CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Impian Hampir 2 Dekad Tercapai, Mesir Layak Ke Piala Dunia 2018

9-10-2017 06:18 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 3521| Komen: 28

Description: Impian pasukan bola sepak Mesir untuk beraksi di Piala Dunia FIFA 2018 akhirnya menjadi kenyataan selepas berjaya menewaskan Congo dengan jaringan 2-1.

sumber : internet


Impian pasukan bola sepak Mesir untuk beraksi di Piala Dunia FIFA 2018 akhirnya menjadi kenyataan selepas berjaya menewaskan Congo dengan jaringan 2-1.

Agensi berita China Xinhua melaporkan, kejayaan yang dinanti-nantikan hampir dua dekad itu direalisasikan dalam perlawanan yang berlangsung di sebuah stadium tentera di bandar Pelabuhan Iskandariah pada Ahad lalu. 

Penyerang sensasi Mesir Mohamed Salah yang kini bermain dengan kelab ternama Liverpool ternyata tidak menghampakan penyokong Mesir, apabila menjaringkan dua gol pada minit ke-63 dan 93.

Mesir muncul negara dari benua Afrika kedua selepas Nigeria yang menempah tiket ke kejohanan berprestij itu yang akan diadakan di Rusia.

Susulan kejayaan itu, Presiden Mesir, Abdel-Fattah al-Sisi meluluskan ganjaran sebanyak 1.5 juta pound Mesir (kira-kira US$85,000) untuk setiap pemain sebagai tanda penghargaan. 

Kali pertama Mesir beraksi di kejohanan Piala Dunia pada 1934, diikuti pada 1990 yang berlangsung di Itali.- CARI

sumber : internet

6

Bagus
5

Marah
10

Terkejut
3

Sedih
14

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (48 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote RatuDunia94 9-10-2017 08:41 PM
Negara bergolak pon masih mampu ke WC... Negara so called aman???
Quote Nokiaman 9-10-2017 08:53 PM
Rajin dan Usaha tangga kejayaan....
Quote MissNigga 9-10-2017 08:58 PM
negara yang bergolak pun .. mampo nak qualify ke world cup final ..
tim malaysia ni biler ler nak layak ...
ke jaguh kampung sajork
Quote cheergirlz 9-10-2017 09:06 PM
tahniah...betul..usaha tanpa kenal erti kalah...
Quote mr_cool5885 9-10-2017 11:27 PM
Mesir pakai pound ka?
Quote NBH 9-10-2017 11:58 PM
tahniah. tapi fishy sikit penalti minit 93 tuh.
Quote friedfishsoup 10-10-2017 12:33 AM
Untung la.
Quote bro_kr 10-10-2017 01:14 AM
mr_cool5885 replied at 9-10-2017 11:27 PM
Mesir pakai pound ka?

Ha ah. Panggil Egyptian Pound. Code EGP.

Selain Egypt. Lebanon pun Pound. Lebanese Pound. LBP. Syria. Syrian Pound. SYP. Sudan pun Pound.
Quote McGojes 10-10-2017 01:21 AM
Siap lecturer bg extra 2 points untuk semua paper
Quote grouper 10-10-2017 01:44 AM
Mmg beza klau ada pemain kelas dunia cam salah tu
Quote VioletsAre_Blue 10-10-2017 02:15 AM
RatuDunia94 replied at 9-10-2017 08:41 PM
Negara bergolak pon masih mampu ke WC... Negara so called aman???

Mesir juara afrika banyak kali dah sister,main piala konfederasi lawan italy dan macam2 lagi.cuma nasib sebelum ni sentiasa gagal ke piala dunia
Quote dodifarid 10-10-2017 03:46 AM
World cup yang bakal hambar di russia tanpa belanda dan argentina yang gagal layak..
Quote kecimpret 10-10-2017 07:34 AM
Tak salah lagi liverpool beli salah
Quote mommymonster82 10-10-2017 09:27 AM
Blah sana n europe mmg terer main bola..liga bodoh2 pon main best.. tgk org dorg main bola petg2 pon skills ya rabbi.. apa lagi pemain pro.
Quote jetrofa 10-10-2017 10:06 AM
egp 1.5 juta sorang..
klu d takdirkan menang world cup?
Quote matseh 10-10-2017 10:19 AM
MO SALAH!
Nak tunggu Malaysia, lambat lagi. Tahun 2017 patutnya kita mengenepikan thailand bermain di Pusing akhir kelayakkan piala dunia  2018 di russia. Lawan Australia Arab Saudi Korea Iran Iraq. Tapi kita hanya dapat pegi ke Asia Cup. Nak menang degnTimur Leste pun susah. Apalagi nak ke Qatar 2022.
Aku kira mungkin malaysia akan main di piala dunia, ialah pada masa yg main bola ialah robot, kita duduk depan monitor kontrol. Sbb sekarang pun pemain bola main macam robot simple control ball pun tak buleh.
Quote -electrifying- 10-10-2017 11:37 AM
tahniah mesir
Quote sekngucing 10-10-2017 11:44 AM
MissNigga replied at 9-10-2017 08:58 PM
negara yang bergolak pun .. mampo nak qualify ke world cup final ..
tim malaysia ni biler ler nak  ...

mesir negara bergolak ke...
Quote Artemesiaa 10-10-2017 11:49 AM
Gigih omputih kat cnn kata the pharaohs dah qualified, Malaysia tak tahu bila kurunnya

Lihat semua komen(28)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-7-2024 07:44 AM GMT+8 , Processed in 0.199813 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top