CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Jemaah Terkandas Lagi, Kali Ini Disebabkan Masalah Visa Tercicir

4-8-2017 04:50 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 3402| Komen: 18

Description: sumber : mStarDilaporkan visa-visa yang telah diproses oleh pihak Tabung Haji dikatakan tercicir daripada sistem pemprosesan visa di pihak Kementerian Luar Arab Saudi, kira-kira 276 jemaah terkandas s ...

sumber : mStar


Dilaporkan visa-visa yang telah diproses oleh pihak Tabung Haji dikatakan tercicir daripada sistem pemprosesan visa di pihak Kementerian Luar Arab Saudi, kira-kira 276 jemaah terkandas sejak malam kelmarin.

Memetik laporan The Star, Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Dr Asyraf Wajdi Dusuk berkata, masalah tersebut dapat diselesaikan secara berperingkat sejak awal pagi tadi.

Difahamkan Lembaga Tabung Haji telah mengambil inisiatif menempatkan sebahagian jemaah itu di Hotel Grand BlueWave, Shah Alam dan sebahagian lagi di Kompleks Tabung Haji (TH), Kelana Jaya.

“Dah banyak dah selesai termasuk yang sudah diterbangkan ke Arab Saudi sebelum itu, namun ada sebahagian lagi yang masih dalam proses,” katanya.


Jelas Datuk Dr Asyraf Wajdi, masalah tersebut berlaku susulan tahun ini kerajaan Arab Saudi memperketatkan beberapa prosedur yang berkaitan isu-isu keselamatan di Makkah dan Madinah.- CARI
25

Bagus
27

Marah
18

Terkejut
19

Sedih
11

Lawak
27

Bosan

Friends Rank (127 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kucen_miang 4-8-2017 04:57 PM
semoga perjalanan mereka dipermudahkan semuanya.
Quote redapple10 4-8-2017 04:59 PM
Semoga dipermudahkan.. nsb baik under tbg haji.. kalo under travel agency,mampus la..
Quote munahjolie 4-8-2017 05:48 PM
Semoga baik2 saja. Kesian..
Quote ninnakarinna 4-8-2017 05:48 PM
Saman la.. asik2 sebut redha.. xde rezeki..

Memang peraturan dalam islam kalau dah redha tak boleh saman/amik tindakan eh???
Quote rinarif 4-8-2017 06:18 PM
Semoga segalanya dipermudahkan
Quote PongKang 4-8-2017 06:31 PM
rasanya mcm lebih dr 200 je.. aku rasa mcm dah seribu lebih.. kat grand blue wave tu ramai sgt.. ada yg stranded 3-4 ari dah xdpt2 terbang... bag lak ada yg dah smpi madinah.. cacamarba la tabung haji ni..sian.. moga diberi peluang n cepat pergi haji..
Quote Zasss777 4-8-2017 07:04 PM
Semoga tabah menghadapi dugaan.
Quote aHoi83 4-8-2017 07:13 PM
Kire belah arab saudi yg problem la kan. Tahniah TH sbb dpt menyelesaikan. Asalkan dpt pegi kire ok la
Quote de_ikea 4-8-2017 08:06 PM
Moga Allah mudahkan wahai duyufurrahman semua.
Quote Changa 4-8-2017 08:13 PM
Belum sampai dah kena cash ke dek?
Quote raihaneem 5-8-2017 12:21 AM
Smga dipermudahkn smua urusan dan para teramu Allah ni dpt ke makah menunaikan haji....
Quote raihaneem 5-8-2017 12:22 AM
Smga dipermudahkn smua urusan dan para teramu Allah ni dpt ke makah menunaikan haji....
Quote raihaneem 5-8-2017 12:22 AM
Smga dipermudahkn smua urusan dan para teramu Allah ni dpt ke makah menunaikan haji....
Quote raihaneem 5-8-2017 12:22 AM
Smga dipermudahkn smua urusan dan para teramu Allah ni dpt ke makah menunaikan haji....
Quote renko 5-8-2017 09:27 AM
ini ujian
kalau terkandas masa nk pi usa ke paris ke
baru lah bala
Quote potpetpotpet 6-8-2017 12:31 AM
redapple10 replied at 4-8-2017 04:59 PM
Semoga dipermudahkan.. nsb baik under tbg haji.. kalo under travel agency,mampus la..

Ada yg terkandas tu dari agency. Bayar puluh2 ribu last minute kt kompleks tabung haji tu bgtau visa x settle. Kalau aku, mmg aku saman je.
Quote edoraixora 6-8-2017 12:41 AM
Termasuklah mak aku, arini genap seminggu terkandas.....ditempatkan di grand blue wave.
Sikit sangat number yg disebutkan. Aku rase dkat blue wave jer dah 400 org
Quote Decaffeinated 6-8-2017 12:48 AM
satu episod wajib dalam cerita ngeri ibadat haji yang diulang2 saban tahun.... kren tumbang dah, stampede pun dah banyak, tahun ini episod special apa pulak....



Lihat semua komen(18)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

27-2-2024 05:49 AM GMT+8 , Processed in 0.059200 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top