CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

"Pembantu Rumah Saya Macam Setan!" - Aliff Syukri

15-6-2017 10:11 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 54810| Komen: 300|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Panas! Pengasas produk kecantikan Datuk Aliff Syukri, semalam memuat naik beberapa video memaparkan kejadian pembantu rumahnya 'dicekup' kerana kantoi mencuri. Aliff Syukri Terlajak Laris was liv ...
Panas! Pengasas produk kecantikan Datuk Aliff Syukri, semalam memuat naik beberapa video memaparkan kejadian pembantu rumahnya 'dicekup' kerana kantoi mencuri.


Menerusi video itu, kelihatan Aliff sedang memarahi dua pembantu rumahnya yang dipercayai cuba melarikan diri. 


Foto: IG Aliff Syukri

Jelas Datuk Terlajak Laris itu sangat kecewa dengan tindakan pembantu rumahnya yang berasal dari Indonesia itu selepas didakwa mencuri tudung dari kain sutera bertatahkan batu Swarovski yang dibeli dari Itali milik isterinya.

"Saya dah bagi bermacam-macam kemudahan, baju raya, duit raya, duit belanja untuk anak-anak dia.

"Saya harap jangan ada yang terkena dengan bibik ni," tulisnya di Instagram.

Selain beberapa pakaian lain yang turut dicuri, mereka juga didakwa mencuri wang RM100.



Siapa tak berang jika orang dipercayai membuat onar, kan? Disebabkan itu, Aliff bertegas melaporkan perkara itu kepada pihak polis.

Bagaimanapun, pagi ini Aliff memuat naik sebuah lagi video untuk memberi penjelasan mengenai kejadian semalam.


Foto: TV Terlajak Laris

Dalam video berkenaan, Aliff memaklumkan semuanya telah selesai dan pelaku sebenar sudah dikuarantin sementara, Fitri (salah seorang pembantu rumah yang dimarah sebelum itu) terbukti tidak bersalah.

Menurut Fitri, dia tidak tahu-menahu perbuatan rakannya yang mencuri dan mahu mengaburkan diri itu.

"Saya cari tudung Datin semalam, tapi tak jumpa.

"Dan saya yang kena marah sebab sayalah tukang gosok tudung itu," katanya.

Tuan rumah dah bagi macam-macam kemudahan, tapi itu balasan dia, ya? Apapun, sabar sajalah Datuk. - CARI
31

Bagus
23

Marah
27

Terkejut
25

Sedih
29

Lawak
32

Bosan

Friends Rank (167 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Bujat 14-6-2017 12:20 PM
Rasain lorr
Quote MissVixen 14-6-2017 12:28 PM
Sepupu trisna?
Quote she 14-6-2017 12:29 PM
Fuhhhh bagus Dato...gitu cara nk ngajor

Dato dah siap tamparin kah awal tadik hahahaha bibik siap pegang pipi

Bini dato cool nauuuuuu..kalau macik...harus macik silambam itu bibik
Quote merahrose 14-6-2017 12:30 PM
real ke ?
Quote umbut 14-6-2017 12:33 PM
Indon ni x sedar diuntung... Diorang ni memang suka mencuri... Kalau nak sangat mintak ler baik2.. Dasar indon brengsek..
Quote chacon 14-6-2017 12:34 PM

aku rasa amah2 tu otw  nak balik beraya dikampung halaman. jadi mestilah perlukan duit. baru nak bermewah2 dilebaran ni sekali terkantoi la pulak kena spotcheck



Quote neve4881 14-6-2017 12:38 PM
amagahhh...sampai buat fb live ke???
Quote Rainrein 14-6-2017 12:39 PM
Indon x sedar diuntung. Dapat majikan baik pun still buat perangai. Rasa macam dtl ni baik ngan bibik bibik dia sebab penah tertengok vid orang gaji dia pun bukak puasa sekali semeja dengan dia. Tapi tu a kalu dah memang perangai jahat, cemana baik orang treat pun still dibalas dengan tahik.
Quote estrelle 14-6-2017 12:40 PM
Trisna sila dtg membekap geng2 cuols ni ya
Quote dinopower 14-6-2017 12:40 PM
sepupu trisna nih
Quote babyucuck 14-6-2017 12:48 PM
Padan muka indon maid tu.  Indons are indons never grateful and penipu
Quote siputsedut 14-6-2017 12:49 PM
Aku rasa kalu mintak elok2 mesti shahida bg punya..nak2 alif tu suka humblebrag..mesti dia nak je letak kt fb ig dia..dia sedekah tudung kt bibik....
Quote DahliaTan 14-6-2017 12:50 PM
Annoyingnya pakcik ni
Quote helicornia 14-6-2017 12:52 PM
huii bahaya ni dato', tu baru tudung lepas ni kang abis duit brg kemas silap2 dia panggil geng ikat sume org n rompak
Quote Aduradura 14-6-2017 12:52 PM
Edited by Aduradura at 14-6-2017 12:55 PM

Sorang lagi personality  showing true kaler di bulan ramadhannnn kah mohon bersabar yachhhhh...
Quote fizamn 14-6-2017 12:52 PM
mcm berlakon ajeeeeee.... taupun dia prank maid dia nak nampak real...
Quote kiyudi 14-6-2017 12:53 PM
drama....next
Quote chinta89 14-6-2017 12:58 PM
geng trisna!
Quote makton 14-6-2017 01:01 PM
maid tu siap selak2 kain jubah toklip tu..

Lihat semua komen(300)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

26-2-2024 03:46 AM GMT+8 , Processed in 0.118147 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top