CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Bukan Hanya Untuk Cantik, Botox Kini Dilaporkan Mampu Merawat Depresi

10-4-2017 04:23 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 2848| Komen: 6|Original author: Oleh: Adib ZA

Description: Pelbagai jenis ubat-ubatan yang dicipta untuk merawat penyakit atau masalah depresi.

Pelbagai jenis ubat-ubatan yang dicipta untuk merawat penyakit atau masalah depresi. Terbaru, memetik laporan CNN, Botox yang sering digunakan untuk tujuan kosmetik berupaya menjadi ubat penyembuh depresi. 


Dikatakan penggunaan Botox dengan dos yang kecil mampu memaparkan efek atau kesan seperti ubat anti-depresi biasa yang dijual di pasaran. 

"Kami optimis dengan data dan potensinya terhadap orang dewasa yang mengalami gangguan depresi akut.

"Kami mempunyai perancangan untuk melanjutkan penelitian ke program tahap ke-3 dalam mencari pilihan potensi perubatan baru bagi pesakit," ujar David Nicholsan, ketua penyelidik di Allergan. 


Dilaporkan pada tahun 2016 sahaja Botox memberi keuntungan USD2,78 juta atau bersamaan RM12.34 juta, namun Allergan, sebuah organisasi farmasi yang beribu pejabat New Jersey terus menguji Botox untuk tujuan perubatan yang lain.

Antaranya termasuklah migrain, peluh berlebihan pada bawah lengan dan sakit saraf. Sebelum ini Botox dengan dos yang tinggi gagal merawat depresi, namun baru-baru ini apabila dos diberikan berkurangan, ia dilihat memberi sinar baru kepada fungsi Botox dalam menangani penyakit depresi ini. - CARI

Foto: Carian Internet
18

Bagus
14

Marah
12

Terkejut
8

Sedih
11

Lawak
12

Bosan

Friends Rank (75 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cik-jaja 10-4-2017 06:12 PM
kenapa nk botox bagai
Quote siskepoh 10-4-2017 06:13 PM
makin ramai la yg berbotox bila dengar ni, hahaha
Quote Artemesiaa 11-4-2017 12:24 PM
Ya le tu kalau muka dah nampak elok sikit stress pun boleh hilang seketika kekdahnya
Quote mirandanicky1 12-4-2017 04:57 PM
Wahhh alasan yg bagus nk botox ni
Quote swimswim 7-5-2017 09:35 PM
ee huduhhhh bengkak sana, bengkak sini
Quote vincent413 9-6-2017 02:23 PM
【💎LA'SOUL- SKIN CARE KNOWLEDGE💎】
JERAWAT yang besar dan bernanah terutamanya membuatkan kita rasa tak yakin dengan penampilan kita sendiri.Mula la tangan gatal jer cubit cubit lepas tu ambil jarum..picit dengan kuku...kemudian keluar darah..Kemudian bila kering ada kesan kuping..tangan gatal lagi tarik kesan kuping tu dengan tangan.
Kenapa picit jerawat dengan kuku atau jari menyebabkan berparut? Jawapannya ialah kerana jari kita tidak bersih serta mengandungi kuman terutamanya pada kuku.Jerawat tersebut akan dijangkiti kuman dan akhirnya tinggalkan parut kehitaman di muka

===============================================

****CARA PICIT JERAWAT TANPA PARUT****
✅ Pastikan tangan dicuci menggunakan sabun antibakteria dan kuku mestilah dipotong supaya tak mencederakan kulit muka, juga dapat mengelakkan kuman daripada menjangkiti kawasan luka jerawat dan dapat mempercepatkan penyembuhan luka jerawat.
✅ Gunakan sarung tangan semasa memicit jerawat atau sekurang kurangnya melapik tangan dengan tisu untuk elakkan kemungkinan luka pada kulit
✅ Tanggalkan make up di muka dan cuci bersih dengan pencuci muka.Ini untuk megelakkan bakteria daripada luar terus masuk kedalam kulit
✅ Steamkan muka beberapa minit pada wajah bagi membuka liang pori dan juga memudahkan jerawat dibersihkan
✅ Picit jerawat dengan mengenalpasti mata jerawat,keluarkan isi jerawat kemudian lapkan dengan tisu bersih.Jangan picit gunakan jari dan kuku.
✅ Selepas jerawat selesai dipicit,sapukan sedikit lotion dibahagian jerawat tersebut bagi mempercepatkan luka kering dan cepat sembuh.

======================================

***CARA YG PALING CEPAT, MUDAH DAN BERKESAN ADALAH BELI BASIC SET LA'SOUL KITA!!!  
***Hanya 3 item dlm Basic Set La'soul Skincare mampu merawat kulit wajah.
@secret Hydralift O2 cleansing foam
@diamond White Hydration Sleeping Mask
@magic Makeover QQ Cream.
HANYA 2MINGGU SAJA, ANDA AKAN NAMPAK PERUBAHAN KAT MUKA U SENDIRI!!!  
***CEPAT BERTINDAK, CEPAT DAPATKAN RESULT YG AWESOME~!!!
***SESIAPA WHATSAPP SAYA AKAN MENERIMA FREE GIFT SPECIAL JUGA~!!!

++++WhatsApp/Wechat: 011-5673 5578
https://www.facebook.com/LaSoul-Malaysia-1392029000859071/

Lihat semua komen(6)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

24-2-2024 01:59 AM GMT+8 , Processed in 0.042202 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top