CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Pulihkan Semangat Dari Kutukan Status Janda, Datuk Vida Bawa Diri

12-4-2017 04:10 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 18970| Komen: 84|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Mungkin dirundung perasaan sedih dan kecewa selepas kembali memegang status janda untuk kali ketiga, Datuk Vida memutuskan untuk membawa diri dengan bercuti selama 10 hari di luar negara bersama dua a ...
Mungkin dirundung perasaan sedih dan kecewa selepas kembali memegang status janda untuk kali ketiga, Datuk Vida memutuskan untuk membawa diri dengan bercuti selama 10 hari di luar negara bersama dua anaknya. 




Memetik mStar Online, Datuk Vida atau nama sebenarnya Datuk Seri Hasmiza Othman berbuat begitu kerana mahu menenangkan fikiran yang kacau sambil mencari kekuatan baru selepas tewas di alam perkahwinan yang hanya mampu bertahan selama lebih kurang tiga tahun itu.

"Saya berada di luar negara bersama Cik B (Nur Edlynn Zamileen Muhammad Amin) dan Kacak (Muhammad Eric Zacquan) untuk tenangkan fikiran," katanya menerusi aplikasi WhatsApp kepada mStar Online.


Foto: IG Datuk Vida

Bagaimanapun, Datuk Vida enggan mengulas lanjut mengenai lokasi percutiannya.

"Biarlah rahsia," katanya.

Terdahulu, Mahkamah Syariah Ipoh mengesahkan Datuk Vida dan bekas suami Fairuz Ahmad Zainuddin bercerai talak satu pada 7 April lalu.


Foto: mStar Online

Menerusi sumber rapat Datuk Vida, dia kini dipercayai berada di China atas urusan perniagaan dan pada masa sama bercuti bersama keluarganya.

"Datuk Vida sekarang ada di China. Dia pergi ke sana untuk urusan perniagaan dan bercuti sekali dengan Kacak dan Cik B. Selepas ini kami mungkin akan bercuti bersama ke Jepun atau Iceland.

"Dia sudah beri kasih sayang dan kemewahan tapi tak sangka ianya berakhir begitu," katanya.

Wah, sampai ke tanah besar Datuk Vida bawa diri. Apapun, semoga Datuk Vida kuat semangat dan kembali ceria seperti sebelum ini. - CARI

23

Bagus
22

Marah
26

Terkejut
15

Sedih
26

Lawak
26

Bosan

Friends Rank (138 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote harrypoter 12-4-2017 04:33 PM
cantik pula dia buat muka serius mcmtu
Quote myakayina 12-4-2017 04:33 PM
sian tok vida.. bertabahlah.. happy2kan diri dgn anak2 je..
Quote chinta89 12-4-2017 04:36 PM
dipercayai berada di China atas urusan perniagaan


poduk2 dia dtg dari sanakah??

sb kat mesia xde nmpk kilang dia kan...
Quote mirandanicky1 12-4-2017 04:54 PM
Jgn putus asa sila cuba lg ya dsv
Quote Themilo 12-4-2017 04:58 PM
anak-anaknya tak sekolah ke? bila dah terlampau kaya, sekolah pun dia tak heran lagi sisthur..
Quote myakayina 12-4-2017 05:02 PM
Themilo replied at 12-4-2017 04:58 PM
anak-anaknya tak sekolah ke? bila dah terlampau kaya, sekolah pun dia tak heran lagi sisthur..

kan sis..tak pun panggil teacher mengajar di rumah.. atau private school.. nak cuti lantak pi lah dah bayar fees mahal2 pun kan..
Quote Awindlike 12-4-2017 05:16 PM
Takziah. Stay strong.
Quote matchstick 12-4-2017 05:38 PM
gi china tenangkan fikiran ke gi cari produk2 baru utk repackage, buh nama brand dia n jual mahal2 pastu claim hasil r&d selama doploh tahun  
Quote Eskayhsd 12-4-2017 06:06 PM
semoga dieprmudahkan segala urusan dan diberi ketenangan hati..
Quote kukulangau 12-4-2017 06:14 PM
Sure ke lepas ni tak dapat yang lebihkurang sama?
Quote VuJiE 12-4-2017 07:02 PM
semoga tenang
Quote guesswho09 12-4-2017 07:48 PM
Themilo replied at 12-4-2017 04:58 PM
anak-anaknya tak sekolah ke? bila dah terlampau kaya, sekolah pun dia tak heran lagi sisthur..

international school kot
most of international schl tgh cuti
mcm anak i skrg ni
spring break
Quote DeeHanania 12-4-2017 07:57 PM
Ok laa tu,cuti bersama gan anak2...
Quote ronapink 12-4-2017 11:00 PM
frust orang kaya ada ubat dia..

kita frust dok menonggeng dlm bilik je la
Quote sayawifenikmie 12-4-2017 11:12 PM

dah dah la mengeletis datuk vida .. meniaga lah macam orang2 lain meniaga ...  marketing strategy yg lain ..... yg tak mengeletis


kahwin .. jaga air muka suami ...


kesian jugak .... duit tak mampu membeli kebahagian dan ketenangan hati.
Quote Leo_Gurlz 12-4-2017 11:16 PM
Tabahlah dsv. daah kaya harta banyak layan anak2 jee senang hati.
Quote MissVixen 13-4-2017 12:55 AM
Aiyoo. Produk china ke. Benda2 makan dan sapu muka ni, takut la. China ni hebat bab ciplak janji untung. Susu bayi pon diorang sanggup angkut beli pakai luggage dari hong kong ke tanah besar sebab ragu dengan ketulenan susu sendiri. Dah la pampers pon recycle busuk2.
Quote haryatie 13-4-2017 07:59 AM
bertabah laaa..
tp ada duit berkepuk..untung laaa
boleh bercuti pegi mana nak pegi
kumpul semangat baru dn tenangkan fikiran..
kalau miskin mcm aku puas nak memujuk hati sendiri
serabut  nak pikir mcam mana nak survive segalanya nak tanggung sendiri dgn duit yg seciput
makan bulan, tahun..baru redha dn pasrah..
Quote hybridity 13-4-2017 08:37 AM
semoga mendapat kedamaian

Lihat semua komen(84)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

30-5-2024 11:52 PM GMT+8 , Processed in 0.049921 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top