CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Antarabangsa Lihat artikel

Digugurkan Dari Juri MLM 2017, Najip Ali Akhirnya Mohon Maaf Hina PM

6-4-2017 04:13 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 18111| Komen: 149|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Sebelum ini personaliti popular Singapura, Najip Ali telah memberi komen negatif terhadap pemimpin negara Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak.
Sebelum ini personaliti popular Singapura, Najip Ali telah memberi komen negatif terhadap pemimpin negara Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Susulan isu tersebut, Najib dan rangkaian Channel 5 Mediacorp Singapura telah memohon maaf secara terbuka.

Foto: Astro Gempak
Kementerian Luar, dalam satu kenyataan berkata kepada Berita Harian, "Kerajaan Malaysia berharap perkara sebegini tidak akan berulang pada masa hadapan tatkala Malaysia dan Singapura sedang giat berusaha untuk meningkatkan lagi hubungan dua hala ke tahap yang lebih tinggi demi manfaat bersama."

Sebelum ini, dalam rancangan 'OK Choppe', Najip Ali  diminta melengkapkan tajuk berita berkaitan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, yang dikurangkan satu perkataan iaitu 'Najib slams... for threatening Malaysia progress' dan perkataan yang tertinggal itu adalah 'fake news'.


Namun, dia telah menyambung ayat tersebut dengan kata-kata yang menghina dan merendah-rendahkan pemimpin negara. 

Foto: Malaysiagazette.com
"Saya sedar betapa saya tidak sensitif dan (tidak) berhati perut. Saya ingin memohon maaf kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak. Saya merayu agar beliau, penonton dan rakan-rakan memaafkan saya," kat Najip kepada mStar Online.

Gara-gara itu, Najip Ali digugurkan daripada menjadi juri tetap program Maharaja Lawak Mega (MLM) 2017. Dia akan digantikan dengan juri lain yang akan diberitahu kelak.

Jadikan ini sebagai pengajaran kepada semua agar lebih berhati-hati dalam mengeluarkan kata-kata. -CARI
39

Bagus
30

Marah
12

Terkejut
26

Sedih
29

Lawak
20

Bosan

Friends Rank (156 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dinopower 6-4-2017 12:39 PM
wpun bijan byk issue.... tp aku pun taknak negara lain menyibuk mengutuk.....
jaga negara masing2 la....  cuba kritik pemimpin singapore skali nengok cc @dcruins
Quote cucuksitu 6-4-2017 12:46 PM
sutun ctos p1wimax tak support sutun sinpork ka???

Quote CiliPadiSedap 6-4-2017 12:47 PM
zin ali cmne abg dia?
Quote Changa 6-4-2017 12:52 PM
bapok2 gayah jah cepat sentap dengan joke
bosan nya hidup korang wajib serious sepanjang masa jah
Quote brownstone 6-4-2017 12:57 PM
Serve them right...i don't like Najib Razak either..tapi Singapore byk pulak masa nak sibuk hal rumahtangga org. Shame.

Walaupun format rancangan tu mmg teka perkataan headline yg hilang tapi penerbit rancangan mmg otak sebesar kacang bila pilih headline libat nama PM Najib.

Somesay Msia & Singapore are like brothers tapi since dah lama berpisah, we better move on. Singapore tolong jgn dtg JB utk shopping, don't buy our water, pasir etc....imagine u just an island like Maldives, terpisah dr tanah besar berkilo meter jauhnya..buat hal sendiri k. Stop depending on Msia.
Quote finding 6-4-2017 01:02 PM
x best la MLM takde najip ali.
Quote Voyagers 6-4-2017 01:02 PM
brownstone replied at 6-4-2017 12:57 PM
Serve them right...i don't like Najib Razak either..tapi Singapore byk pulak masa nak sibuk hal ruma ...

peniaga dekat johor perlukan warga negara singapura
Quote zaetis 6-4-2017 01:04 PM
lagu khas untuk pemimpin kami melayu untuk najib ( saye dah ade IC BIRU)

najib oh najib

alangkah haibat mu

ummah  mu maju

dan juga bermutu

pemimpin mu agong

siapa gerangan

najib oh najib

pilihan tohan
Quote myakayina 6-4-2017 01:10 PM
sapa ganti dia utk MLM?
Quote dcruins 6-4-2017 01:21 PM
Edited by dcruins at 6-4-2017 01:22 PM

Takat bayaran jadi juri Maharaja Lawak apa laaa sangat berbanding apa yg sotong ni dapat kat negara Dollar dia, "bangsa terkaya" laaaa kata kannn di Temasek, apa barang cari makan kat negara 3rd world di mata mereka...ooopps.   
Quote gede-bab 6-4-2017 01:36 PM
terlajak feri boleh gostan...ni padah terlajak kata2...
Quote gede-bab 6-4-2017 01:38 PM
luna maya bintang porno pun patut dibuang....
Quote dodolgemok 6-4-2017 01:46 PM
Pondan lorong sentap je jadikan benda ni isu besar. Anyway mlm mmg smpah pon, so xperlu risau
Quote monreyes 6-4-2017 01:49 PM
bila rakyat sendiri pun kutuk pemimpin secara terbuka..
mcm mana rakyat luar nak respect...
black list je najip tu..org malaysia pun pandai juga bagi komen
Quote mzzenma 6-4-2017 01:50 PM
meolls layan juga mlm ni kalau larat nak buka mata..light entertainment gitu
rasanya nothing offensive pun..semua serba nak sentap
Quote lostnfaun 6-4-2017 01:52 PM
Alah tak best takde najib ali dlm MLM.. suka cara dia bg komen.. nampak ada isi & educated person..
Quote dcruins 6-4-2017 01:55 PM
Apa tak kecut Anandha Khrisnan, wanted dahhh kat India......

tinggal cari jalan macamana nak serah secara sah jerrr dari jurisdiction M'sia & India, Anandha tak ikut ke piii Lawatan rasmi gomen M'sia ke  India baru2 ni......takut ke???


----------------

http://www.moneycontrol.com/news/business/markets-business/aircel-maxis-cbi-for-more-steps-to-bring-malaysian-accused-to-2253425.html

Apr 05, 2017 08:58 PM IST  | Source: PTI
                        Aircel-Maxis: CBI for more steps to bring Malaysian accused to

The CBI today told a special court here that more steps are needed to be taken to secure the presence of Malaysian nationals T Ananda Krishnan and Augustus Ralph Marshall in the Aircel-Maxis deal case as arrest warrants against them have been pending.
Quote fulusss 6-4-2017 01:57 PM
PM die tak usik pulak...

memang patut pun ambik tindakan
Quote Madel 6-4-2017 01:58 PM
Bodo nya lahai..
So moral of the story..nitezen boleh hencap maki hamun PM tpi orang luar is a no no no..

Lihat semua komen(149)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

26-2-2024 03:25 AM GMT+8 , Processed in 0.087583 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top