CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Lama Tak Dengar Cerita, Rupa-Rupanya Ezad Lazim Sakit

21-6-2018 05:19 PM| Diterbitkan: Cari-Amirah| Dilihat: 6952| Komen: 21|Original author: Oleh: Amirah

Description: Patutlah sudah lama tidak mendengar cerita tentang Ezad Lazim, rupa-rupanya dia sedang sakit dengan penyakit yang dikenali sebagai Gastroesophageal Reflux (Gerd) yang telah dihadapi beberapa tahun lal ...
Patutlah sudah lama tidak mendengar cerita tentang Ezad Lazim, rupa-rupanya dia sedang sakit dengan penyakit yang dikenali sebagai Gastroesophageal Reflux (Gerd) yang telah dihadapi beberapa tahun lalu.


"Sebelum ini saya terpaksa membatalkan persembahan pada saat-saat akhir kerana tidak dapat melakukan persembahan disebabkan penyakit yang dialami ini.

Foto: IG Ezad
Foto: IG Ezad
"Saya tak nafikan bahawa penyakit ini sedikit sebanyak menggangu kerjaya seni saya sebagai seorang penyanyi.


"Alhamdulillah selepas mendapatkan rawatan penyakit ini semakin pulih dan saya harus pantang makan pedas sebab Gerd ini macam sakit gastrik cuma dia lebih teruk lagi.

"Pada awalnya dulu saya risau juga bila orang tahu saya ada penyakit ini tapi saya tetap kuatkan semangat untuk buktikan kepada orang ramai bahawa bahawa saya mampu lakukan persembahan seperti biasa," katanya kepada Astro Gempak.

Foto: IG Ezad
Dia masih berupaya untuk meneruskan kerjaya seninya kerana itulah punca pendapatannya untuk menyara keluarga.

Moga penyakit Ezad mendapat kesembuhan dan membolehkan Ezad bekerja dengan lebih baik selepas ini. - CARI
7

Bagus
30

Marah
13

Terkejut
18

Sedih
4

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (83 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote fushimi 21-6-2018 05:22 PM
eeerrrrmmmmmmmm
Quote de_ikea 21-6-2018 05:26 PM
Semoga diberi kesembuhan ezad ya. Juga fimudahkan urusan cari rezeki utk keluarga. Iols masih lg peminat suara heols.
Quote hyie 21-6-2018 05:35 PM
Meols ada mengalami simptom lebih kurang gerd awal 2015...sbb selalu lunch lambat. Alhamdulillah sekarang dah ok. Cuma cepat rasa nervous je la, jantung berdegup laju pastu ok balik..so iols faham perasaan heols
Quote shernazz 21-6-2018 05:46 PM
Uish mmg sengsara wei
Bertabah la.ezad...
Semoga cpt.sembuh je lah.iols.boleh taip
Quote jlocute 21-6-2018 06:59 PM
I ols pun ada penyakit gerd ni lama2 akan pergi ke anxiety.. Sama yg dah mengalami je yg faham sakit ni
Quote doubleA 21-6-2018 10:24 PM
Semoga sakit tu boleh dikawal dan sembuh, memang dia banyak bergantung dgn pendapatan menyanyi. Mujur juga bini dia pandai jugak berbisnes
Quote miznora 22-6-2018 12:16 AM
ok lepas sembuh ni kerja baik2 ya..
Quote rainbowrainz 22-6-2018 12:34 AM
Sempat cpt sembuh
Quote munchkin 22-6-2018 01:14 AM
moga segera sembuh
Quote diss69 22-6-2018 12:18 PM
Moga cpt sembuh.. Antara suara penyanyi lelaki yg akk suka..
Quote Lavender_Violet 22-6-2018 03:04 PM
jlocute replied at 21-6-2018 06:59 PM
I ols pun ada penyakit gerd ni lama2 akan pergi ke anxiety.. Sama yg dah mengalami je yg faham sakit ...

Ye ke chuols?
No wonder lah...
Meols mmg ada GERD ni, siap admitted kat KPJ lagi
Kebelakangan ni meols punya anxiety tiba2 jd kuat wpun sebelum ni meols tak ada rasa ni
Buat MRI, failed sbb meols mntak dikeluarkan dari mesin MRI tu..meols rasa mcm nk mati
Yg paling minimum macam buat facial pun meols tak tahan bila beauty consultant tu tutup mata meols dgn kapas & pakai kan mask, lepas tu tutup lampu bilik
Meols boleh menjerit panggil dia suruh bukak kapas tu & bukak lampu
Perasaan meols mcm x boleh bernafas, mcm nak mati berada dlm tempat gelap yg sempit
Walhal dulu saat ni la yg paling meols tunggu2, boleh relax kan minda dan tidur sementara tunggu mask kering
Penyakit kah ini??
Boleh ke reduce anxiety meols ni??
Quote mieymiey 22-6-2018 03:21 PM
Iols minat Ezad ni. Iols doakan Ezad cepat sembuh
Quote kwekkwek 22-6-2018 03:26 PM
semoga cepat sembuh
Quote tembamgirl09 22-6-2018 03:38 PM
Lavender_Violet replied at 22-6-2018 03:04 PM
Ye ke chuols?
No wonder lah...
Meols mmg ada GERD ni, siap admitted kat KPJ lagi

kita tolong jawab ye, nak kurangkan penyakit gerd ni kena pantang makan, lelebih lagi makanan berproses cam nugget sausage, makanan segera kfc mcd , benda bergula mcm susu kotak, roti putih.. kot free sila follow fb Hafiz Sulaiman..byk info doctor tu share
Quote zila_hakimie 22-6-2018 04:21 PM
moga cepat sembuh.
kaka suka sora ezad juga..
Quote Lavender_Violet 22-6-2018 05:28 PM
tembamgirl09 replied at 22-6-2018 03:38 PM
kita tolong jawab ye, nak kurangkan penyakit gerd ni kena pantang makan, lelebih lagi makanan berp ...

TQ chuols atas info ni
Quote jlocute 22-6-2018 06:34 PM
Edited by jlocute at 22-6-2018 06:36 PM
Lavender_Violet replied at 22-6-2018 03:04 PM
Ye ke chuols?
No wonder lah...
Meols mmg ada GERD ni, siap admitted kat KPJ lagi


Susah nak baik uols sbb gerd kita boleh jaga makan.. Anxiety babitkan minda kita.. biasa kita yg lawan sendiri.. Cam iols kalau g shopping masuk sogo pun da stat rasa pening tekak kering.. Tp iols makan gula2 alihkan minda bila leka lupa kejap bila teringat dtg balik.. Iols mula2 kene rasa nak stay hospital je.. Sampai speacialist nak refer i ols kat pyskiatri
Quote mommymonster82 23-6-2018 03:12 AM
Pnh kena gerd masa preggy dulu..sampai cirit birit teruk gakla
Warded beberapa hari..
Moga ezad sembuh..
Quote sakinahxpdc 23-6-2018 04:48 AM
semoga cepat sembuh ezad

Lihat semua komen(21)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-6-2024 05:39 PM GMT+8 , Processed in 0.278561 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top