CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Pelekat Ah Long Di Mana-mana, Mana Pihak Berkuasa?

15-12-2016 12:40 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 4434| Komen: 11|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Tak cukup dengan dinding di mana-mana bangunan, papan tanda lalu lintas pun mereka 'balun'. Semakin menjadi-jadi masalah menampal pelekat pinjaman Ah Long apabila mereka dengan sesuka hati menampal no ...
Tak cukup dengan dinding di mana-mana bangunan, papan tanda lalu lintas pun mereka 'balun'. Semakin menjadi-jadi masalah menampal pelekat pinjaman Ah Long apabila mereka dengan sesuka hati menampal nombor 'perkhidmatan' mereka di mana-mana sahaja.


Penang Kini hari ini memuat naik sebuah foto pelekat Ah Long yang ditampal di papan tanda lalu lintas berhampiran pusat konvensyen dan pameran antarabangsa bawah tanah (SPICE).



Tidakkah terlintas di fikiran mereka bahawa tindakan mereka itu menjejaskan trafik dan pengguna jalan raya selain 'menyakitkan pemandangan'? Atau dalam kepala mereka hanya terfikirkan keuntungan yang bakal dikaut?



Perkongsian foto itu mendapat perhatian netizen yang kebanyakannya hairan kerana masalah ini masih belum diselesaikan.

Ada netizen yang hairan mengapa pihak berkuasa masih belum mengambil tindakan sedangkan no telefon sudah terang-terang tertera pada pelekat berkenaan.

Malah, perbuatan menampal pelekat ini menimbulkan persoalan jika ada rakyat yang kurang kemampuan dan mengharapkan 'khidmat' Ah Long.


Sumber foto: FB Penang Kini

Semoga dengan perkongsian ini, pihak berkuasa akan segera mengambil tindakan sepatutnya manakala rakyat pula diharap agar tidak membuat keputusan 'bodoh' dengan mengambil keputusan membuat pinjaman dengan Ah Long. - CARI
6

Bagus
11

Marah
7

Terkejut
5

Sedih
9

Lawak
14

Bosan

Friends Rank (52 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote oppol 15-12-2016 12:53 PM
Ada pemberi,ada penerima..
Quote Artemesiaa 15-12-2016 12:55 PM
Permasaalahan yang dah bertahun jadi tapi tetap cam tak ada penyelesaiannya
Quote missinpiece 15-12-2016 01:10 PM
Yg menampal merata2 kt tempat terlarang sape suruh...byk lg tempat lain. Cer apply kt majlis perbandaran utk gantung banner
Quote MH3703 15-12-2016 01:14 PM
alah...biasalah tu, kat negara luar pun berlambat iklan2 haram ni kat public..
Quote tagas 15-12-2016 01:59 PM
ni suma biz maaaaa..cari mkn

meriahkan economic utk golongan2 middle n pprt

tgk taikun2 atas along ni sapa

selain along biz haram lain pusat umah urut, pelacuran,judi kuda online, cd haram, drug etc

sume dr atas2 tu jgk

some of benefits also wil donates 4 election nnti
Quote ainmatt 15-12-2016 02:57 PM
yang paling bengang ditampalnye kt cermin cembung tepi jln.. kan bahaya x nmpak kereta.. y tukang tampal tu akk doakan ko g melingkup ngn bos ko skali
Quote siskepoh 15-12-2016 05:20 PM
rancang nak pinjam along lah. sesak duit. meh bagi contact number. hihi
Quote beautifulorchid 15-12-2016 05:20 PM
tidola ape lagi nak buat...
Quote cik-jaja 15-12-2016 05:53 PM
dah la semak je..sampai mereput dibiarnya..
Quote nononcrux 16-12-2016 11:10 AM
nak tampal tu jgn la memudaratkan tempat awam, smpi signboard pon di tampalnye, dri dlu lg jadi tanda tanye mmg takde tindakan ke
Quote redwed 16-12-2016 04:28 PM
"Kita tunggu aduan," ... Hahaha

Lihat semua komen(11)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-7-2024 11:22 PM GMT+8 , Processed in 0.230281 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top