CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Dipaksa Pakai Seperti Jururawat, Sebelum Kena Liwat

7-4-2017 11:49 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 17108| Komen: 98

Description: Pemimpin sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) di sini mendakwa diliwat ketika mendiami sebuah rumah kebajikan yang menempatkan penghuni di kalangan budak lelaki di Durian Daun di Melaka.
"Saya tidak malu untuk menyatakan mengenai kejadian diliwat itu, malah tiga yang lain turut menerima nasib sama."

Demikan dakwaan Muhammad Khairul Hafiz yang merupakan Presiden Pertubuhan Kebajikan dan Sosial (Perbak) berhubung dirinya dipaksa berpakaian umpama jururawat sebelum didera secara seksual.


Memetik laporan mstar, pemimpin pertubuhan bukan kerajaan (NGO) tersebut mendakwa kejadian menjijikan itu berlaku ketika dia mendiami sebuah rumah kebajikan yang menempatkan penghuni di kalangan budak lelaki di Durian Daun di Melaka. 

Tambah beliau, kejadian turut melibatkan petugas rumah kebajikan itu berlaku antara 1999 dan 2004 dan salah seorang mangsa yang dikenali sebagai Anbarasu kini berubah menjadi pondan dan menetap di Ipoh.

"Penghuni yang menjadi mangsa terpaksa mendiamkan diri selepas aduan kepada pengurusan rumah kebajikan itu tidak dapat mengambil sebarang tindakan susulan kekurangan bukti, kecuali beberap kes yang mendapat perhatian." 


Menurutnya, selepas lima tahun mengumpul bukti beliau dapat merujuk kejadian itu kepada seseorang yang berkuasa di Putrajaya yang mahu mendengar masalahnya.

Kata Muhammad Khairul, beliau akan membuat laporan polis di Putrajaya pada Jumaat demi memperjuangkan hak bekas penghuni dan mereka yang menetap di rumah kebajikan itu.- CARI



12

Bagus
12

Marah
25

Terkejut
21

Sedih
21

Lawak
31

Bosan

Friends Rank (122 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote catalina 7-4-2017 12:21 AM
Banyak tul kes seksual di melaka ni
Quote WhiskeyScotch 7-4-2017 12:28 AM
I baru nak comment serious tapi bila tengok gambar dekat bawah tu terus I tergelak. Bengonglah gambar hiasan.

Pity the victims. Moga ada keadilan yang saksama buat kalian semua.
Quote gagakbiru 7-4-2017 12:30 AM
Melaka lagi
Quote chazey 7-4-2017 12:30 AM
Edited by chazey at 7-4-2017 12:32 AM

Kudos untuk abang ni sebab berani bersuara.

Semoga keadilan dapat ditegakkan.

Memang banyak kes abuse di rumah2 kebajikan dan ramai mangsa memilih untuk berdiam diri daripada bersuara kerana malu dan tidak mendapat sokongan orang terdekat seperti pengalaman2 forumners mangsa sexual abuse samada rogol, cabul mahupun liwat (oleh ahli keluarga/kenalan seperti senior di asrama) tidak kira lelaki atau perempuan. Malang sekali kerana predators yang abuse meka hidup aman2 hingga ke saat ini sedangkan meka trauma seumur hidup.

Jadi akak tahu bukan mudah untuk abang ini finally buat keputusan bersuara menuntut pembelaan.

Kudos, lagi sekali.
Quote mirandanicky1 7-4-2017 12:33 AM
Mulanya serius nk marah..tgk gambar rasa nk gelak..sorryyyy
Quote Kahla 7-4-2017 12:37 AM
X boleh blah btol gambo.....x jadik nak kesian jd tergelak plak
Quote cucuksitu 7-4-2017 12:39 AM
akhirnya @dinopower  bukak mulut. tapi kesihan taw member dia, siang @namirulmukminin , malam jadi sutun anburasa.

Quote RatuDunia94 7-4-2017 12:47 AM
Amboi fetish male nurse gitu..
Quote PongKang 7-4-2017 12:57 AM
kesiannya budak2 kene liwat... bangsatnya warden! harap mampus kene panah petir
Quote aleesyasofia 7-4-2017 01:03 AM
kes nie mngingatkan pd iols movie korea yg tjuknya silenced.. movie nie based on true story.. budak2 oku (pekak dan bisu) dirogol, diliwat oleh pngetua ckgu di sekolah khas tue smpaikn diaorg xdpt pmbelaan.. bila movie nie kuar baru la kes dibuka blik dan si pelaku dikenakn hkuman..
Quote tiang@pi 7-4-2017 01:31 AM
takziah lah pada mangsa...
Quote hanisbunny 7-4-2017 02:16 AM
kesiannye...btw, mane diorg dpt baju nurse?
Quote ohnoLia 7-4-2017 02:26 AM
Omg. So alarming ye. Generasi sekarang klu dera ragging abuse sampai tahap meliwat?.  Like boys to boys?
Jadi lelaki pun x selamat ye?..  klu dulu dgr cerita cuma basuh kan baju.ketuk ketampi. Tekan tubi only well hmm.walau terdera but jadikan budak2 ni lebih fit and well built fiziknya..
Tp klu melibatkan seksual ni. Hmmm tak boleh nak imajin and fikir.. way too much...
Quote FanTasyCreaTioN 7-4-2017 03:32 AM
kenapa lah nak bgtau dulu sblom membuat laporan dan kes d siasat
Kata Muhammad Khairul, beliau akan membuat laporan polis di Putrajaya pada Jumaat.
tentu-tentu nya pemangsa kalau dah dapat tau awal-awal ..
tentu akan sedaya upaya mengugut yang masih terpaksa menetap dalam rumah kebajikan tu untuk mendiamkan diri


Quote GigaMom 7-4-2017 03:34 AM
Mesti mangsa2 sgr terdera fizikal dan mental.
Semoga pelaku dibawa ke muka pengadilan
Buat liputan besar3an
Bagi hukuman setimpal
Sebagaj amaran kepada pelaku2 yg masih aman2 bersembunyi diluar sana
Quote syadq 7-4-2017 03:36 AM
Nurse kena injek dengan warden  
Quote ronapink 7-4-2017 04:48 AM
babi sangat waden yang buat keje xsenonoh tu..
Quote ronapink 7-4-2017 04:49 AM
catalina replied at 7-4-2017 12:21 AM
Banyak tul kes seksual di melaka ni

dulu2 kan, kes dimulai oleh bekas K.Menterinya..
Quote skinsandstars 7-4-2017 04:56 AM
Siannya. Macam cerita bertajuk sleepers yang brad pitt blakon zaman dia moda2 dulu.

Power bro brani mati ngaku kena liwat, speak for other victims and nak buat laporan. Smoga justice is with you.

Lihat semua komen(98)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-5-2024 05:45 AM GMT+8 , Processed in 0.062512 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top