CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Nak Swap Iphone Kononnya, Lelaki Ini Bengang Ditipu Scammer Budak Hingusan

8-5-2017 10:19 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 12184| Komen: 52|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Bukan hanya sekali dua berlaku, malah sudah ramai yang menjadi mangsa penipuan 'scammers'.
Bukan hanya sekali dua berlaku, malah sudah ramai yang menjadi mangsa penipuan 'scammers'.

Bermacam-macam helah yang digunakan penipu ini, segalanya dilakukan semata-mata untuk mendapatkan wang dengan cara yang mudah.


Kali ini melibatkan seorang budak hingusan yang kononnya mahu 'swap phone' atau tukar telefon secara suka sama suka dengan seorang lelaki.

Status yang dimuat naik oleh pengguna Facebook Ezatul Min Ki menyatakan seorang rakannya menjadi mangsa scammer apabila mahu 'swap' iPhone 6 miliknya dengan iPhone 7 milik budak tersebut.

Sudahlah datang dari jauh, bila sampai ke tempat yang dijanjikan, budak tersebut cuba menipu dan mempermain-mainkan lelaki tersebut pula. 


Baca perbualan Whatsapp mereka di bawah.

Disebabkan bengang dengan kelakuan budak mentah tersebut yang tidak mengakui kesalahannya, lelaki itu pergi ke rumah ibu bapanya untuk mendapatkan penjelasan.

Lagi panas bila budak tersebut menyatakan, "Nak tangkap aku tangkaplah,masalahnya aku tak ambil HP kau lah, aku tipu sahaja. Aku pernah skali tipu org tu,pastu org tu datang mintak balik HP tu,aku dah bagi balik HP kat orang tu aku tak buat apa-apa."

Bertambah malang apabila ibu budak hingusan tersebut menyampuk, "Haa tak buat apa-apa," seolah-olah tiada apa salahnya menipu orang. 

Komen netizen yang membaca tentang kisah tular ini:


Sedih bila mengenangkan budak yang masih mentah sebegini pun sudah pandai menipu orang. Bagi anda di luar sana, jadilah lebih berhati-hati dan elakkan diri dari menjadi salah seorang mangsa penipuan sebegini. -CARI

18

Bagus
18

Marah
20

Terkejut
19

Sedih
15

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (107 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote milanhawkin 8-5-2017 10:31 AM
x tahan jawapan makbapak tuuuu...  then no wonder la anak jadi cenggitu...
Quote ffbeauties 8-5-2017 10:35 AM
Elok report je la kecik2 dah berani scam nt dah besar buat2 pakai kopiah tipu duit orang juta juta puloks
Quote adikfatin 8-5-2017 10:43 AM
Mcm something wrong je bdk ni...igt berani sgt, kena gertak sikit dh tkot...makpak pon xpnd jg anak
Quote jue10 8-5-2017 10:48 AM
Yg pelik knp brade tu bengong sgt swap ip6 ng 7. Ko igt sje suka ke blh swap hahaha. Bdk tu mmg kje menipu xheran La. Kita kena La jd bijak supaya x ditipu.
Quote jue10 8-5-2017 10:48 AM
Yg pelik knp brade tu bengong sgt swap ip6 ng 7. Ko igt sje suka ke blh swap hahaha. Bdk tu mmg kje menipu xheran La. Kita kena La jd bijak supaya x ditipu.
Quote jue10 8-5-2017 10:48 AM
Yg pelik knp brade tu bengong sgt swap ip6 ng 7. Ko igt sje suka ke blh swap hahaha. Bdk tu mmg kje menipu xheran La. Kita kena La jd bijak supaya x ditipu.
Quote mawarmatahari 8-5-2017 10:48 AM
1 kluarga mcm tu ke??
Quote prettyuglybabe 8-5-2017 11:06 AM
apasal nak swap hp ek?
tak boleh jual pastu beli baru ke?
pastu konon kesian nak report bagai
Quote AbukRokok 8-5-2017 11:19 AM
sial punya budak... babi punya mak bapak
Quote kenarikelabu 8-5-2017 11:20 AM
Dah tua2 pun bodoh...
Quote beautifulliar 8-5-2017 11:20 AM
Dua2 pentipu ngn hat ditipu sama2 bengong..selayaknya lah
Quote AbukRokok 8-5-2017 11:22 AM
dah besar nanti jadi penipu mcm pemviral signboard kg majidee
kimk punya bangsat
Quote AbukRokok 8-5-2017 11:37 AM
hamboi nak swap je pun suh letak duit dlm pasu..ko ingat dalam citer 007 ke
budak 2000's fefeeling 1980's  
Quote CrowneGlory 8-5-2017 11:37 AM
budak lg... yg salah 100% ttp makbapak dia... tp tgk rupa dgn kawasan perumahan pun menyedihkan
Quote nisako 8-5-2017 11:38 AM
ishhhhhhhhhhhhhhhh
Quote lindarafee 8-5-2017 11:48 AM
Mak Pak buat dek je. Elok rwot je. Bagi pengajaran sikit
Quote leylapple 8-5-2017 11:53 AM
yang ditipu padan muka..

yang menipu mmg dah keturunan penipu...

tu budak lelaki ker budak pompuan berpakaian lelaki?semacam jer rupa
Quote ciwi1166 8-5-2017 12:00 PM
muka nak kena flying kick je rase...
Quote mawar_pink 8-5-2017 12:14 PM
ptt report je..biar bdk n parents bdk ni sedar sket langit tu tinggi rendah...selamba je parent nye pon..

Lihat semua komen(52)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

23-2-2024 07:05 AM GMT+8 , Processed in 0.182082 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top