CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Nahas MH17: Malaysia Airlines Capai Penyelesaian Dengan Keluarga Australia

2-5-2017 05:45 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 2218| Komen: 5

Description: Satu penyelesaian telah dicapai antara Malaysia Airlines (MAS) dengan sebuah keluarga Australia yang terlibat dalam nahas MH17.
Satu penyelesaian telah dicapai antara Malaysia Airlines (MAS) dengan sebuah keluarga Australia yang terlibat dalam nahas MH17.

Memetik laporan The Daily Telegraph, Anthony dan Marite Maslin dari Perth, yang telah kehilangan tiga orang anak Mo, 12, Evie, 10, dan Otis,8, serta ayah Marite, Nick Norris dalam tragedi tersebut telah mencapai kata sepakat dengan syarikat penerbangan itu.

Malaysian Airlines System Berhad, dalam satu emel mengesahkan perkara itu dan menyifatkan ianya adalah satu “penyelesaian yang baik dan sulit”.

“MAS walau bagaimanapun, tidak akan mendedahkan apa-apa maklumat lanjut mengenai saman ini atau mengenai butiran penyelesaian berkenaan kerana menghormati privasi keluarga tersebut. Ingatan dan doa kami sentiasa dengan keluarga dan rakan-rakan yang terjejas, " katanya dalam emel tersebut.

Penyelesaian itu dicapai selepas keluarga Maslin memfailkan saman terhadap syarikat penerbangan itu melalui peguam Colin Biggers & Paisley, Andrew Tulloch.


Saman tersebut telah ditarik balik ekoran penyelesaian itu. Dilaporkan ini merupakan keluarga pertama di Australia yang telah menerima penyelesaian. 

Sekurang-kurangnya 10 keluarga lain di negara itu, masih lagi menunggu pengesahan kes diselesaikan.

Pesawat Boeing B-777 itu dalam penerbangan dari Amsterdam ke Kuala lumpur, apabila ditembak di wilayah Donetsk, Timur Ukraine, pada 17 Julai 2014 mengorbankan kesemua 298 penumpang dan anak kapal, termasuk 44 rakyat Malaysia.- CARI

sumber : FMT


13

Bagus
15

Marah
22

Terkejut
23

Sedih
18

Lawak
24

Bosan

Friends Rank (115 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote tripleid 2-5-2017 09:25 PM
mas mmg miracle.kena saman dgn beratus2 famili dlm dua trejedi besar bturut2 pn masih x bangrap2
Quote cheergirlz 2-5-2017 10:09 PM
bgs lah tue....
Quote kentel 3-5-2017 09:34 AM
apa penyelesaian isu ni??? gomen takde buat further action ke? hmmm
Quote system_failure 3-5-2017 10:33 AM
Tak fhm. Apa salah mas?

Bukan ada technical failure pun, pilot juga ok dan follow pandu arah atc.

Laluan yg sama juga digunakan oleh sia dan air india dlm jarak beberapa minit je.
Quote -electrifying- 3-5-2017 05:19 PM
salah MAS ke? knapa lak nk saman?

Lihat semua komen(5)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-5-2024 11:47 AM GMT+8 , Processed in 0.045353 second(s), 34 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top