di dunia,” kata syarikat itu.


Sumber: Utusan

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote makadek 3-9-2021 03:07 PM
Nasik ng petai smbl je dah
Quote Ciktiekus 3-9-2021 04:11 PM
Bila dah byk sgt duit..kalau boleh nak berak emas..
Quote Artemesiaa 15-10-2021 12:24 PM
Sesuai untuk dah banyak suit sangat sampai tak tahu nak buat apa dengannya
Quote hasniey 16-10-2021 12:50 AM
Kotak kayu boleh bwk balik x??sbb mknn dia xberbaloi dgn harga.butter truffle bukannya ada kepingan truffle pon.emas tu po sehelai je.air sikit dlm botol kecik.
Org lain buat steak salut emas.nmpk la mahal dia tu.

Lihat semua komen(4)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-6-2024 02:17 AM GMT+8 , Processed in 0.041242 second(s), 33 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top