CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Ini Yang Harus Dilakukan Oleh Wanita Bila Suami Kantoi Curang

9-5-2017 03:36 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 12484| Komen: 53|Original author: Oleh: Adib Za

Description: Siapa pun tak mahukan pasangan mereka berselingkuh atau pun pasang kayu tiga di luar.

Siapa pun tak mahukan pasangan mereka berselingkuh atau pun pasang kayu tiga di luar. Dan sikap curang dengan pasangan inilah dipercayai menjadi antara penyebab utama putusnya sesebuah hubungan percintaan.  


Namun, sebagai wanita, apa yang anda harus lakukan bila mendapati pasangan anda berlaku curang? Yang pastinya, elakkan melakukan pelbagai perkara yang boleh merosakkan diri dan juga masa depan anda. 

Jadi di sini, terdapat 3 cara utama yang patut dilakukan ketika mendapati pasangan anda sedang berselingkuh dengan wanita lain di luar sana, seperti yang dipetik dari lifehack.org:


1. Putuskan sahaja

Pilihan utama adalah memutuskan hubungan dengan si dia yang curang. Ini kerana tiada lagi kepercayaan yang boleh diletakkan kepadanya, malah penipuan demi penipuan bakal anda hadapi sekiranya masih kekal sebagai pasangan. 

Ya, inilah cara terbaik dan cubalah bina hubungan baru yang lebih sihat.


2. Terapi 

Merupakan pilihan kedua buat wanita yang menghadapi pasangan selingkuh. Anda dan pasangan harus setuju untuk membuat temu janji dengan pakar kaunseling. 

Melalui cara ini, mungkin hubungan masih boleh dipertahankan dan menyedarkan kesalahan si dia. 

Foto: Carian internet
3. Rehatkan diri

Inilah cara paling sering dilakukan wanita bila menghadapi pasangan yang curang. Mereka akan memilih untuk menenangkan diri, menyendiri dan akhirnya dapat menghadapi kenyataan. 

Ketika inilah wanita boleh fikir masak-masak adakah mereka masih memerlukan pasangan itu atau sebaliknya? - CARI 
17

Bagus
16

Marah
20

Terkejut
28

Sedih
17

Lawak
30

Bosan

Friends Rank (128 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mirandanicky1 9-5-2017 05:16 PM
Aku dulu buat yg ketiga.. slps tu aku maafkan suami beri peluang kedua. Dia betul2 tinggalkan perempuan tu dan berubah. Kalau buat lagi sekali no more chance babaiiii wa gerak dulu.
Quote siskepoh 9-5-2017 05:44 PM
g matilah. sekali curang memang baibai lah. kesah plak, go die
Quote mbhcsf 9-5-2017 09:47 PM
4. doalaa...tu yg citer rangka ayam tu ....ambik iktibar ...

Quote Allthatnana 9-5-2017 10:33 PM
Hmmm smoga terpelihara drpd anasir mncurangi dan  dicurangi..
Quote husie91 9-5-2017 11:12 PM
mirandanicky1 replied at 9-5-2017 05:16 PM
Aku dulu buat yg ketiga.. slps tu aku maafkan suami beri peluang kedua. Dia betul2 tinggalkan peremp ...

Awak ni isteri lelaki yg pujuk isteri dengan rangka ayam tu ke    
Quote fuyupoktek 9-5-2017 11:27 PM
Bg peluang kedua. Tp sbnrnye percayalah men never appreciate second chance
Quote dusunmind 10-5-2017 12:57 AM
Aku pun buat yg ketiga.  Kmdn beri peluang kedua. Tp still gak dgn tabiat tu.  Tp last last aku minta cerai gak.  Sbb aku ta ble lupa kecurangan dia tu.  Life move on.
Quote mbhcsf 10-5-2017 03:19 AM
fuyupoktek replied at 9-5-2017 11:27 PM
Bg peluang kedua. Tp sbnrnye percayalah men never appreciate second chance

i think sebab tu lah kot guys like Johny Depp wujud sebab falsafah songsang ni ...'duniawi oriented'  sungguh


“if you love two people at the same time, choose the second. Because if you really loved the first one, you wouldn't have fallen for the second.”




mudahnya cinta ye pada lelaki sepert fikrah johny depp ni , now he is in debt kan heavily ...so apakah nilai falsafah ini yg benar , ke? from someone like him? sekali imbas u nilai macam oh oh ye...tapi ...juamng benar iaitu mempertahankan masjid itu yg  dilihat pada taqwa...
Quote cubajaya 10-5-2017 03:36 AM
Let it go...let it go....rehatkan mind
Quote terma2nkondisi2 10-5-2017 05:23 AM
mbhcsf replied at 10-5-2017 03:19 AM
i think sebab tu lah kot guys like Johny Depp wujud sebab falsafah songsang ni ...'duniawi oriente ...

“kalau hang jatuh chenta pada dua wanita pada waktu yg sama, kawen je dua-dua pompuan tu.”
Quote terma2nkondisi2 10-5-2017 05:25 AM
4. Berikan kepada si dia - TAMPARAN WANITA!!!

Quote mbhcsf 10-5-2017 05:51 AM
terma2nkondisi2 replied at 10-5-2017 05:23 AM
“kalau hang jatuh chenta pada dua wanita pada waktu yg sama, kawen je dua-dua pompuan tu.” [/bac ...

may be fikrah Abang jamil okay kot ....tulah Johny Depp Kodiang cakap

heheheh

hahahahahahah

bless u ...
Quote beautifulliar 10-5-2017 11:49 AM
Laki or pmpuan klu mmg sejenis merenyam dilarang2 pn stil tak berubah..tkyah tggu peluang kedua ketiga klo dia nk berubah dia akan berubah seikhlas ati..so pada yg dicurangi tu tepuk dada tnya selera samada nk tggu or nak cabut..yg penting happykan hati sendri tu dlu
Quote cahaya_almas 10-5-2017 02:22 PM
Kantoi setakat msj2 or call leh dimaafkan lg i rasa...tp kalau dh curang smpai tahap detim..lupa tanggugjwb pd keluarga sendiri...n check in smpi hotel...sy rasa tkde istilah peluang kedua lgi...
Quote mawarmatahari 10-5-2017 03:10 PM
Aduyaiiiiiiiiiii
Quote mrizumi 10-5-2017 10:23 PM
Ats dri masing2..
Kalau aku..aku pilih putus kn..sbb kalau bg peluang pun..kte still rasa was2 n syak wasangka sbb dia dh prnh buat..
Quote Piper3 11-5-2017 02:00 AM
blah je.  buat apa nak rayu bagai
Quote myakayina 11-5-2017 04:30 PM
haha..dah bagi peluang pun still mencurang mcm mana tuh? sudahnya, we go to mahkamah syariah jela.. end of story..kepala tak pening, hati tak sakit..
Quote febreze 12-5-2017 01:38 PM
gunting je kot* dia hahahaha

Lihat semua komen(53)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 02:05 AM GMT+8 , Processed in 0.052826 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top