CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Israel Bedil Gaza Dengan Bom Fosfor Putih, Boleh Menyebabkan Hangus Sehingga Ke Tulang

27-3-2019 12:10 PM| Diterbitkan: Sarirsa| Dilihat: 4642| Komen: 24|Original author: Oleh: Myeonir

Description: Pasti ramai yang terkejut apabila mendengar berita zionis Israel menyerang Gaza dengan bedilan 70 roket dalam tempoh beberapa minit.Roket itu telah disasarkan ke arah ibu pejabat Hamas, kawasan pertan ...
Pasti ramai yang terkejut apabila mendengar berita zionis Israel menyerang Gaza dengan bedilan 70 roket dalam tempoh beberapa minit.

Roket itu telah disasarkan ke arah ibu pejabat Hamas, kawasan pertanian dan kawasan awam.


Yang lebih memeranjatkan ialah zionis Israel sanggup menggunakan Bom Fosfor Putih yang penggunaannya telah dilarang oleh sekatan dunia kerana ia diklasifikasikan sebagai bom kimia.

Kredit foto: Blog
Nama lain bom ini ialah Willie Pete atau White Phosphorus ini sangat berbahaya kerana apabila bersentuhan dengan udara ia akan menyala dan letupannya kelihatan seperti percikan bunga api.

Kredit foto: Blog
Bom yang boleh membawa maut ini pernah digunakan semasa Perang Dunia Pertama dan Kedua.

Walaupun terkena hanya serpihan sekalipun, bom ini menyebabkan kecacatan seumur hidup kerana kulit akan terbakar sehingga ke bawah kulit akan hangus.

Kejamnya zionis Israel. -CARI
6

Bagus
14

Marah
2

Terkejut
2

Sedih
3

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (31 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • rosasen

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote RooneyMara 27-3-2019 12:26 PM
Ya Allah kesian nya. Baru borak dgn Palestinian semalam. Dia ckp Israel nak election, next few weeks sure byk bomb sbb candidate mana yg boleh buat the most damage to Palestine usually akan menang. Sekali baca pula news ni today. Sedih sgt.
Quote ruffboyz 27-3-2019 12:27 PM
Airun replied at 27-3-2019 12:18 PM
tak ada negara arab tolong gaza ke ?

jangan harap la, semua nk lepaskan tengkuk masing2.. ingat perang arab-yahudi 6 hari dulu yg mna gabungan tentera arab dari beberapa negara kalah?
Quote CardiGans85 27-3-2019 12:37 PM
Sedihnya la dengar
Quote cupu 27-3-2019 12:45 PM
OIC skrg dh pupus ke...lgsg xde dgr suara.
Quote white_musk 27-3-2019 12:59 PM
Negara arab sedang mengira duit orang datang haji.  
Quote 7doors 27-3-2019 01:28 PM
ISIS xmau tolong lawan israel ka??? Kata caliphate army...
Quote nisako 27-3-2019 02:16 PM
sedihnye........... arab diam membisu..........
Quote Beribear 27-3-2019 02:38 PM
Sedihnya.. Nak election pon nak bom org. Mmg yahudi zionis israel ni takut dgn bayang2 sendiri dan org islam
Quote dua_chzy 27-3-2019 02:54 PM
Berita lama bertahun lampau ke sis?

https://www.google.com/amp/s/amp ... ite-phosphorus-gaza

Akak google 'Israel attacks Gaza white phosphorus' tak kuar pon laporan di tahun 2019?
Quote dua_chzy 27-3-2019 02:55 PM
Beribear replied at 27-3-2019 02:38 PM
Sedihnya.. Nak election pon nak bom org. Mmg yahudi zionis israel ni takut dgn bayang2 sendiri dan o ...


If takut dengan bayang2 sundri dan orang Islam, mengapa umat Islam keturunan Palestin boleh hidup aman damai di Israel? Mengapa lantik muntri Muslim? Mengapa military force mureka hada asokar Muslim?

On the other hand, Palestin hada muntri Yahudi? Hada asokar Yahudi?
Quote M5 27-3-2019 03:16 PM
dua_chzy replied at 27-3-2019 02:54 PM
Berita lama bertahun lampau ke sis?

https://www.google.com/amp/s/amp.theguardian.com/world/2009/ ...

Ceittt, Ko ni potong stim ummah baru nak bersyahdu
Quote CiliPadiSedap 28-3-2019 12:54 AM
dua_chzy replied at 27-3-2019 02:55 PM
If takut dengan bayang2 sundri dan orang Islam, mengapa umat Islam keturunan Palestin boleh hidu ...

Hidup aman damai? Ada menteri muslim? Kalau mereka ada orang islam di  israel? Kenapa mereka bunuh org kristian jews islam di palestin? Chazey boleh tahan benak, kat palestin tu bukan semua islam

Kat israel memang aman damai sebab mereka dahagakan darah orang2 palestin.. mereka rampas tanah suci yang konon milik mereka.. satu hari tidak lama lagi mereka akan di balas di dunia.. dan di bakar di neraka jahanam.. masa itu mereka akan menyesal dan rasa pedih azab siksaan api neraka.. nah rasakan apa yang kamu zalimi orang palestin..

Tidak kira askar israel muslim menteri israel muslim sekalipun benda dosa bunuh darah jews kristian muslim rampas tanah tetap berdosa..
Quote CiliPadiSedap 28-3-2019 12:57 AM
dua_chzy replied at 27-3-2019 02:55 PM
If takut dengan bayang2 sundri dan orang Islam, mengapa umat Islam keturunan Palestin boleh hidu ...

Hoi chazey mabuk ketum

https://www.middleeastmonitor.com/20190327-russia-calls-for-ending-israel-bombing-of-gaza/

Kalau xpandai google simpan hp bawah ketiak.. google pun xjumpa..jadi cikgu pun bodoh melantun lantun tak pandai google.. kecil2 tak nak mampus besar2 tak tahu google..
Quote CiliPadiSedap 28-3-2019 01:02 AM
Chazey ni memang dari dulu bila bab orang islam dia suka hina mohon hati2 dengan cikgu xpandai google ini. Kasihan google pun xtahu.. fikir jadi cikgu cerdik...

Shame on u hina palestin but u are loser stupid teacher.. kecil2 xminum susu dugro besar2 minum susu kuda kepang
Quote CiliPadiSedap 28-3-2019 01:09 AM
Orang macam chazey dan puak2 hina palestin ni tetap ada. Salah satu yang dah masuk alam bunian ah chong..  golongan camni akan usaha tunjuk sisi  islamphobia.. mereka ni sama je dengan gun men australia.. hati busuk jahat.. jangan ikut cara mereka ni sebab mereka lah yang buat dunia tidak aman.. mereka keep harras muslim people keep harrass palestin..mereka support israel atas alasan kemajuan keamanan hasil minum darah palestin..

What we can do? Mungkin kempen boikot barangan israel? Derma untuk palestin? Keep pray and  derma..

Biarpun derma kita sedikit, doa kita belum tentu di makbulkan at least ada effort rasa kesusahan mereka yang berada di palestin. Its about attitude , its about saudara se islam..




Quote CiliPadiSedap 28-3-2019 01:13 AM
Malam ni mood aku swing sebab cikgu chazey bebal tahap tenuk dan semua haiwan dalam zootopia.. jadi cikgu pun bebal tak pandai google  lepas tu hina palestin..


Keep sabar sabar sabar..
Quote CiliPadiSedap 28-3-2019 01:22 AM
Beribear replied at 27-3-2019 02:38 PM
Sedihnya.. Nak election pon nak bom org. Mmg yahudi zionis israel ni takut dgn bayang2 sendiri dan o ...

Maksudnya politician sanggup buat apa saja demi jawatan kan? No wonder..

Dh google election israel coming soon.. gila lah dia org ni memang binatang dajjal..
Quote CiliPadiSedap 28-3-2019 01:26 AM
nisako replied at 27-3-2019 02:16 PM
sedihnye........... arab diam membisu..........

Ada pepatah kalau arab ludah israel boleh banjir

Isu kt arab ni pecah dan perintah.. dulu arab bersatu bila masing2 gila kuasa sanggup kerjasama dengan musuh jatuhkan kerajaan sedia ada demi kuasa..

Bukan senang nak bersatu sebab ekonomi negara masing2 boleh kena sekatan antarabangsa sekiranya ludah israel.. jadi cara indirect negara masing2 bantu palestin..

Setiap org ada tanggungjawab peranan masing2 bantu palestin..
Quote CiliPadiSedap 28-3-2019 01:33 AM
ruffboyz replied at 27-3-2019 12:27 PM
jangan harap la, semua nk lepaskan tengkuk masing2.. ingat perang arab-yahudi 6 hari dulu yg mna g ...

Yup perang tu amerika bantu x? Xpasti.. tp perang tu jelas hanya dengan teknologi segala jet fighter arab jadi makanan jet fighter israel. Segala logistik kena bom..

Mungkin dah tiba masa semua negara arab create nuke bomb seperti north korea dan parking kt sempadan palestin? Why not as deposit peace for east region?

Why pakistan india china never ending big war? Sebab nuclear bomb. If one start nuclear war everyone die?

Iraq yang konon ada senjata pemusnah besar besaran pun xde nuklear hanya tahun 1981 mereka buat nuclear bomb technology terus israel bomb..


Israel takkan berani ludah negara arab kalau semua negara arab ada nuclear bomb..

Lihat semua komen(24)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 06:57 PM GMT+8 , Processed in 0.107857 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top