CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Tergamak Guru Mengaji Cabul Murid Usia Lima Tahun

21-6-2018 05:49 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 2344| Komen: 9

Description: Tiga bulan penjara dan denda RM6000, hukuman yang dijatuhkan kepada seorang guru mengaji selepas didapati bersalah mencabul anak murid perempuannya berusia lima tahun.
Tiga bulan penjara dan denda RM6000, hukuman yang dijatuhkan kepada seorang guru mengaji selepas didapati bersalah mencabul anak murid perempuannya berusia lima tahun.


mStar Online melaporkan, Majistret Zuhair Rosli menjatuhkan hukuman kepada Mohd Redzuan Zakarian, 33, selepas pihak pembelaan gagal menimbulkan keraguan munasabah di akhir kes.

Mahkamah juga memerintahkan bapa kepaa seorang anak berusia tiga tahun itu dipenjara jika gagal membayar denda namun Redzuan telah membayar denda tersebut.

Gambar Hiasan
Walau bagaimanapun mahkamah membenarkan permohonan peguam Zulhazmi Sharif yang mewakili tertuduh untuk penangguhan pelaksanaan hukuman penjara sementara menunggu rayuan di Mahkamah Tinggi dan menaikkan wang jaminan daripada RM4,000 kepada RM8,000 dengan seorang penjamin.


Tambah sumber, kesalahan itu dilakukan di ruang tamu rumah tertuduh di Sungai Besi, di sini antara 8 malam dan 9 malam pada  9 Februari 2017.

Pertuduhan dibuat mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan. -CARI
6

Bagus
2

Marah
8

Terkejut
2

Sedih
4

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (33 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote azwanaliori 21-6-2018 08:37 PM
Yg mencabul tu org alim2 ajar mengaji?

Shhh x baik bukak aib org - kata acik2 religion rider
Quote Decaffeinated 21-6-2018 08:53 PM
apa yang dia buat?....

Quote onexox97 21-6-2018 09:10 PM
6000 je ke
Quote Minami2013 21-6-2018 09:17 PM
Kat budak umur 5 tahun pun bernafsu.. pelik org lelaki ni.. yes, ini kes pedophilia tp I just cannot imagine sbb bdk umur2 cam tu cute & manje2 lg..
Quote Joannalee 22-6-2018 12:07 AM
Bangang punya ustaz. Xkn 8 k je kot.. up la lg.... anu tu kasi potong terus... klu lepas mesti ada budak lain di cabul dan dirogol
Quote munchkin 22-6-2018 03:19 AM
Kenapa denda je???
Quote gekkou 22-6-2018 05:22 AM
3 bulan jer??murahnya kena bayar
Quote sakinahxpdc 23-6-2018 04:47 AM
astarghfirullahalazim...apalah nak jadi
Quote pyropura 23-6-2018 04:52 AM
Edited by pyropura at 23-6-2018 04:53 AM

tu lah, INI yg dibilang agama boleh jadi racun (versi lembut doktrin Lenin)  

Lihat semua komen(9)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-7-2024 07:54 PM GMT+8 , Processed in 0.051826 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top