CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Trend 'Nafkah Couple', Bagi Duit Sampai RM1500 Sebulan Pada Kekasih

29-3-2019 11:21 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 16662| Komen: 141|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Tular di media sosial bila ada pasangan yang bercinta memberikan nafkah 'couple' untuk kekasihnya.
Tular di media sosial bila ada pasangan yang bercinta memberikan nafkah 'couple' untuk kekasihnya.

Nafkah yang biasanya diberikan oleh suami kepasa isteri ini sekarang sudah menjadi trend di kalangan mereka yang masih belum mempunyai apa-apa ikatan sah.


Foto: Twitter
Konsepnya sama sahaja, nafkah ini akan diberikan setiap bulan sebagai wang belanja.

Ada yang sanggup memberikan sebanyak RM1500 sebulan.

Foto: Twitter

Perkara ini menimbulkan kecaman di kalangan netizen yang menyifatkan trend tersebut sebagai sesuatu yang bodoh dan tindakan tidak matang.

Malah ada yang berpendapat wang itu sepatutnya dibelanjakan untuk ibu bapa kerana ianya lebih bagus.

Masa bercinta kentut pun bau wangi. Jangan menyesal di kemudian hari sudahlah. -CARI
5

Bagus
3

Marah
5

Terkejut
4

Sedih
7

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (30 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote asudau 29-3-2019 08:28 AM
jijik la dik..
esok dah kawin jangan jadi biawak hidup plak suh bini tanggung makan minum
Quote Remyda 29-3-2019 08:29 AM
Nafkah couple 1
Quote Remyda 29-3-2019 08:29 AM
Nafkah couple 2
Quote Remyda 29-3-2019 08:30 AM
Lagi foto.
Quote Remyda 29-3-2019 08:31 AM
Dah lah tu. Geli geleman pulak aku nak tepek bebanyok pasai nafkah couple ni

Quote kaoru44 29-3-2019 08:39 AM
Remyda replied at 29-3-2019 08:29 AM
Nafkah couple 2

Kirkarl=kekal?
Bnda ngarut ejaan bdk2 ni??
Quote kaoru44 29-3-2019 08:41 AM
Melabur byk2..pdn la bila bgaduh smpai nk mbunuh sbb dh perabis duit..
Quote beloomberk 29-3-2019 08:41 AM
Nnt dah clash, mesti kna bayar blik kn..?
Quote makton 29-3-2019 08:45 AM
tu bg nafkah kapel guna ptptn ke dekkkk??
Quote swimswim 29-3-2019 08:53 AM
Aii dah bagi body ke nak bagi nafkah2 ni
Quote dinopower2 29-3-2019 08:55 AM
Remyda replied at 29-3-2019 08:31 AM
Dah lah tu. Geli geleman pulak aku nak tepek bebanyok pasai nafkah couple ni

brp kali servis tuh haha
Quote Manjahati 29-3-2019 08:56 AM
Ajangan nnti bila putus ada yg berbunuhan pulak... Yg jantan pun vongok... Baiklah ko kasi duit bnyk2 kat parents dari kasi nafkah kapel gini... I baca pun jijik
Quote Nenolen 29-3-2019 08:57 AM
c
Quote cm_vungtau 29-3-2019 09:00 AM
Ni mesti kapel dengan perempuan useless. Dik, nak berbini cari la yang semenggah sikit. Nanti semua awak yang kena bayar. Simpan la duit untuk beli rumah. Nanti sampai ketua menyewa.
Quote lee_sakura 29-3-2019 09:02 AM
agak2 nya kalo putus ni diorg mtk balik ke duit tu atau halal kan je
Quote paz 29-3-2019 09:05 AM
Gitu semangat nak membayar nafkah.

Esok bila dah wajib bayar, jangan lupa praktikkan.
Quote brego 29-3-2019 09:06 AM
Edited by brego at 29-3-2019 09:07 AM

bini orang kat sini mesti jeles.
dah la laki tak bagi nafkah,
hulur duit kat laki bewak lagi ada.
Quote brego 29-3-2019 09:08 AM
swimswim replied at 29-3-2019 08:53 AM
Aii dah bagi body ke nak bagi nafkah2 ni

of kos la. ingat bagi duit free gitu2 jer ker.
Quote wirazam 29-3-2019 09:19 AM
cm_vungtau replied at 29-3-2019 09:00 AM
Ni mesti kapel dengan perempuan useless. Dik, nak berbini cari la yang semenggah sikit. Nanti semua  ...

or pompuan tu mmg cantik sgt..itu yg si pakwe insecure tu..

siap guna konsep money is a power  or cash is a king..mana tah dia belajar tak tau

Lihat semua komen(141)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-7-2024 07:26 PM GMT+8 , Processed in 0.280585 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top