CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Selepas Pembedahan, Wanita Paling Gemuk Dunia Hilang 100 Kilogram

10-3-2017 12:01 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5626| Komen: 32

Description: Doktor di India hari ini mengesahkan, wanita warga Mesir yang dipercayai individu paling gemuk di dunia berjaya menjalani pembedahan menurunkan berat badan dan kini hilang lebih 100 kilogram.
Pakar perubatan di India hari ini mengesahkan, wanita warga Mesir yang dipercayai individu paling gemuk di dunia berjaya menjalani pembedahan menurunkan berat badan dan kini hilang lebih 100 kilogram. 


Memetik laporan BBC, Eman Ahmed Abd El Aty, yang berat badannya mencecah 500 kilogram sebelum ini, tidak pernah meninggalkan rumahnya di Mesir selama lebih dua dekad sehingga beliau tiba di bandar ini bulan lalu untuk menjalani pembedahan bariatrik.

Jurucakap Dr Muffazal Lakdawala yang mengetuai rawatan ke atas Eman Ahmed berkata, berat wanita Mesir berusia 37 tahun itu kini kurang 400kg berbanding ketika tiba di bandar itu pada awal Februari lalu. 

"Eman kehilangan lebih 100kg berat dan akan kehilangan berat badan secara beransur-ansur setiap hari menerusi semua rawatan dan sokongan." 

Warga Mesir itu dipercayai masih menjadi wanita paling berat di dunia, mengatasi warga Amerika Syarikat Pauline Potter, yang mempunyai berat mencecah 293kg, seperti dicatat dalam Guinness Book of World Records Julai lalu.- CARI


sumber foto: BBC

13

Bagus
12

Marah
4

Terkejut
13

Sedih
12

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (67 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote adaakukesah 10-3-2017 12:08 PM
Sebelum dan selepas. Tak nampak beza pon
Quote dazzledazzle 10-3-2017 12:16 PM
dah berat sblom 500 kg.. kurang 100 pun mmg la tak nmpk sgt..
lain la kalo 500kg trus jd 50kg..
mmg la nmpk kalo trun mendadak.. seblom selepas..

Quote Deidra 10-3-2017 12:16 PM
500kg..mummi oii..dia makan apa?
Quote harrypoter 10-3-2017 12:25 PM
adaakukesah replied at 10-3-2017 12:08 PM
Sebelum dan selepas. Tak nampak beza pon

ada...
selepas nampak itam sket
Quote adaakukesah 10-3-2017 12:30 PM
harrypoter replied at 10-3-2017 12:25 PM
ada...
selepas nampak itam sket

  hehehe kena mkn qu puteh baru puteh balik  
Quote kekgebu 10-3-2017 12:42 PM
Aduh, mcm mana la bley biar je jadi gemok mcm gajah
Quote L211 10-3-2017 12:45 PM
Dh sama dgn tilam size dia tu.. kesian
Quote Changa 10-3-2017 12:48 PM
Gems nya kau kak
Quote Artemesiaa 10-3-2017 12:48 PM
Ok le tu nampak lebar bahu dah kecik dari sebelumnya.  Masih jauh perjalanannnya untuk capai berat ideal
Quote bellxx 10-3-2017 12:58 PM
banyak kot 100 kg tuuuu
Quote WajibulGhunah 10-3-2017 12:58 PM
Moksnyahhh
Besrnyaaaaa
Tp sheols larat ek membawak badn tu
Quote rospinki 10-3-2017 01:00 PM
tu kalu veraks toilet saiz apa eh
Quote mommymonster82 10-3-2017 01:01 PM
Allah... nauzubillah..

Tahniah kak berjaya turun berat..harap turun lgilah..
Quote dridri 10-3-2017 01:09 PM
Ini 2 kali abam ni.
Quote Prickford 10-3-2017 01:12 PM
Syanie dulu ada buat operation gini jugak ke?
Quote pittjie 10-3-2017 01:13 PM
Deidra replied at 10-3-2017 12:16 PM
500kg..mummi oii..dia makan apa?

org kata .. org arab kalau makan kambing seekor .. kongsi 3-4 je org pun habis. aku rasa dia ni yg spesies makan kambing sorang2 pun boleh habis seekor kut.
Quote EvieWanKenobi 10-3-2017 01:17 PM
seriau tengok..
Quote Deidra 10-3-2017 01:50 PM
pittjie replied at 10-3-2017 01:13 PM
org kata .. org arab kalau makan kambing seekor .. kongsi 3-4 je org pun habis. aku rasa dia ni yg ...

Tak mustahil. Entah-entah sekor pun tak cukup.maklom saja Cc besar  
Quote matchstick 10-3-2017 01:57 PM
siapa yg serve makanan utk dia smpi jadi gemuk gini..kencing berak mcm mana...duduk atas toilet seat boleh pecah mangkuk jamban

Lihat semua komen(32)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-2-2024 06:20 AM GMT+8 , Processed in 0.051757 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top