CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Aiskrim Piza Pula Dah, Lalu Ke Nak Makan?

16-8-2017 03:00 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 5275| Komen: 13|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Aiskrim Piza? Macam pelik saja bunyinya. Macam mana pencuci mulut dan hidangan utama digabungkan menjadi satu hidangan? Adakah revolusi makanan sudah terlalu jauh 'ke laut'?
Aiskrim Piza? Macam pelik saja bunyinya. Macam mana pencuci mulut dan hidangan utama digabungkan menjadi satu hidangan? Adakah revolusi makanan sudah terlalu jauh 'ke laut'?


Foto: IG sarahhh.sss/Teen Vogue

Nampak dan kedengaran pelik, tetapi ianya benar-benar berlaku di Philadelphia, Amerika Syarikat. Semakin pelik-pelik 'saintis' mereka mencipta makanan ni!

Memetik Metro.uk, restoran Little Baby's Ice Cream mencipta aiskrim berperisa piza dari bahan-bahan utama piza itu sendiri.



Tomato, daun selasih, oregano, garam dan bawang putih; semua diracik dan diadun bersama rencah tambahan yang membuat rasa aiskrim piza ini benar-benar lazat!


Foto: IG Little Baby's Ice Cream

Tak mainlah makan aiskrim bersama kon. Sekarang ni, hanya yang benar-benar berani sahaja akan makan aiskrim ini dengan sepotong piza. Alang-alang menyeluk pekasam, kan? Baru ada umph!


Foto: IG ethancharper/Teen Vogue


Oh, nanti dulu! Ada aiskrim yang lagi pelik dari aiskrim piza ni tau. Little Baby's Ice Cream juga menyediakan aiskrim yang dibuat daripada cengkerik. Ha, macam mana nak hadam tu?


Foto: Foto: IG Little Baby's Ice Cream

Apapun, tak boleh nak kata tak sedap sebab belum rasa lagi. Nampaknya, kena cari resepi dia la ni, kan? Ada yang teringin nak buat ke? - CARI


Loading FB Post...
14

Bagus
12

Marah
8

Terkejut
31

Sedih
12

Lawak
19

Bosan

Friends Rank (96 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote rainbow259 16-8-2017 03:07 PM
hahaha pun boleh!
Quote SecretLuv 16-8-2017 03:24 PM
Oh. Aiskrim tak manis la kan. Aiskrim perisa macam pizza juga. Ingatkan aiskrim manis tu.
Quote maisakurada 16-8-2017 04:32 PM
kalau ada...teringin juga nk try hehehe
Quote RatuDunia94 16-8-2017 04:34 PM
Caloriessssss....
Quote EvieWanKenobi 16-8-2017 07:40 PM
kalau dah lapar sangat,
belasah je..
Quote neto 16-8-2017 09:47 PM
teringin nak try
Quote edee_91 17-8-2017 12:44 AM
SecretLuv replied at 16-8-2017 03:24 PM
Oh. Aiskrim tak manis la kan. Aiskrim perisa macam pizza juga. Ingatkan aiskrim manis tu.

kan? ais krim tak manis rupanya. ais krim perisa savory. kalau macam tu, aku memang teringin nak try jugak. kalau ais krim manis tu macam geli la pulak. tapi satu je, tapak pizza diorang tu apasal hangus hangit hitam sangat? terus turn off.
Quote SammyL 17-8-2017 12:44 AM
nampak mcam sedap je~
Quote fefeeling 17-8-2017 02:22 AM
why must you ruin pizza!
Quote fefeeling 17-8-2017 02:22 AM
alamak dah terasa nak makan aiskrim pulak malam2 ni huhu
Quote Husnaazri 4-10-2017 04:01 AM
Pelik nau nau
Quote Jorja 5-11-2017 10:31 PM
Ni kalau old school italian jumpa mesti dia bengang

Lihat semua komen(13)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

23-2-2024 07:53 AM GMT+8 , Processed in 0.095527 second(s), 57 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top