CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

AF Megastar Bukan Tempat Untuk Ramli MS 'Condemn' Bintang

4-10-2017 11:14 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 12287| Komen: 70|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: "AF Megastar bukan tempat untuk saya 'condemn' tetapi bila saya komen itu saya cakap untuk masa depan mereka di masa dua tahun akan datang."
"AF Megastar bukan tempat untuk saya 'condemn' tetapi bila saya komen itu 
saya cakap untuk masa depan mereka di masa dua tahun akan datang."


Siapa tak kenal juri tetap AF Megastar Datuk Ramli MS. Boleh dikatakan hampir semua bintang gentar dan berhadapan dengannya untuk menerima kritikan.


Foto: Astro Awani

Bagaimanapun, Ramli berkata, program itu bukan tempat untuk dia mengkritik semata-mata, sebaliknya mengharapkan komen diberi dapat membuka mata mereka untuk terus memandang ke hadapan.

"Sebenarnya saya jangka sesuatu yang lebih intelektual daripada bintang AF Megastar.


"Saya melihat daripada segi cara pemikiran mereka terhadap bidang seni yang diceburi itu.

"Mereka perlu tahu bagaimana hendak menjadikan karier nyanyian sebagai perniagaan," katanya kepada Astro Gempak.


Foto: IG Ramli MS

Sementara itu, Ramli turut memuji persembahan bintang pada minggu lalu.

"Saya boleh kata semua menunjukkan prestasi yang konsisten dan bagus dari minggu ke minggu.

"Penyanyi yang cerdik dan berakal akan membuat mereka lebih bagus di atas pentas," katanya.

Konsert pada Ahad lalu menyaksikan penyingkiran Sufi selepas memperoleh markah terendah daripada sembilan bintang lain dan lapan bintang yang bakal berentap di konsert seterusnya ialah Bob, Idayu, Marsha, Shahir, Amir Jahari, Indah, Syamel, dan Amir. - CARI
15

Bagus
14

Marah
17

Terkejut
11

Sedih
21

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (86 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Themilo 4-10-2017 11:40 AM
btw, iols setuju aja komen tok ram pada Bob.. you should respect that song (My Heart Will Go On), bukan sebarangan jaa kau nak tukar tune & mood lagu tu jadi broadway.. jadi sampah.. jadi lagu menggatal..  
Quote jlo 4-10-2017 11:55 AM
me pun rasa Bob tak patu rosak kan lagu tu...let it be.but no doubt bob mmg bagus...jangan buat lagi ya bob..
Quote mamaneesa 4-10-2017 11:56 AM
ai pun x suka bob tukar lagu my heart will go on tu jd camtu, buruk wehhhh
Quote wookiehoney 4-10-2017 12:00 PM
ubah arrangement lagu tu tak salah tp sebab tema pun MAHAKARYA so for me setuju tok ram kritik bob ritu.

dah tak feel the mahakarya ultimate thingy tu

Quote roti_planta 4-10-2017 12:05 PM
walaupon kekadang tok ram nih nampak poyo, tapi setiap komen dia memang logik. penyanyi kena terima ngan hati terbuka klu nak sustain lam dunia nyanyian dan di ingati
Quote kiah_mai_pulak 4-10-2017 12:09 PM
Apsal ek kecoh sgt pasal bobrina tukar arrangement lagu MHWGO tu? Katanya x respek lagu asal, tp yg si shemalerina tu tukar arrangement lagu KTB suara tu xda lah kecoh sgt.. tp padan gak lah muka si bobrina tu, akak peratiiii nk sgt dia tiru shemalerina.. xda original idea langsung.. please lahh,
Quote RedPoppy1 4-10-2017 12:12 PM
masa paknil announce bob nk nanyi lagu my heart will go on..
aku dah excited nak feeeeel2 nyanyi ala2 kak celine dion
skali bob perform.. kuciwa i.. tak dapek nak menyanyi sambil mendepa tgn kiri kanan iniii
then masa tok ram bg komen i rsa stuju dgn dia..
bukan tak boleh nak creative ubah2 melody.. tp sayang la.. he got the opportunity to show his powerful voice from this song but end up.. err... krikkk kriikkk.. but x salah la mencuba
Quote EncikRhoma 4-10-2017 12:22 PM
idayu dengan bob better stick dengan lagu mellow mendayu-dayu. Sebab itu memang forte diorang. Tak payah nak bawak lagu style ayda jebat ke apa
Quote Meirose 4-10-2017 12:27 PM
i pun setuju ja kritik tok ram pada bob tu hari. Tak patut rasanya tukar dan tak sesuai... Lagu fav i tu
Quote ainie_1008 4-10-2017 12:33 PM
Themilo replied at 4-10-2017 11:40 AM
btw, iols setuju aja komen tok ram pada Bob.. you should respect that song (My Heart Will Go On), bu ...

samalah... cian pencipta lgu tue/ lagu dah best terus jd krik krik krik....
Quote ainie_1008 4-10-2017 12:35 PM
kiah_mai_pulak replied at 4-10-2017 12:09 PM
Apsal ek kecoh sgt pasal bobrina tukar arrangement lagu MHWGO tu? Katanya x respek lagu asal, tp yg  ...

aku pon perasan bob nie asik nak tiru syamel je..
Quote Cyempaka 4-10-2017 12:37 PM
yela.. aku pun kecewa lagu my heart will go on tu diriang dan dikinja2kan. xsesuai langsung. aku mengharapkan bob menunjukkan vokalnya yg hebat bila menyanyikan lagu celine dion. bukan nak tgk derang menari sukaria.
Quote -electrifying- 4-10-2017 12:45 PM
ini semua poyo la
Quote de_ikea 4-10-2017 01:04 PM
Iols selaku pengundi tegar tok ram. Sentiasa aje sokong tok ram. Walopon kalah dgn kak liza dollah dan ilya buang .
@sepitsiput
Quote scrocth 4-10-2017 01:21 PM
Tokram mmg pakar dlm industri. Heols penerbit album cum arranger so bukan stkt psl vokal tp hala tuju muzik utk setiap artis pn heols boleh tentukan. Jgn xtahu heols pn antara produser album lawak komedi salleh yaacob yg meletop2 smp 200k awal tahun 90an dulu. Heols ni mcm resident producer utk life records dan kings studio dulu2.
Quote azimodin 4-10-2017 01:31 PM
Don't fix something that's not broken gicheww
Quote QueenCaramel 4-10-2017 01:41 PM
Tp musical arrangement kn by edry..mmg la bob bleh nk ubah sesuka ati tapi takkan edry xleh nk advise..mcm the voice n american idol..mmg sumtimes penyanyi nk itu ini..tp ade sesi brainstrom for music arrangement nnti cane..so if nk salah bulat2 kt bob..meols x setuju..sbb dr awal konser meols rs mcm ntah ler x bes btol music arrangemnt..mcm try hard but failed trok..so kesian kt singers..
Quote buragazz 4-10-2017 01:43 PM
Aku sorang aje ke rasa Salam Utk Kekasih nyanyian Marsha minggu lepas pun hancus gak lari giler dari asal.. jgn pandang pada lagu international saja.. klu tak silap lagu MHWGO ni pun Celine tak suka pada mulanya.. pada aku melodi jgn tukar2 sangat arrangement takpe...
Quote balakkampung 4-10-2017 01:54 PM
aku setuju dgn tokram bab lagu celine yg dikinjakan oleh bob tu...lirik lagu tu penuh sedih...tapi persembahan ala2 menari suka gumbira...kalau bob stick dgn melodi asal..mesti best...sebab vokal bob padu..

Lihat semua komen(70)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

28-2-2024 05:18 AM GMT+8 , Processed in 0.056218 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top