CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Macam Mana Nak Tahu Rupa Bakal Isteri? Buat Macam Lelaki Ini!

26-3-2018 04:27 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 6821| Komen: 17|Original author: Oleh: Ain

Description: Kalau mengikut kata-kata orang tua dahulu kala, macam-macam petua atau pantang larang serta perkara tahyul diterapkan dalam pemikiran anak-anak.
Kalau mengikut kata-kata orang tua dahulu kala, macam-macam petua atau pantang larang serta perkara tahyul diterapkan dalam pemikiran anak-anak.

Begitu juga dengan soal jodoh, sampai ada yang kata tengok pusat pun boleh tahu jodoh orang mana.

Baru-baru ini, posting daripada Fahmi Faizal mengenai soal jodoh menarik perhatian netizen lain yang turut terhibur dengan gambar perkongsiannya itu.

"Orang kata, nak tengok bini kita lawa ke tak, cuba pakai tudung,"
tulisnya.




Mungkin dengan niat bergurau, Fahmi sengaja berseloroh dengan menyarung tudung di kepalanya. Yalah, sepatutnya kalau nak tengok seseorang itu cantik atau tidak, tuan punya badan lah yang kena pakai tudung kan?

Secara logiknya, mana mungkin penampilan lelaki bertudung dijadikan kayu ukur kecantikan seorang wanita.

Perkongsian itu mencetuskan pelbagai reaksi di kalangan netizen yang cukup mudah terhibur.


Kenapa lelaki lagi cantik dari perempuan?





Malah, perkongsian itu bagaikan menyeru kaum lelaki lain untuk mencuba 'petua' yang dikatakan Fahmi.







"Aku cuba juga pakai tudung, sekali aku rasa tak nak kahwin,"
komen netizen.



Asyik lelaki saja nak tahu siapa bakal isterinya, kan? Kalau wanita nak tengok bakal suaminya pula, bagaimana?


Kena botak kepala ke?


Foto: Twitter

Aduhai, macam-macamlah perangai netizen. Inilah jadinya apabila sel-sel otak bercantum, habis keluar segala kemahiran dan kreativiti terpendam. - CARI
5

Bagus
4

Marah
2

Terkejut
10

Sedih
7

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (30 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote CiliPadiSedap 26-3-2018 06:18 PM
kalau nak tahu nenen bakal isteri try pakai bra sis vokuru
Quote Orix 26-3-2018 07:51 PM
LGBT ke dekkkk?
Quote Catpaw 26-3-2018 09:49 PM
Jejakas porem.com dah cuba? {:smile

Sila cuba style hijabis kalau minat hijabista, pakai tudung sarung kalau minat acik beweng {:smile
Quote BookerT 27-3-2018 12:07 AM
ya robbana tahapehape perangai la bbnu ni nyah..sibuk nak bertudung yang lelakinya...nak jadi pondan macam forumer iwan007 ke hape nyah?
Quote bloodyamuk 27-3-2018 02:15 AM
macam real je teori kalau jodoh muka seiras ek...
Quote haryatie 27-3-2018 07:32 AM
macam2...
yg first tu boleh tahan gak comeiii...
Quote rosasen 27-3-2018 08:30 AM
comel2 belaka..haha
Quote rosasa 27-3-2018 09:17 AM
awas, sekali dah pakai tudung, fefeling wanita, ketagih nak buat lagi
Quote fox. 27-3-2018 10:01 AM
rosasa replied at 27-3-2018 09:17 AM
awas, sekali dah pakai tudung, fefeling wanita, ketagih nak buat lagi

kannn, sekali try nampak lawa je nampak cun je mesti nak try lagi
Quote fox. 27-3-2018 10:03 AM

hakak ni pulak macam mana
Quote fox. 27-3-2018 10:05 AM
pasghah je dik
Quote mrizumi 27-3-2018 10:12 AM
Mgarut lah..ada iras xsmstinya seiras terus..lawak plak jdnya..
Quote chicozinn 27-3-2018 12:34 PM
kalu muka ensem iyolah cantek kalu pakai tudung..cbe jejan mke kepam mau muntah tengok muke sendiri pakai tudung..xsemestinya nak tau tu laki tu kne pakai tudung, ade je aku tgok kapel laki bini ni muka xseiras tapi lama je kawen plus bahagia sampai cinta mati..
Quote giyomi 27-3-2018 05:48 PM
saja nak upkan diri ker dek, dgn harapan ciki kt kembang ovari tgk muka ko...so yesterday...next
Quote abangadek 27-3-2018 06:06 PM
bhahahahhahahahahahaha
Quote sakinahxpdc 27-3-2018 09:40 PM
hmmmmm yolah tu jodohhh
Quote sakinahxpdc 27-3-2018 09:42 PM
fox. replied at 27-3-2018 10:05 AM
pasghah je dik

yg ni dah mcm Cik B hahaha

Lihat semua komen(17)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

4-3-2024 07:30 AM GMT+8 , Processed in 0.069407 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top