CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Menjijikkan, Termakan Mee Rebus Berulat Sebesar Jari Kelingking

3-3-2017 05:20 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 7362| Komen: 59

Description: Chee yang menggelarkan dirinya sebagai '#meerebusforlife', kelihatan sedang menikmati juadahnya di pusat makanan Compass One pada jam 1 petang Rabu lalu.
Chee yang menggelarkan dirinya sebagai '#meerebusforlife', kelihatan sedang menikmati juadahnya di pusat makanan Compass One pada jam 1 petang Rabu lalu.

Bagaimanapun, kenikmatan yang dialaminya itu berubah terus apabila dia nampak seekor ulat yang sebesar jari kelingking 'terbaring' di atas mee rebusnya, akibatnya dia rasa nak muntah. 

Menurut Chee, dia mengambil keputusan untuk makan di gerai Nasi Padang yang mengadakan promosi iaitu bayaran RM3 untuk mee rebus, mee siam, lontong dam mee soto. 

Tambah Chee, mee rebus yang dimakannya sememangnya sedap sehingga dia menggelarkan dirinya #meerebusforlife. 

Walaupun pemilik gerai menggantinya dengan juadah yang lain secara percuma tapi Chee menolak kerana mood untuk menikmatinya sudah tiada lagi. 

Tegas Chee, "tidak akan beli makanan murah pada masa akan datang kerana diberikan seekor ulat yang menjijikkan." - CARI


sumber foto: http://www.stomp.com.sg/



15

Bagus
21

Marah
11

Terkejut
13

Sedih
17

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (93 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sebu 3-3-2017 05:31 PM
Ulat ape tu
Quote sukesuke 3-3-2017 05:45 PM
sebu replied at 3-3-2017 05:31 PM
Ulat ape tu

Mcm ulat sayur je
Quote gigahertz 3-3-2017 05:49 PM
sebu replied at 3-3-2017 09:31 AM
Ulat ape tu

aku dah la tgh mkan kat texas chicken
Quote Joannalee 3-3-2017 05:50 PM
Klu kat Dewan makan uitm banyak je ulat sayur mcmni...  sekali ceduk sayur 2,3 ulat sayur ada.. eeee geli...
Quote sebu 3-3-2017 05:54 PM
sukesuke replied at 3-3-2017 05:45 PM
Mcm ulat sayur je

Khennn. Mcm ulat sayur je tp besar juge
Quote sebu 3-3-2017 05:55 PM
gigahertz replied at 3-3-2017 05:49 PM
aku dah la tgh mkan kat texas chicken

Antara ulat dgn cacing aku geli cacing lagi
Quote bellxx 3-3-2017 05:55 PM
hotakkk dia lahhh omg
Quote she 3-3-2017 05:58 PM
Dah berpuluh ekor ulat sayor ni selamat berkubur dalam usus macik...dari zaman boarding school pstu msuk uni plak...

Klu naseb baik sempat lah kutip2 letak tepi pinggan...mungkin disebabkan ulat comel ini macik berjaya score spm dgn cemerlang

Tenkiu ulat...i lafff you
Quote gigahertz 3-3-2017 05:59 PM
sebu replied at 3-3-2017 09:55 AM
Antara ulat dgn cacing aku geli cacing lagi

weh aku tgh mkan la
Quote famri7 3-3-2017 06:00 PM
Macm beef strip jah..kalau says sah2 dah makan..berkerak punya ulat.
Quote lasagnaklcc 3-3-2017 06:05 PM
she replied at 3-3-2017 05:58 PM
Dah berpuluh ekor ulat sayor ni selamat berkubur dalam usus macik...dari zaman boarding school pstu  ...

Ulat tu pon makan daun je, kita mkn dia balik takde problem kot.
Jadi sumber protein tambahan (sedapkan hati )

Quote mziskandar 3-3-2017 06:12 PM
ulat sayur biasamya warna hijau.
nmpa mcm maggot yg terlebih makan (carnivor)
Quote mbhcsf 3-3-2017 06:19 PM
oh well...additional protein tu ...meal deal of the day  gittew...
Quote sebu 3-3-2017 06:26 PM
gigahertz replied at 3-3-2017 05:59 PM
weh aku tgh mkan la

Dah abis dah ke makannye   
Quote akusukaq 3-3-2017 06:29 PM
mziskandar replied at 3-3-2017 06:12 PM
ulat sayur biasamya warna hijau.
nmpa mcm maggot yg terlebih makan (carnivor)

maggot bentok lain.itu memang ulat sayor. biasa jumpa. saiz nya kebeh besar dr maggot
.mcm ulat dlm petai tu.
Quote insulin 3-3-2017 06:48 PM
lasagnaklcc replied at 3-3-2017 06:05 PM
Ulat tu pon makan daun je, kita mkn dia balik takde problem kot.
Jadi sumber protein tambahan (s ...

Betul tu lasagnaklcc...  

Protein tambahan tu.  
Quote ultra78 3-3-2017 06:56 PM
Antara sayur yg selalu jumpa ulat adalah petola. Bila potong terpotong ulat tu sekali.
Quote ultra78 3-3-2017 06:57 PM
Eh petola pulak. Terung

Quote Artemesiaa 3-3-2017 07:14 PM
Mungkin tu le resia mee rebus dia jadi sedap  Lagi pun orang niaga ni mana nak basuh sayur selai2 selalu basuh whole bunch gi tu terus potong.

Lihat semua komen(59)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

26-2-2024 03:22 AM GMT+8 , Processed in 0.090462 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top