CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Minta Maaf Atau Saman RM8 Juta - Ustaz Kazim

23-11-2016 03:20 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 19378| Komen: 393

Description: Pendakwah terkenal Datuk Mohammad Kazim Elias menuntut permohonan maaf daripada seorang ibu yang mendakwa sekolah tahfiznya di Ipoh terlibat dalam penderaan seksual pelajar atau membayar RM8 juta seba ...

Mohon maaf atau bayar ganti rugi sebanyak RM8 juta. 

Demikian tuntutan pendakwah terkenal Datuk Mohammad Kazim Elias ke atas seorang ibu yang mendakwa sekolah tahfiznya di Ipoh terlibat dalam penderaan seksual pelajar.


Memetik laporan The Star Online, difahamkan tuntutan saman itu dibuat pada 18 November dan ibu pelajar tersebut baharu menerimanya pada hari ini.

Kazim juga menuntut permintaan maaf secara terbuka dalam tempoh 7 hari selain tuntutan ganti rugi atas alasan ia menjejaskan imejnya sehingga sukar mendapat tawaran untuk berceramah di mana kebiasaannya beliau sering muncul di dalam televisyen.

Ogos lalu, dakwaan mengenai beberapa pelajar baharu di maahad tahfiz berkenaan dicabul selain berlaku seks luar tabii menjadi viral menerusi WhatsApp.

Ketua Polis Perak Datuk Seri Abdul Rahim Hanafi berkata polis telah mengambil keterangan daripada 10 individu termasuk pelajar, pengadu dan pihak sekolah terbabit. - CARI


sumber foto: mynewshub





45

Bagus
36

Marah
30

Terkejut
20

Sedih
55

Lawak
36

Bosan

Friends Rank (222 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Acik.Kepam 23-11-2016 11:30 AM
untung la ummah ugamawan boleh jolok puks kanak2
Quote gula_tebu 23-11-2016 11:32 AM
miskin papa kedana terus acik tu kena saman. omggg.
Quote mieymiey 23-11-2016 11:33 AM
8 juta??
Quote taikpekatt 23-11-2016 11:35 AM
Bengong ke apa dia ni.
Quote dauswq 23-11-2016 11:36 AM
harap2 kes ni menang kt belah ibubapa

jd mcm dlm filem Spotlight

mula2 paderi bishop pun ego smpi nak cover up lagi
tp akhirnya terkandas, media juga yg menangkan
truth should prevail
Quote zaziot 23-11-2016 11:37 AM
kalau ko pendakwah yg elok...xperlu la ada dendam smpai mintak 8juta...kemaruk nk duit ke apa..
mak budak tu pun ingat suka2 ke buang masa tadah muka buat aduan bagai..
Quote kakiselit 23-11-2016 11:39 AM
ustaz, saman mulut cabul kakifitnah di CI jugak @ustazkazim
Quote akusukaq 23-11-2016 11:41 AM
tak kan tak saman plk kalu dah difitnah begitu hina.tuduhan kena ada bukti
Quote white_musk 23-11-2016 11:41 AM
Edited by white_musk at 23-11-2016 11:43 AM

Jikalau terkena bala atau fitnah pada rakyat merhaen, ugamawan akan berpesan DLM ceramoh ugama untuk menganggap ITU hanyalah ujian Dari alloh until menguji hamba2nya yg beriman

Akan tetapi jika ugamawan yg ditimpa bala atau fitnah, saman menanti.. Nilai ujian alloh padanya bernilai rm8 juta ringgit... Allohuakbar ..

Quote d_anne04 23-11-2016 11:43 AM
zaziot replied at 23-11-2016 11:37 AM
kalau ko pendakwah yg elok...xperlu la ada dendam smpai mintak 8juta...kemaruk nk duit ke apa..
mak ...

totally agree
Quote cirkish 23-11-2016 11:45 AM
Kenapa la Ustaz Kazim ni lagu ni ye? Mcm ikut emosi + dendam.. tak selari imej sebagai seorang Ustaz yg lg tggi ilmu agama dr iols yg serba serbi jahil ni. Ingat makcik tu suka2 isi masa lapang ke nk ambil risiko buat pendedahan tu? Mesti dia ada sebab kukuh & nekad masa tu demi budak2 yg jd mangsa.

Dolu2 pon ms kes ade umat yg ugut Ustaz Kazim supaya hentikan program kt Tv, Ustaz sempat merajuk kata nak hentikan program tv tuh. Tapi mcm yg kita semua tahu sampai la ni program tu ada.
Ms tu dh rasa mcm something wrong la ini Ostad.

Quote white_musk 23-11-2016 11:46 AM
d_anne04 replied at 23-11-2016 11:43 AM
totally agree

Duit vs pahala, duit lebih menarik sis.. Golongan ugamawan tidak terkecuali  
Quote OmJualGas 23-11-2016 11:48 AM
ada sebut nama dia atau sekolah dia ke?..
Quote sayamerah 23-11-2016 11:48 AM
saman 17juta
saman syed azmi 32juta
saman wardina 40juta

biar mereput tinggal spender mulut2 busuk kuat fitnah




Quote melinda_kerr 23-11-2016 11:49 AM
8 juta? mintak mak budak tu buat permohonan maaf jer ckuplah.
Quote azimodin 23-11-2016 11:51 AM
Kalau yakin x berlaku kes sebergitu di sekolah tahfiz milik UKE, kenapa perlu saman dalam masa terdekat? patutnya minyak siasatan terpecinci dilakukan. Kalau dah disahkan tiada pencabulan berlaku, baru la boleh demand nak public apology.

ni dah makam acah pisau kat mak budak tu supaya mengaku xde apa2 yang berlaku. 8 juta tu banyak, harus la mak budak tu rasa tertekan.
Quote Modngengade 23-11-2016 11:53 AM
hak dialah nak saman berapa pun, dah org fitnah dia kan.....
Quote beautifulliar 23-11-2016 11:54 AM
Sbnrnya kes ni betol ke jadi smpai skrg aku terpikir
Quote ell768 23-11-2016 11:54 AM
x silap aku laa ms kes ni tersebar dulu xder lak mention sek tahfiz mana bagai..org ramai jer duk speku2..sentap sgt..

Lihat semua komen(393)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-7-2024 01:57 PM GMT+8 , Processed in 0.055374 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top