CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Maki Hamun Dua Pekerja, Maxis Gantung 'Bos' Biadab

1-10-2018 11:01 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 22661| Komen: 203|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Sebuah video menunjukkan seorang wanita memaki hamun dua pekerja telekomunikasi, termasuk seorang yang sarat hamil tular di media sosial.
Sebuah video menunjukkan seorang wanita memaki hamun dua pekerja telekomunikasi, termasuk seorang yang sarat hamil tular di media sosial.

Video tersebut telah menimbulkan kemarahan netizen di mana tindakan wanita yang dipercyai berpangkat lebih tinggi daripada dua wanita yang dimarahinya itu dianggap melampau.


"Kamu duduk di sini dan hantar 'SMS' sekarang! Tengok sini, kenapa kamu tidak boleh buat apabila saya suruh kamu lakukannya?

"Kamu (wanita hamil)! Apa yang kamu pandai buat?," kata wanita tersebut.


Sementara itu di Twitter, seorang pengguna menulis status, "Pecat dia atau kami sebagai pelanggan Maxis akan bertukar kepada pembekal perkhidmatan lain!Ulang kicau jika anda akan lakukan perkara sama."

Susulan isu tersebut,  Maxis melalui akaun Twitter rasmi telco tersebut berkata, kakitangan terbabit telah digantung tugas untuk suatu tempoh yang tidak diketahui.

Kredit foto: Twitter
"Baru-baru ini, sebuah video tentang insiden di tempat kerja telah menarik perhatian kami.

"Kami sesal dengan insiden tersebut yang kini dalam siasatan. Sementara itu, pekerja tersebut telah digantung tugas."

mStar Online melaporkan, Maxis juga menyatakan insiden terbabit tidak mewakili nilai-nilai yang dipegang syarikat telekomunikasi tersebut.

Nilai-nilai itu adalah bersemangat tinggi, positif dan persekitaran kerja yang harmoni untuk semua pekerja.

"Kami telah menghubungi pekerja yang terjejas dan meluahkan kekesalan terhadap insiden tersebut." -CARI
19

Bagus
24

Marah
25

Terkejut
27

Sedih
22

Lawak
20

Bosan

Friends Rank (137 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kawahapi 30-9-2018 09:10 PM
Rasakan
Quote otai_g 30-9-2018 09:12 PM
dr smlm da viral video ni. Bengkek je aku tgk ah soo tu. Dia ingt dia kuat sgt ke jerit2. Dia x takut nk jd mayat agaknya. Ini ah soo blm pnh tgk agaknya org kena bunuh dpn2.

Quote Peterpan17 30-9-2018 09:12 PM
mental ke apa pompuan cina ni?? menjerit mcm kena sampuk. Elok pecat je betina ni. Klu maxis tak buat apa2 terhadap betina ni, mari kita ramai ramai boikot maxis.
Quote milanhawkin 30-9-2018 09:20 PM
hopefully not only the ah so la yg kena gantung. her boss also... sexual harassment  is much worse.
Quote zehra2 30-9-2018 09:24 PM
Tuding2 muka org.. elok laki kak mengandung tu belasah je ah so ni..
Quote batmana 30-9-2018 09:30 PM
yg sbg pmpn tu, klu ada sexual harrasment, pi la report balai terus , apa jadah nk tunggu pi report HR.

ko tu ada maruah, ada otak, ada akal , bukan OKU pun.

sedangkan si sepol bole tahan berak 3 hari 3 mlm utk kekalkn lendir dlm bontotnya utk sbg bukti , inikan pula korang yg kene sexual harrasment

pikirla jauh sket


gara2 pmpn yg pnah kene sexual harrasment tak report/tak buat sesuatu, nnti mamat tu jadi perogol la jawabnya,  masa akan dtg ntah2 dia rogol  sdra pmpn korang lak? ape tak haru?
semuanya
berkat sikap pengecut mangsa2 ni la, tak bertindak, takat menaip dlm social media aja.

nak je aku bagi pelempang pmpn2 cmni..
Quote Siti_Mustaqim 30-9-2018 09:42 PM
Ketuanan konon...mulut bau longkang tak masa jerit tu..vodohhh
Quote missinpiece 30-9-2018 09:55 PM
Dh tahap sakit jiwa dah menjerit2 camtu. Iols paham la condition Ah So tu sbb pnah je dpt staff pangai hauk tapi kalau betul x bleh wat keje terminate cara elok la.. ini dah glemer satu Malaya.
Quote zamnie 30-9-2018 09:56 PM
Buang keje jek lg baguss.. lepas tu saman
Quote monsterwife 30-9-2018 10:01 PM
Jom pakat boikot maxis.nampak pun macam mental ah so ni
Quote lostfaith 30-9-2018 10:06 PM
Serius dapat staff yg tak buat kerja n menyebabkan isu besar timbul memang ketua  jadi sakit jiwa n become histeria. Nak nak kalu dah pesan banyak banyak kali tapi tak buat jugak. Bukan mudah nak buang staf bermasalah sebenarnya. Lainlah klau com kita punya. Lama lama ketua jadi sakit jiwa.
Quote tokmuda 30-9-2018 10:06 PM
babi tak sedar diri babi



Quote tokmuda 30-9-2018 10:08 PM
gemuk pendek hidung kemek ni mesti orang dapigs

Quote tobobon 30-9-2018 10:10 PM
actually ramai jer yang kena  mcm ni...

cuma acik ni pintar sikit.. dia sempat rakam..maybe sorok handphone or guna spy cam ker


Quote dani-rox 30-9-2018 10:11 PM
padan muka ahso. pasnih cuba apply kerja warden penjara.
Quote vee_zara 30-9-2018 10:16 PM
lostfaith replied at 30-9-2018 10:06 PM
Serius dapat staff yg tak buat kerja n menyebabkan isu besar timbul memang ketua  jadi sakit jiwa n  ...

I penah kerja part time kat cmart sg petani. The prob is mmg pekerja bawahan yg tak jujur bkerja. Bila ada bos lalu pura2 buat kerja bila nmpk line clear trus bersembang n main phone. Lps tu bila sv tegur, maki2 mengumpat dlm group.. Dlm hati i, mmg selamanya la korang ni jd kuli dgn attitude gitu. Bodoh tak leh diajar
Quote Decaffeinated 30-9-2018 10:28 PM
Sian Ah So gemuk.

tak pasal2 kena gantung kerja...

Quote Buritan 30-9-2018 10:33 PM
Lobai mana ni... ahso semua baiklaa.. ini semua pitenah
Quote kuihbakar 30-9-2018 10:37 PM
Mendapat dowhhh perangai gitu

Lihat semua komen(203)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-6-2024 04:38 PM GMT+8 , Processed in 0.068456 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top