CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Dah Makan Tapi Tak Bayar, Pelanggan Satu Famili Cabut Lari!

13-2-2017 05:59 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 15211| Komen: 72|Original author: Oleh: Adib ZA

Description: Sudah makan, tapi tak bayar! Lebih teruk ia merupakan perbuatan satu keluarga!

Sudah makan, tapi tak bayar! Lebih teruk ia merupakan perbuatan satu keluarga!

Sebuah restoran di Seremban, Negeri Sembilan mendakwa mengalami kerugian sebanyak RM92.50 bila sebuah keluarga yang makan di kedainya, cabut lari. 


Kejadian pada 5.48 petang itu, wanita bernama Shazleen Shamsul mendedahkan sikap pelanggannya itu dan cuba sedaya upaya untuk bersangka baik. 


"Benar, bukan rezekiku. Tapi melakukan terangan Islamnya, mana letak iman yang sepatutunya membimbing keluarga ke jalan yang diredhai.

"Tapi dengan cara sebegini, aku kasihan jika ketua keluarganya serta kuncu-kuncunya menghasut tuk pergi seorang demi seorang tanpa pembayaran," ujarnya. 


Dia juga berasa kesal kerana tidak teliti dalam melaksanakan tugasnya itu sehingga menyebabkan pelanggan cabut lari tanpa disedari. 

"Setakat RM10, RM20 takda duit nak bayar aku suruh cuci pinggan. Bincang cara baik, aku terima," katanya lagi. 


Foto: FB My Media Hub
Memang satu perbuatan yang memalukan bila ia juga melibatkan keluarga yang beragama Islam, yang sepatutnya tahu hukum hakam agama. 

Masih belum terlambat untuk menjernihkan keadaan. Semoga mereka ini segera sedar akan perbuatan yang sangat tidak bertanggungjawab ini. - CARI 
13

Bagus
19

Marah
13

Terkejut
13

Sedih
10

Lawak
20

Bosan

Friends Rank (88 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kiramira 13-2-2017 06:07 PM
Terlupa kot (sangka baik)
Quote ronapink 13-2-2017 06:10 PM
dah dirancang tu, sorang sorang belah..


kalau lupaa, bangun keluar serentak sambil sembang2..
Quote siskepoh 13-2-2017 06:30 PM
hahaha. xberkat dik non. makan xbayor
Quote Leo_Gurlz 13-2-2017 06:33 PM
Banyakk jugak diorg makan. Tak berkat oii makan tak bayar
Quote Jigglyjiggle 13-2-2017 06:50 PM
Next time ikut style kedai cina. Bayar dulu bila makanan sampai
Quote ellejo 13-2-2017 06:50 PM
Senang buat duit
Quote bellxx 13-2-2017 07:31 PM
choii x nak bayar
Quote prettyuglybabe 13-2-2017 07:38 PM
pernah nampak kat SR area tawakal sana..
ada tampal runaway customer..
siap pic lagi.. maklum la kedai penuh cctv..
mat dengan minah rempit
Quote makneng 13-2-2017 08:10 PM
Silap sis, melayu x semestinya islam, islam x semestinya melayu.  
Quote matchstick 13-2-2017 08:37 PM
Alang2 nk mkn x mo bayor baik gi lantak bak kut teh kt kedai cina dapig
Quote CiliPadiSedap 13-2-2017 08:42 PM
pernah makan kfc terlupa bayar botol sos
Quote gigahertz 13-2-2017 08:57 PM
makneng replied at 13-2-2017 12:10 PM
Silap sis, melayu x semestinya islam, islam x semestinya melayu.

melayu majoriti Islam la.kecuali cindian dan bumiputera kena tgk muka betul2
Quote makneng 13-2-2017 09:01 PM
gigahertz replied at 13-2-2017 08:57 PM
melayu majoriti Islam la.kecuali cindian dan bumiputera kena tgk muka betul2

Haiyooo uolls read between the lines please.  Kosser la nak explain  panjang lebar.
Quote Mary_jane 13-2-2017 09:10 PM
Ni kes terlupa lah agaknya. Kes pertama kan, rm100 je pun terus viral. Sedekah jela kak oi.
Quote Rainrein 13-2-2017 09:17 PM
Ai husnuzon, dorang terlupa nak bayar. Sebab penah jadi kat my hubs and adik2 dia. Punya best makan, pastu dah sampai rumah baru masing masing teringat x bayar lagi. Cecepat hubs suh adik2 dia gi bayar.
Quote nononcrux 13-2-2017 09:57 PM
ape lah perangai
Quote lamputrafik1 13-2-2017 10:26 PM
lupa la...esok dia dtg byr la tu
Quote EvieWanKenobi 13-2-2017 10:33 PM
tak baik aniaya orang..
Quote lasagnaklcc 14-2-2017 12:06 AM
Rasanya air lg byk dr mknn sbb diorg nervous pikir mcm mana nak lari.

Lihat semua komen(72)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 02:51 PM GMT+8 , Processed in 0.129780 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top