CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Jutawan Kosmetik, Datuk Seri Vida Mengaku Salah Gagal Kemuka Penyata GST

15-12-2016 02:49 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 4850| Komen: 28

Description: Jutawan kosmetik Datuk Seri Dr Hasmiza Othman mengaku bersalah di Mahkamah Sesyen hari ini atas 16 pertuduhan gagal mengemukakan penyata Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST).

Jutawan kosmetik Datuk Seri Dr Hasmiza Othman mengaku bersalah di Mahkamah Sesyen hari ini atas 16 pertuduhan gagal mengemukakan penyata Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST).


Menurut laporan Bernama, tertuduh yang lebih dikenali sebagai Datuk Seri Vida didakwa melakukan kesalahan itu sejak April 2015 hingga Julai 2016.

Pemilik dan pengasas Vida Beauty Sdn Bhd itu membuat pengakuan bersalah selepas kesemua pertuduhan dibacakan oleh jurubahasa di hadapan Hakim Murtazadi Amran.

Tertuduh didakwa mengikut Seksyen 41 (6) Akta GST 2014 yang boleh dihukum denda maksimum RM50,000 atau penjara maksimum tiga tahun atau kedua-duanya, jika sabit kesalahan.- CARI

sumber foto: http://fuh.com.my/


26

Bagus
18

Marah
14

Terkejut
20

Sedih
11

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (94 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote chinta89 15-12-2016 02:53 PM
pelik plk bila tgk dia pakai biasa2 je..

biasanya luar biasa.
Quote insulin 15-12-2016 02:55 PM
chinta89 replied at 15-12-2016 02:53 PM
pelik plk bila tgk dia pakai biasa2 je..

biasanya luar biasa.

Haruslah biasa-biasa. Kalau luar biasa, ditakuti hukuman/denda pun bernilai "luar biasa".
Quote zafira 15-12-2016 03:12 PM
mana pegi macai dia kat dalam forum yang cakap dia tak bersalah tu  
Quote hanakikan 15-12-2016 03:13 PM
max rm50k. celah gigi dia je
Quote chinta89 15-12-2016 03:15 PM
insulin replied at 15-12-2016 02:55 PM
Haruslah biasa-biasa. Kalau luar biasa, ditakuti hukuman/denda pun bernilai "luar biasa". :lo ...

senyum kambing ak baca post kau hahaha
Quote arasham 15-12-2016 03:17 PM
hanakikan replied at 15-12-2016 03:13 PM
max rm50k. celah gigi dia je

Max 50k lepas rayu bapa je. My sis kena hari tu max15 k rayu, bayar 5k je..
Quote cmf_shalom 15-12-2016 03:17 PM

xde sesi lg sendri baca doa..sendri rakam..sendri tepek kt youtube ker...

Quote kentel 15-12-2016 03:19 PM
stakat maksimum 50k tuh GV lagi banyak dia sponsor gamaknya...
Quote MyNameIsIris 15-12-2016 03:24 PM
50k tapi dia still kena bayar balik gst yang tertunggak tu kan?
Quote NyuNyu 15-12-2016 03:36 PM
MyNameIsIris replied at 15-12-2016 03:24 PM
50k tapi dia still kena bayar balik gst yang tertunggak tu kan?

Tu la aku pun nak tau jugak still kena bayaq kah? Atau settle cam tu jaaaa  
Quote MyNameIsIris 15-12-2016 03:42 PM
NyuNyu replied at 15-12-2016 03:36 PM
Tu la aku pun nak tau jugak still kena bayaq kah? Atau settle cam tu jaaaa

Bayar kot... takkan tak bayaq.. camtu baik toksah bayaq gst juta-juta tapi dok bayaq denda saja baru rm50k
Quote NyuNyu 15-12-2016 03:44 PM
MyNameIsIris replied at 15-12-2016 03:42 PM
Bayar kot... takkan tak bayaq.. camtu baik toksah bayaq gst juta-juta tapi dok bayaq denda saja ba ...

Tu la kalau x bayaq untunglah...duit yang nak kena gst tu buat shopping...acik ni kan suka shopping  
Quote prettyuglybabe 15-12-2016 03:48 PM
mengaku salah pulak.. hari tu beria pengikut setia kata dia tak salah
Quote MyNameIsIris 15-12-2016 03:55 PM
NyuNyu replied at 15-12-2016 03:44 PM
Tu la kalau x bayaq untunglah...duit yang nak kena gst tu buat shopping...acik ni kan suka shoppin ...


Kennn... so kita simpulkan dia kena bayat gst + denda  
Quote pooh~key 15-12-2016 04:02 PM
Mana pergi budak alya tu, sister?
Quote Johnyblaze87 15-12-2016 04:22 PM
bagus la, kutip gst tau, tapi songlap duit tu lak
Quote tricomonas 15-12-2016 04:28 PM
Mohon dipenjara maksimum tiga tahun..
Quote prettyuglybabe 15-12-2016 04:41 PM
tricomonas replied at 15-12-2016 04:28 PM
Mohon dipenjara maksimum tiga tahun..

nangis acik felda nanti 3 tahun takde gegarvaganjah..
Quote dodolgemok 15-12-2016 05:19 PM
Kau org jangan xtau ni salah satu cara dia nak up kan sale dia dgan menagih simpati drpd acik2 kepam. Nanti keluarlah artikel tentang dia bersedekoh, dia dianiaya org luar, meleis dengki perniagaan meleis dan sebagainya. Setakat rm50k utk bayar denda tu kira sebagai bayaran advertising jah

Lihat semua komen(28)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 11:46 AM GMT+8 , Processed in 0.095705 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top