CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Najib, Rosmah Kantoi! Ini Semua Muslihat Dapatkan Balik Barangan Kemas - Netizen

11-7-2018 11:58 AM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 9026| Komen: 17|Original author: Oleh: Ain

Description: Sejak kebelakangan ini, cerita mengenai mantan Perdana Menteri dan isteri memenuhi ruangan akhbar mahupun portal media. Ada saja berita hangat mengenai mereka berdua.
Sejak kebelakangan ini, cerita mengenai mantan Perdana Menteri dan isteri memenuhi ruangan akhbar mahupun portal media. Ada saja berita hangat mengenai mereka berdua.

Terbaru, rakyat Malaysia kecoh dengan isu Datin Seri Rosmah Mansor yang disaman sebuah firma tukang emas dari Lubnan hampir RM60 juta.





Rosmah, bagaimanapun menafikan dia membeli kesemua barangan kemas yang dituntut firma berkenaan, sebaliknya ia hanya dihantar untuk diperlihatkan kepadanya.

Perkara ini secara tidak langsung menjadikan rakyat Malaysia 'mata-mata media sosial' dengan melontarkan spekulasi dan kesimpulan mereka sendiri.

Dek kerana barangan kemas berkenaan berada dalam simpanannya untuk suatu jangka masa yang agak panjang, netizen menjadi tertanya-tanya mengenai kebenaran penafiannya itu.


Kalau tak beli, kenapa disorok?


"Lama disimpan untuk melihat-lihat, kenapa sampai sebelum ia dirampas masih tak dipulangkan?"
sindir netizen.




MalaysiaKini juga ada mendedahkan senarai barangan kemas yang dituntut firma Global Royalty Trading Sal (GRT) dan ia menguatkan lagi spekulasi rakyat mengenai sikap boros Rosmah.


Amboi, selera Kak Mah...




"Barangan kemas sebanyak itu, mana mungkin dipinjamkan atau diperlihatkan sebegitu saja melainkan syarikat berkenaan pasti yang individu terbabit mampu membelinya,"
kata netizen.




Lebih panas, Rosmah dan suami, Datuk Seri Najib Tun Razak dituduh penipu kerana beliau sebelum ini mendakwa sebahagian barangan kemas yang dirampas merupakan hadiah diterima mereka.


Najib kantoi kelentong


"Kata dapat hadiah kononnya. Kelentong hangitlah!

"Siapa nak percaya kaki belit macam ni,"
dakwa netizen.




Malah, ada juga yang mendakwa ini semua hanya drama Rosmah untuk mengalih perhatian masyarakat.


Muslihat Rosmah dapatkan balik barangan kemas yang dirampas


Foto: Twitter

Eh, pusing sana, pusing sini. Aduh, pening tak tahu mana satu yang betul. - CARI
6

Bagus
8

Marah
11

Terkejut
10

Sedih
11

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (54 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Clan204 11-7-2018 12:25 PM
biar je la polis siasat betul ke salah. btw consignment utk org super kaya nh tgk dgn test sebel beli dah biasa dah...
Quote munchkin 11-7-2018 12:26 PM
Mcm mcm hal
Quote EvieWanKenobi 11-7-2018 12:28 PM
ramainya juri dan hakim..
Quote BoLapciOus 11-7-2018 01:15 PM
Siasat jgn xsiasat..haha
Quote misscendol 11-7-2018 03:26 PM
Fuhhhhh...panas
Quote ckenj 11-7-2018 04:58 PM
pandai kak mah ni review items2 mahal..hurmmm
Quote mieymiey 11-7-2018 05:15 PM
Spekulasinya sekarang, adakah tauke tu membohong kata tu barang pinjam sebab nak selamatkan Rosmah dan barang kemas tu semua?
Quote azwanaliori 11-7-2018 06:44 PM
Igt kan kalo laki dia menang pilihanraya boleh la korek duit rakyat utk beli jewellery mahal2 skali kalah daaa
Quote giyomi 11-7-2018 07:31 PM
apa nama syarikat tu, bukan apa, akak pon nak pinjam tuk tgk2 sambil melaram2 kat majlis kawen sedara mara...pastu nak pulangkan balik, leh tak plisss.

ni mesti semah pulas2 telinga jib kata, yg u ni gi kt hadiah napa, I baru wat skrip nak bodohkan rakyat terutamanya ladies in pink...grrrr. tido luar
Quote rogayahtop 11-7-2018 10:13 PM
takkanla tak insured kalau dah bagi viewing consignment 14mil usd gitu.

apale sgt 60mil  bg org yg ada cash 140 juta bawah katil single bilik maid je kut.
Quote sueburn 11-7-2018 11:31 PM
Besar betul selera kak mah ye
Quote minahsenget 11-7-2018 11:59 PM
Kak.ros mcm buat ig review la kot
Quote cairel_azlie 12-7-2018 01:37 PM
Netizen begitu cepat jadi hakim dan jadi professor serba tau....lps ni takyah buat mahkamah la...buat jer mahkamah rakyat biar pengguna socmed jatuhkan hukumm....cai cai... btw kita kan ada mahkamah serta hakim dan peguam yg bijaksana biar jer depa tentukan...harap tak berat sebelah la..haha
Quote Orix 12-7-2018 01:42 PM
minahsenget replied at 11-7-2018 11:59 PM
Kak.ros mcm buat ig review la kot

Mek rose ni kalau bukak IG sure ramai yg follow
Quote kitiykat 15-7-2018 10:30 AM
Banyak collection kakmah ni
Quote jaja8 16-7-2018 11:21 AM
taraf queen elizabeth ke rosmah tu sampai byk gile brg kemas org nak kasi tengok je..tak masuk akal
Quote Kemaruk-Taikk 1-4-2023 03:58 PM
[em:3:][em:3:]

Lihat semua komen(17)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

4-3-2024 03:30 AM GMT+8 , Processed in 0.058176 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top