CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Bakal Beli Saham Rayani Air "Dato' Vida Jangan Sembang Saja"

12-5-2016 10:58 AM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 14168| Komen: 160

Description: Vida perlu tahu keuntungan, kerugian, hutang dan aset Rayani Air
Oleh Izzah Abbasy

Ura-ura mengenai pengasas syarikat produk kecantikan dan kesihatan, Vida Beauty Sdn Bhd, Dato' Seri Dr Hasmiza Othman Othman yang dilaporkan sedang mengintai peluang untuk membeli saham syarikat penerbangan patuh syariah pertama Malaysia itu, ada seorang pekerja Rayani Air berkata, “Vida jangan sekadar sembang saja.”

"Isu Rayani Air ketika ini adalah sesuatu yang serius untuk ditangani. Ia bukan main-main. Vida perlu adakan perbincangan serius dengan Rayani Air sekiranya bercadang membeli saham Rayani Air, bukan mencari populariti,” katanya.

Foto : freemalaysiantoday


Dalam pada itu, Pengurus Stesen Rayani Air di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 (KLIA2), Zulkalnain Azdan mempersoalkan sejauh mana kebenaran usahawan itu untuk membeli saham berkenaan, tanpa melihat dari segi prospek keuntungan dan populariti semata-mata.

Jika benar, Zulkalnain yang mewakili sejumlah kakitangan Rayani Air berkata, Vida seharusnya meneliti hasrat tersebut secara meluas, bukan sahaja potensi dalam industri penerbangan tetapi juga urusan berkaitan operasi dan kakitangan.

“Rayani Air ketika ini mengalami masalah dana. Vida perlu tahu keuntungan, kerugian, hutang dan aset Rayani Air.

“Ini termasuk tunggakan gaji 400 pekerja selama dua bulan berjumlah kira-kira RM3 juta. Sekarang ini dah nak hampir tiga bulan gaji tertunggak,” tegas Zulkalnain sambil menambah aspek lain yang perlu diteliti adalah mengenai bayaran balik tiket penerbangan kepada penumpang akibat penggantungan operasi."


Pada 11 April lalu, Jabatan Penerbangan Awam (DCA) mengeluarkan arahan penggantungan sementara Sijil Operator Udara Rayani Air selama tiga bulan.

“Jika Vida benar-benar ikhlas mahu beli saham Rayani Air, fikirkan juga periuk nasi kami.... dengan bulan puasa dan Hari Raya yang semakin hampir,” katanya.

Pemilik Rayani Air, Ravi Alagendrran sedia melepaskan pegangan saham kepada pelabur baharu bagi menyelamatkan syarikat penerbangan itu. - CARI Infonet

Kredit : mStar

22

Bagus
9

Marah
23

Terkejut
21

Sedih
23

Lawak
19

Bosan

Friends Rank (117 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote revolusi_30 11-5-2016 07:16 AM
Ada duit kah...? Produk  pun dah sendu
Quote HibinoSama 11-5-2016 07:31 AM
Rayani air ada lagi ka? Ingtkn dh tutup
Quote Knowlee 11-5-2016 07:32 AM
Bola Kelantan pun tak terhandle.
Quote EvieWanKenobi 11-5-2016 07:34 AM
biar betul..

Quote lostfaith 11-5-2016 07:35 AM
Taja bola out
Nak buat hotel 6 7 star pun tak nampak bayang
Now nak beli syarikat kapal terbang pulak
Quote zuri154 11-5-2016 07:38 AM
ketebang tuko kaler pink pastu muke duckface tok vida penuh kt body ketebang
Quote Tok_Batin 11-5-2016 07:44 AM
Pandai dia create berita untuk promo masuk paper.

Ujung-ujung bukan beli pun.
Quote dino 11-5-2016 08:07 AM
Innrukia replied at 11-5-2016 07:14 AM
Dalam perjalanan ke ofis pagi ni,  dengar berita Dato Vida merancang beli Rayani Air yg bermasalah t ...

dpt ide dr porum cari la ni haha
Quote PongKang 11-5-2016 08:08 AM
baik dia bukak courier kompeni  je. lawan poslaju ke skynet ke citylink ke. vida express gitu.
Quote bluehedgehog 11-5-2016 08:10 AM
Quote Innrukia 11-5-2016 08:16 AM
dino replied at 11-5-2016 08:07 AM
dpt ide dr porum cari la ni haha

Cheap publicity still a publicity. Aku yakin dia ni akan continue pukul gendang. Hasil?  Belum nampak....
Quote MissNigga 11-5-2016 08:21 AM
jgn tamak sangat datok vida ... kang bangkerap ....
Quote dino 11-5-2016 08:22 AM
Innrukia replied at 11-5-2016 08:16 AM
Cheap publicity still a publicity. Aku yakin dia ni akan continue pukul gendang. Hasil?  Belum nam ...

die sembang utk publisiti produk die je la... bkn serius pun
btw bila rakyat msia nak sedar most produk vida n sekufu dgnya... most produk repackage je... mcm most artis buat.... tu pun ade hdp nak beli...wpun mahal nak mampus..... mcm fizo jual shampoo bau mawar tu.... jual rm50 lebih...
aku beli shampoo selson blue saiz kocik rm20 rasa mahal dah.... psl jenama lain leh dot botol besar

ni kilang tak tahu kat mana... rnd takde... tetiba kuar satu produk... janji melayu kaya.... wpun yg support membodohkan diri sendiri
Quote dino 11-5-2016 08:23 AM
MissNigga replied at 11-5-2016 08:21 AM
jgn tamak sangat datok vida ... kang bangkerap ....

dah nmpk mendongak langit sgt
yg pro tak show off kekayasn die
Quote bluehedgehog 11-5-2016 08:27 AM
Quote roy3 11-5-2016 08:30 AM
Biala duit die..
Quote MissNigga 11-5-2016 08:32 AM
dino replied at 11-5-2016 08:23 AM
dah nmpk mendongak langit sgt
yg pro tak show off kekayasn die

mmg ...

iols rasa datuk vida ni giler nak tarik perhatian ...

kalo ler iols kaya macam ni ... iols prefer low profile .. jenjalan ke semua destinasti yang iols impikan selama ni ...
dan beribadah ....
Quote jalfa 11-5-2016 08:33 AM
tok vida bukak bisness kedai emas sekarang....
Quote hanezzafirah 11-5-2016 08:33 AM
dino replied at 11-5-2016 12:22 AM
die sembang utk publisiti produk die je la... bkn serius pun
btw bila rakyat msia nak sedar ...

kwn i cite dulu kilang kometik ada kat penang.

Lihat semua komen(160)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-10-2022 11:57 PM GMT+8 , Processed in 0.072548 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top