CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Menjijikkan, Penuntut Universiti Terbeli Mi Pedas Berkuah Mengandungi Ular Kecil

22-6-2017 12:28 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5727| Komen: 50

Description: Seorang pelajar Universiti Guangxi di Nanning dilaporkan terkejut mendapati mi pedas berkuah yang dibelinya mengandungi ular kecil.

sumber : South China Morning Post


Seorang penuntut Universiti Guangxi di Nanning dilaporkan terkejut mendapati mi pedas berkuah yang dibelinya mengandungi ular kecil.

Menurutnya ketika ditanya media tempatan, dia membeli dua mangkuk mi dari kedai di bandar daerah autonomi Guangxi Zhuang dan memberi satu pada rakannya di asrama. 

"Ketika sedang menggaul mi dan sayur-sayuran, terkejut menemui ular kecil di dalam makanannya itu. Saya menjerit sehingga mengejutkan tiga orang pelajar di asrama."

Memetik laporan South China Morning Post, sebelum membuangkan makanan itu, mereka bertindak mengambil gambar ular tersebut dan dimuat naik di laman sosial. 


Berikutan gambar-gambar itu tular di internet, ianya telah menarik perhatian pihak berkuasa makanan tempatan yang telah memeriksa restoran itu dan mendapati tempat penyimpanan makanan tidak bersih.

Restoran itu telah diarahkan tutup sementara waktu untuk melakukan kerja-kerja pembersihan restoran dan membaiki siling.

Mi pedas berkuah yang dimasak dengan siput merupakan makanan tempatan yang terkenal di daerah selatan.- CARI


9

Bagus
7

Marah
10

Terkejut
7

Sedih
13

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (61 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Simunggu 22-6-2017 12:34 PM
oi..sedap tu..perasa tambahan...eksotik fud
Quote ms.mango 22-6-2017 01:04 PM
erkkkk
Quote insulin 22-6-2017 01:05 PM
Protein tambahan...
Quote chinta89 22-6-2017 01:05 PM
eksotik habis
Quote jerukkedondong 22-6-2017 01:29 PM
Mungkin antara perencah mi tu kot..
Mcm kita selalu goreng mi or mihun boh ikan bilih kannn....uhukkkk...
Quote Zasss777 22-6-2017 01:49 PM
Yuckkssss eeuuwwwww
Quote Zasss777 22-6-2017 01:49 PM
Yuckkssss eeuuwwwww
Quote Zasss777 22-6-2017 01:49 PM
Yuckkssss eeuuwwwww
Quote sabbath_shalom 22-6-2017 01:51 PM
Cina kan suka makan ular....kira extra la tu.
Quote Themilo 22-6-2017 01:58 PM
drama jaaa ummah tanah besar ni.. padahal kucing, anjing, rimau, katak, beruang semua dia bedal..
Quote zafira 22-6-2017 02:07 PM
ala... macam tak biasa makan ular...
Quote sueburn 22-6-2017 02:11 PM
Baca tajuknye je iols dah teka kat cine.. tp klu jd kat malaysia mmg tak boleh blah..
Quote onexox97 22-6-2017 02:12 PM
euwwe mujur bukan kat param
Quote kenarikelabu 22-6-2017 02:20 PM
Tu pun nak terkejut ke. Kuis2, tolak je la tepi meja. Setel. Kaum diorg bukan kira pun binatang tak sebelih, tak halal....ye tak.
Quote -electrifying- 22-6-2017 02:38 PM
kembang tekak
Quote saladin780 22-6-2017 02:56 PM
Ngada lah..padahal janin budak pun korang makan kannnn..mcm x biasa
Quote bulan_gerhana 22-6-2017 02:58 PM
bukan ke depa x kesah .. semua bende makan.. ni jumpe ular pun pelik ke?? bukan bahan tambahan mee pedas ker??
Quote retnoel 22-6-2017 03:00 PM
Kalu kt sana akak tak tkejut..depa kan mkn maca2.ingt kt sini..
Quote retnoel 22-6-2017 03:00 PM
Kalu kt sana akak tak tkejut..depa kan mkn macam2.ingt kt sini..

Lihat semua komen(50)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

28-2-2024 03:20 PM GMT+8 , Processed in 0.072925 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top