CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Malas Turun Kereta, Pemandu Sanggup Pandu Masuk Ke Dalam Kedai

16-6-2017 01:06 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5246| Komen: 25

Description: Nak beli sebungkus kerepek kentang dan sebotol minuman yogurt, tapi malas berhentikan kereta, seorang lelaki sanggup memandu terus untuk masuk ke dalam sebuah kedai runcit di China.
Nak beli sebungkus kerepek kentang dan sebotol minuman yogurt, tapi malas berhentikan kereta, seorang lelaki sanggup memandu terus untuk masuk ke dalam sebuah kedai runcit di China.


Memetik laporan People's Daily, kejadian tersebut telah dikongsikan menerusi twitternya hasil rakaman kamera keselamatan kedai di Zhenjiang di wilayah Jiangsu. 



Paparan video jelas kelihatan ketika kejadian, pekerja dilihat dalam keadaan terkejut sambil berlari ke arah kereta berkenaan sebaik ia berhenti di dalam kedai itu.


Kemudian dilihat dia menyerahkan beberapa barangan dari rak kedai itu sebelum mengambil wang dan memulangkan baki kepada pemandu terbabit.

Tindakan pemandu itu mengundang pelbagai reaksi di kalangan netizen. 

Ada yang membuat andaian pemandu itu tidak mahu keluar dari kereta kerana hujan dan masa itu sudah agak lewat.

Namun bagi pengguna Twitter Ahas OConnor pula berpendapat: “Dia patut diberikan ‘A’ kerana amat kreatif!”

Walau bagaimana pun, pekerja kedai tersebut wajar diberi penghargaan atas layanannya yang cukup mesra buat pelanggan yang berperangai pelik itu.- CARI
17

Bagus
20

Marah
17

Terkejut
11

Sedih
14

Lawak
21

Bosan

Friends Rank (100 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote finesse 16-6-2017 01:26 PM
Sekeping gambar pun xde.. :
Quote Artemesiaa 16-6-2017 01:29 PM
Picture please
Quote matchstick 16-6-2017 01:46 PM
bagus nye yg jaga kedai tu..wpun terkejut beruk tetap dilayan mangkuk dlm kereta yg pemalas tu
Quote matchstick 16-6-2017 01:47 PM
boleh bagi idea kpd convenience stores bukak drive thru  je malam2
Quote haryatie 16-6-2017 01:47 PM
x kan la malas smpai tahap tu..
melampau nyaaa
Quote SecretLuv 16-6-2017 02:05 PM
Pemalas betul. Pekerja tu baik hati pulak layan dia. Patutnya suruh dia bawa kereta tu keluar dulu. Takut lain kali dia buat benda yang sama lagi.
Quote Pink_Purple 16-6-2017 02:10 PM

editor cari pun pemalas nak tepek gambar..

harap ada forumer yang tolong tepekkan..

mereka serupa..thread orang dh buka mereka buka lagi,pemalas yang sama
Quote kentel 16-6-2017 02:34 PM

TT mmg malas...dibayar gaji utk ulang berita dgn copy teks sajor..

[youtube]Go16zz73dxk[/youtube]
Quote tagas 16-6-2017 02:41 PM
Siow punye sepet
Quote gigahertz 16-6-2017 02:43 PM
matchstick replied at 16-6-2017 05:47 AM
boleh bagi idea kpd convenience stores bukak drive thru  je malam2

boleh. tapi secawan yogurt RM 10
Quote Artemesiaa 16-6-2017 02:44 PM
kentel replied at 16-6-2017 02:34 PM
TT mmg malas...dibayar gaji utk ulang berita dgn copy teks sajor..

Thank you kentel
Quote gigahertz 16-6-2017 02:45 PM
SecretLuv replied at 16-6-2017 06:05 AM
Pemalas betul. Pekerja tu baik hati pulak layan dia. Patutnya suruh dia bawa kereta tu keluar dulu.  ...

kat malaysia ramai masuk 7-11 engine moto engine kereta x off. kunci dalam kereta
Quote Artemesiaa 16-6-2017 02:48 PM
Elok lak masuknya tu tak de le dilangarnya barang2 dalam kedai.  Tapi tetap perbuatnya salah sebab kedai tak da pun tulis boleh drive true.
Quote lolita737 16-6-2017 03:31 PM
nasib la muat kereta dia nak masuk..
Quote nisako 16-6-2017 03:33 PM
hmmmmmmmmmmm
Quote @pplegreen 16-6-2017 03:44 PM
ngam ngam pulak kete dia masuk kut pintu kedai tu nasib baik tak langgar brg2 dlm tu
Quote qistiena 16-6-2017 03:49 PM
macam nie punye org pun ade ke...
Quote devilito2 16-6-2017 03:52 PM
hahaha... macam2 org dlm dunia ni.
Quote CrowneGlory 16-6-2017 04:05 PM
dasar pemalas....kalau dh berak pun malas cari toilet...apala sgt malas turun dr kereta

Lihat semua komen(25)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

29-2-2024 07:50 AM GMT+8 , Processed in 0.053340 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top